پوریا زراعتی، مجری تلویزیون ایراناینترنشنال که در پی حمله افراد ناشناس با چاقو زخمی و در بیمارستان بستری شده بود، از این مرکز درمانی مرخص شد. او از پیامهای محبتآمیزی که در این مدت، بهویژه از طرف مردم ایران دریافت کرده است، قدردانی کرد.
زراعتی بعدازظهر جمعه ۱۰ فروردین، هنگام خروج از منزلش در لندن هدف حمله قرار گرفت و از ناحیه پا مجروح شد.
روزنامه استاندارد روز ۱۱ فروردین به نقل از یک شاهد عینی نوشت دو مرد جوان پس از زدن احتمالا چهار ضربه چاقو به این روزنامهنگار در حالی که میخندیدند، سوار خودرو شدند و محل حادثه را به سرعت ترک کردند.
پلیس لندن اعلام کرد با توجه به شغل فرد مضروب به عنوان خبرنگار در رسانه فارسیزبان مستقر در بریتانیا، به علاوه تهدیدات متعدد در چند وقت اخیر نسبت به این گروه از خبرنگاران، این حادثه از سوی افسران متخصص از فرماندهی ضدتروریسم در دست بررسی است.
آدام بیلی، سخنگوی ایراناینترنشنال در مصاحبه با هفتهنامه آبزرور گفت به نظر میرسد حمله به زراعتی از پیش برنامهریزی شده بود.
بیلی افزود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از انگیزه کافی برای عملی کردن تهدیدات خود و انجام این حمله برخوردار بوده است.
به گفته او، سپاه عملیات اینچنینی را از طریق «اشخاص ثالث»، نظیر گروههای جنایتکار در مناطق مختلف به انجام میرساند و به همین دلیل «اثر انگشت» یا مدرکی از این نهاد نظامی بر جای نمیماند.
در پی این حمله شمار فراوانی از چهرههای سیاسی و فعالان مدنی از جمله مسیح علینژاد، عبدالله مهتدی، حامد اسماعیلیون، شیرین عبادی و علیرضا آخوندی در پیامهایی حمله به زراعتی را محکوم کردند.
علینژاد در مطلبی در ایراناینترنشنال انگلیسی نوشت حمله به زراعتی باید زنگ خطری برای جامعه بینالمللی تلقی شود.
او افزود این واقعیت که جمهوری اسلامی برای عملی کردن تهدیدهای خود به راحتی مامورانش را به غرب میفرستد و خلافکاران را اجیر میکند، نگرانکننده است.
شیرین عبادی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل هم در مطلبی در کانال تلگرامی خود، اتفاق رخ داده برای زراعتی را با حملات مشابه به سلمان رشدی در آمریکا و مسعود مولوی در ترکیه مقایسه کرد و نوشت این حملات «همگی از یک تفکر نشات میگیرند».
عبادی تاکید کرد: «تمام این ترورها توسط افراد افراطی که تحت حمایت مستقیم و غیرمستقیم جمهوری اسلامی قرار دارند، انجام میشوند ... گناه سلمان رشدی نوشتن داستانی تخیلی بود که به ذائقه حاکمان اسلامی ایران خوش نیامد، و گناه بزرگ پوریا زراعتی افشاگری فساد دستگاه حاکمه ایران.»
او از جامعه بینالمللی خواست واکنشی درخور به تروریستها و حکومتهای تروریستپرور نشان دهد.
مهدی حسینی متین، کاردار سفارت ایران در لندن دست داشتن جمهوری اسلامی در این حمله را رد کرد. او روز ۱۱ فروردین در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما هرگونه ارتباط با این ماجرا را تکذیب میکنیم.»
شماری از مخاطبان ایراناینترنشنال نیز با ارسال پیامهایی، حمله به زراعتی را محکوم کردند و ضمن آرزوی سلامتی برای این روزنامهنگار، خواستار پاسخگو کردن علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در برابر این حمله شدند.
رهبران جمهوری اسلامی، بارها به صراحت کارکنان ایراناینترنشنال و دیگر روزنامهنگاران ایرانی در خارج از کشور را تهدید کرده و دست به اقداماتی علیه آنان زدهاند.