رییس پلیس راهور اعلام کرد از ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۲ تا ساعت هشت صبح روز دوم فروردین ۱۴۰۳، در تصادفات جادهای در ایران ۲۷۱ نفر جان خود را از دست دادند.
تیمور حسینی روز پنجشنبه دوم فروردین ضمن اعلام این آمار گفت علت اکثر تصادفات «سرعت زیاد، خستگی و خوابآلودگی رانندگان» بوده است.
او درباره علل مرگ و میر بالای تصادفات، به کیفیت پایین خودروهای ساخت داخل که در سالهای اخیر انتقادهای زیادی را برانگیخته اشاره نکرد.
این فرمانده انتظامی درباره نقش خرابی جادهها در تصادفات جادهای نیز توضیحی نداد.
پیشتر و همزمان با آغاز سفرهای نوروزی، دهها شهروند توصیههای خود را برای کاهش حوادث رانندگی در تعطیلات در پیامهایی صوتی با ایراناینترنشنال در میان گذاشتند.
آنان در این پیامها، خودروهای بیکیفیت و جادههای غیراستاندارد را عوامل اصلی افزایش تصادفات رانندگی در ایام نوروز دانستند.
علاوه بر کیفیت پایین خودروهای تولیدی در ایران، فرسودگی ماشینها نیز جادهها را ناامنتر کرده است.
به گفته مقامات رسمی، حدود ۹۰ درصد موتورسیکلتها و ۴۰ درصد خودروهای سواری در سن فرسودگی قرار دارند و بخشی از ناوگان حملونقل عمومی نیز دچار فرسودگی است.
همزمان با افزایش شمار تلفات تصادفات جادهای، رییس پلیس راهور رانندگان را تهدید کرد و گفت در تمامی محورهای اصلی کشور سرعت لحظهای و متوسط خودروها ثبت میشود و رانندگان خاطی حتما پیامک جریمه سرعت دریافت میکنند.
این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه محورهای شمالی در روز پنجشنبه بار ترافیکی سنگینی دارند، گفت: «محور هراز و چالوس از استان تهران به سمت استانهای شمالی یکطرفه شدند.»
خبرگزاری ایسنا روز پنجشنبه گزارش داد علاوه بر افزایش ۴/۵ درصدی تعداد مصدومان ناشی از تصادفات در نوروز، میزان مسمومیت مسافران با گاز منو اکسید کربن در چادرهای مسافرتی نیز نسبت به سال گذشته چهار درصد افزایش یافته است.
این خبرگزاری بر اساس آمارهای هلال احمر خبر داد که در هفت روز گذشته به ۴۴۴ نفر که در راه مانده بودهاند، اسکان اضطراری داده شده است.