همزمان با آغاز سفرهای نوروزی دهها شهروند توصیههای خود برای کاهش حوادث رانندگی در تعطیلات نوروز را در پیامهایی صوتی با ایراناینترنشنال در میان گذاشتند. آنها در پیامهایشان خودروهای بیکیفیت و جادههای غیراستاندارد را عوامل اصلی افزایش تصادفات رانندگی در ایام نوروز دانستهاند.
ایراناینترنشنال همزمان با آغاز سفرهای نوروزی در آخرین روزهای اسفند ۱۴۰۱ از مخاطبان خود پرسید توصیه شما برای کاهش حوادث رانندگی در تعطیلات نوروز چیست؟
مخاطبان ایراناینترنشنال در پاسخ از وجود مدیران بیتدبیر، خودروهای بیکیفیت و بدون استانداردهای جهانی، استاندارد نبودن و مشکلات فنی جادهها، رعایت نکردن قوانین رانندگی، استراحت نکردن رانندگان و خستگی آنها، به عنوان مهمترین عوامل تصادفات نوروزی نام بردهاند.
بسیاری از شهروندان در پیامهای خود ناایمن بودن خودروها و جادهها را دو علت اصلی تصادفات رانندگی دانسته و تاکید کردهاند که عامل انسانی نقش چندانی در این حوادث ندارد.
یکی از شهروندان با ارسال پیامی به ایراناینترنشنال میگوید: «به دلیل ناایمن بودن خودروها، بیشتر به فکر سلامت خود باشید و در جادهها بیشتر از همیشه از خودتان مراقبت کنید.»
یکی از مخاطبان ایراناینترنشنال با اشاره به کیفیت پایین خودروهای ایرانی و استاندارد نبودن جادهها در کشور گفت: «با این آشغالهایی که جمهوری اسلامی میسازد توصیهای نمیشود کرد. وقتی با ماشین صفر کیلومتر روی دستاندازهایی که درست کردهاند میروی ماشین ترک میخورد، توصیهای نمیشود کرد.»
این شهروند با بیان اینکه «عیب از رانندگی مردم نیست و عیب از جادههای ناایمن و وسایل نقلیه بیکیفیتی است که با اسم خودرو به مردم تحویل میدهند»، گفته است: «شما یک خودروی قدیمی خارجی را که نگاه میکنید میبینید که به خودروهایی همچون پارس و پراید که به مردم تحویل میدهند شرف دارد.»
شهروند دیگری در پیام خود با اشاره به بیکیفیت بودن خودروها و استاندارد نبودن جادهها در کشور گفته حال مردم خراب است و برخی زنده بودن برایشان مهم نیست و متاسفانه در رانندگی اصلا احتیاط نمیکنند.
شهروندی در پاسخ به سوال ایراناینترنشنال گفت: «تا زمانی که ما ایرانخودرو و سایپا را در ایران داریم و این خودروهای بیکیفیت چینی را در کشور تولید میکنند، این تصادفات و مرگ و میر ادامه خواهد داشت.»
یکی از مخاطبان هم با اشاره به ناایمن بودن خودروها و جادهها از مردم خواسسته در این شرابط قوانین رانندگی میتواند آمار تصادفات را تا حد زیادی پایین بیاورند.
شهروند دیگری افزایش استقرار ماموران راهنمایی و رانندگی در راستای ترغیب مردم به کاهش تخلفات رانندگی را به عنوان راهکاری برای کاهش تصادفات رانندگی در سفرهای نوروزی پیشنهاد داده است.
یکی از مخاطبان هم از واردات خودروی خارجی به عنوان راهکاری برای کاهش حوادث رانندگی و تلفات جانی ناشی از آن نام برده است.
تیمور حسینی، رییس پلیس راهور فرماندهی انتظامی روز شنبه ۲۶ اسفند در یک نشست خبری نسبت به افزایش تصادفهای رانندگی مرگبار در جریان سفرهای نوروزی هشدار داد.
به گفته این فرمانده انتظامی، در دو روز ابتدایی طرح نوروزی پلیس راهور و دیگر دستگاههای خدماتی و امدادی که از روز ۲۴ اسفند در جادههای کشور آغاز شده، علاوه بر کشته شدن ۷۴ نفر، هزار و ۷۱۷ نفر نیز در تصادفات رانندگی جادهای مصدوم شدهاند.
به گفته رییس پلیس راهور فرماندهی انتظامی، در سال ۱۴۰۲ شمار جانباختگان حوادث رانندگی در ایران تا کنون به ۱۷ هزار و ۱۷۷ نفر رسیده که ۴/۹ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.
حسینی، بدون اشاره به کیفیت پایین جادهها در ایران به عنوان عاملی در تصادفات جادهای، از توجه نکردن به جلو، رعایت نکردن حق تقدم و ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه به عنوان دلیل وقوع ۶۰ درصد تصادفات در ایران نام برد.
فرماندهان پلیس ایران پیشتر نیز در مورد استاندارد نبودن و مشکلات فنی جادهها در کشور به عنوان عاملی در رخ دادن تصادفات سکوت کردهاند.
رییس پلیس راهور از خودروهای پراید، ساینا و پژو به عنوان ناامنترین خودروها در جادههای ایران نام برد.
موضوع کیفیت پایین خودروهای ساخت ایران در سالهای اخیر بارها مطرح شده و پلیس از آن به عنوان عاملی مهم در تصادفات یاد کرده است.
پیشتر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی برای گروهی از تولیدکنندگان گفت: «این همه حمایت در طول این سالها از صنعت خودرو در کشور شده، خب کیفیت خودرو خوب نیست، مردم ناراضیاند و درست هم میگویند.»
او افزود: «اعتراض مردم بهجا است. این صنعت نتوانسته رضایت مشتری را جلب کند.»
حسینی اردیبهشت امسال گفته بود: «در ۱۰ سال گذشته حتی بهاندازه یک درصد هم شاهد افزایش کیفیت خودروهای تولید داخل در راستای ایمنی و ارتقای ایمنی نبودهایم.»
علاوه بر کیفیت پایین تولید خودرو در ایران، فرسودگی خودروها نیز جادهها را ناامنتر کرده است.
به گفته رییس پلیس راهور، حدود ۹۰ درصد موتورسیکلتها و ۴۰ درصد خودروهای سواری در سن فرسودگی قرار دارند و بخشی از ناوگان عمومی نیز دچار فرسودگی است.