شهریار بیات، زندانی عقیدتی ۶۴ ساله با اتهام «سب‌النبی» به اعدام محکوم شد

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۱۲

بر اساس سند رسیده به دست ایران‌اینترنشنال، شهریار بیات، زندانی عقیدتی ۶۴ ساله و یکی از بازداشت‌شدگان اعتراض‌های ۱۴۰۱، با حکم دادگاه کیفری تهران به اتهام «سب النبی» به اعدام محکوم شد. دادگاه در حکم صادر شده پست‌های منتسب به او در فضای مجازی را به‌عنوان مصداق اتهام قرار داده است.

بر اساس این حکم که در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ از سوی شعبه ۱۳ دادگاه کیفری یک استان تهران، صادر و در زندان قزلحصار به او ابلاغ شده، شهریار بیات با اتهام «سب‌النبی» به اعدام از طریق چوبه دار در غیر ملا عام محکوم شده است.

در این حکم با سعید شرافتی و علی تقیان، دو تن از مستشاران دادگاه کیفری یک استان تهران رای به اعدام و ابوالقاسم مرادطلب، مستشار دیگر دادگاه رای به حبس بیات داده‌ است.

بر اساس رای صادر شده، مستشاران دادگاه برای صدور حکم اعدام از متن پیام‌ها و انتشار تصاویر منتسب به بیات که توهین به «محمد پیامبر اسلام، حضرت زهرا، حضرت زینب، حضرت ابوالفضل، حضرت عیسی و مکه مکرمه و آیات قرآنی» تلقی شده به عنوان مصداق این اتهام استناد کرده‌اند.

در رای دادگاه آمده که مرادطلب لزوم صدور و اعمال مجازات اعدام علیه بیات را به دلیل توبه چند باره او نزد دادگاه و دادسرا منتفی دانسته و شرافتی و تقیان توبه او را با «عدم احراز» رد کرد و حکم به اعدام او داده‌اند.

شهریار بیات در تاریخ سوم آبان ۱۴۰۱ به دست ماموران وزارت اطلاعات در شهریار بازداشت و پس از پایان بازجویی‌ها ابتدا به زندان تهران بزرگ و مدتی بعد به زندان قزلحصار کرج منتقل شد.

این زندانی عقیدتی ابتدا با گزارش ماموران انتظامی و ماموران اداره اطلاعات شهریار به دلیل حضور در اعتراض‌های سراسری، با اتهام‌های تبلیغ علیه نظام، توهین به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و نشر اکاذیب در بستر ارتباطی فضای مجازی بازداشت شد.

پس از بازداشت بیات، اتهام اجتماع و تبانی بر ضد امنیت ملی و شرکت در اعتراض‌ها به او تفهیم و با صدور قرار بازداشت موقت به ماموران وزارت اطلاعات تحویل داده شد.

اداره کل اطلاعات استان تهران، در جریان بازجویی‌ها از بیات، انتشار تعدادی تصویر و پست منتشر شده در فضای مجازی را به او نسبت داد و اعلام کرد این مدارک که از تلفن او استخراج شده نشان می‌دهد بیات به سب‌النبی و اتهامات دیگر متهم است.

نهایتا قرار جلب به دادرسی این زندانی عقیدتی با اتهام‌های سب‌النبی، توهین به مقدسات، تبلیغ علیه نظام، افساد فی‌الارض، توهین به علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، توهین به روح‌الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی، تشکیل گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور و توهین به امامان شیعه، صادر و پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه شهریار ارسال است.

بنابر گزارشات رسیده ایران‌اینترنشنال، این شهروند معترض بازداشت شده در اعتراض‌های پس از خیزش مهسا، در بخش نخست پرونده از سوی دادگاه کیفری با اتهام «سب‌النبی» به اعدام و در بخش دوم پرونده به دلیل حضور در اعتراضات با حکم شعبه اول دادگاه انقلاب شهریار به ۱۸ سال حبس محکوم شده است.

بر اساس حکم صادر شده در دادگاه انقلاب، بیات بابت اتهام تشکیل گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور به ۱۰ سال حبس، به اتهام ‏اجتماع و تبانی به پنج سال حبس، بابت اتهام ‏توهین به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی رهبری و روح‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی به دو سال حبس و برای اتهام ‏تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است.

حکم اعدام بیات در دادگاه کیفری درحالی صادر شده که پرونده‌اش پیشتر به دلیل عدم وجود ادله کافی بابت اتهام سب‌النبی مختومه شده بود.

در ادامه و با اعتراض دادستان شهریار پرونده این شهروند معترض بار دیگر در دادگاه کیفری رسیدگی و حکم اعدام برای او صادر شد.

شهریار بیات، فرزند قربانعلی، متولد سوم مرداد سال ۱۳۳۹ است و تا پیش از بازداشت در شهرستان شهریار در استان تهران زندگی می‌کرد.

در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ برای نخستین‌بار طی یک دهه‌ گذشته، دو مرد با نام‌های یوسف مهراد و صدرالله فاضلی‌زارع به اتهام «سب‌النبی و توهین به مقدسات» درون زندان اراک به دار آویخته شدند.

اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» در ایران، با جان باختن ژینا مهسا امینی، زن ۲۲ ساله ایرانی کُرد در شهریور ۱۴۰۱ پس از دستگیری به دست عوامل گشت ارشاد آغاز شد.

این اعتراضات فورا به یک خیزش سراسری در ایران تبدیل شد. بنا بر آمارهای سازمان‌های حقوق بشری، حکومت ایران بیش از ۵۵۰ معترض را در جریان سرکوب این اعتراضات کشت.

قوه قضاییه دست‌کم ۹ معترض از جمله محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، محمد حسینی، محمدمهدی کرمی، مجید کاظمی، سعید یعقوبی، صالح میرهاشمی، میلاد زهره‌وند و محمد قبادلو را نیز در ارتباط با خیزش انقلابی اعدام کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبرها
چند چند
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها