حامد اسماعیلیون با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی مانند شب شلیک به هواپیمای اوکراینی در دی ماه ۱۳۹۸ هیچ هشداری به خطوط هوایی نداده است، غیرنظامیان را «بیپناهترین اهداف جمهوری اسلامی و سپاه» خواند و از مردم خواست پروازهای داخلی و خارجی خود و عزیزانشان را لغو کنند.
حامد اسماعیلیون با اشاره به اقدام لوفتهانزا در تعلیق پروازهای خود به تهران گفت جمهوری اسلامی مانند شب شلیک به هواپیمای اوکراینی در دی ماه ۱۳۹۸، هیچ هشداری برای خطوط هوایی صادر نکرده است.
او که همسر و فرزند خود را در شلیک سپاه پاسداران به هواپیمای اوکراینی از دست داده است، گفت جمهوری اسلامی پیش از سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی نیز خدمه پروازی در تهران را از وخامت شرایط و هشدارهای هوایی صادر شده در دنیا بیاطلاع گذاشته بود تا «در سناریویی از پیش تعیین شده»، به این پرواز مسافربری شلیک کند.
اسماعیلیون گفت: «دولتها تنها به سلامت نیروهای نظامی خود فکر میکنند و خطوط هوایی داخلی و خارجی به سود و زیان مالی خود میاندیشند. ایکائو (سازمان جهانی هوانوردی غیرنظامی) به سلامت و امنیت هواپیماها و مسافرین در این لحظات هیچ اهمیتی نمیدهد.»
چهار سال پیش، در میانه تنشها میان ایران و آمریکا بر سر کشته شدن قاسم سلیمانی، سپاه پاسداران یک هواپیمای مسافربری را هدف گرفت.
پرواز پیاس-۷۵۲ هواپیمایی اوکراین اینترنشنال، بامداد چهارشنبه ۱۸ دی ماه سال ۹۸ دقایقی پس از پرواز هدف موشکهای سپاه پاسداران قرار گرفت و همه ۱۷۶ سرنشین آن همراه با یک جنین کشته شدند.
جمهوری اسلامی دلیل سرنگونی این هواپیمای مسافربری را خطای انسانی عنوان کرده و تا کنون از دادن پاسخ به سوالها و ابهامهای دادخواهان پرونده و کشورهایی که شهروندانشان با شلیک موشکهای سپاه پاسداران کشته شدند، خودداری کرده است.
شرکت هواپیمایی آلمانی لوفتهانزا روز چهارشنبه اعلام کرد پروازهای خود به تهران را به دلیل وضعیت خاورمیانه متوقف کرده است.
سخنگوی شرکت هواپیمایی لوفتهانزا در پاسخ به ایراناینترنشنال اعلام کرد این شرکت تصمیم به تعلیق پروازهایش از مبدا و به مقصد تهران تا تاریخ پنجشنبه ۲۳ فروردین گرفته است.
لوفتهانزا افزود: «ما دائما وضعیت خاورمیانه را زیر نظر داریم و در تماس نزدیک با مقامات هستیم. ایمنی مهمانان و خدمه ما اولویت اصلی لوفتهانزا است.»
این شرکت و شرکت هواپیمایی اتریش، تنها شرکتهای هواپیمایی غربی هستند که پروازهای بینالمللی به تهران را انجام میدهند. بیشتر پروازهای بینالمللی از تهران توسط خطوط هوایی ترکیه و کشورهای خاورمیانه انجام میشود.
به گزارش وبسایت لوفتهانزا و وبسایت فلایت رادار۲۴، خطوط هوایی اتریش که متعلق به لوفتهانزا است، شش بار در هفته در خط هوایی مستقیم وین-تهران پرواز دارد.
این شرکت قرار بود روز پنجشنبه ۲۳ فروردین پرواز خود را به تهران انجام دهد.
هنوز خبری از اقدام مشابه سایر خطوط هوایی بینالمللی که به تهران پرواز میکنند منتشر نشده است.
نیمهشب گذشته، خبرگزاری مهر با انتشار خبری به زبان عربی در رسانه اجتماعی ایکس گزارش داد حریم هوایی تهران برای رزمایش نظامی بسته شده است.
این خبر به نگرانیها در مورد اقدام نظامی جمهوری اسلامی دامن زد. خبرگزاری مهر دقایقی بعد این گزارش را حذف و انتشار چنین خبری را تکذیب کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کشورهای منطقه و ایالات متحده از اول آوریل (۱۳ فروردین) که اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه حمله کرد و دو فرمانده و پنج افسر نیروی قدس سپاه را کشت، در حالت آمادهباش و آمادهسازی برای حمله احتمالی ایران قرار گرفتهاند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه در خطبههای نماز عید فطر گفت اسرائیل به خاطر حمله دمشق «باید تنبیه شود و تنبیه خواهد شد».
اسرائیل که از شش ماه پیش با حماس، گروه تحت حمایت ایران در غزه در حال جنگ است، مسوولیت خود در این حمله را رسما تایید نکرده و گفته است به هر حمله ایران پاسخ میدهد.