دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (OFAC) روز جمعه، ۲۵ اسفند، با انتشار بیانیهای اعلام کرد که شرکت کشتیرانی ویشنو را که در جزایر مارشال ثبت شده، در فهرست تحریمهای خود قرار داده است.
براساس این بیانیه، نفتکش لیدی سوفیا، متعلق به شرکت ویشنو، در حمل محمولههای غیرقانونی جمهوری اسلامی به چین نقش داشته است.
به گفته وزارت خزانهداری آمریکا، این اقدام به منزله حمایت از نیروی قدس سپاه پاسداران و سعید الجمال، تسهیل کننده مالی حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی است که تحت تحریمهای ایالات متحده قرار دارند.
برایان ای. نلسون، معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور تروریسم گفت: «ما متعهد به اخلال درتلاشهای نیروی قدس سپاه و حوثیها برای فرار از تحریمهای ایالات متحده و تأمین مالی حملات تروریستی بیشتر هستیم.»
او افزود:« ایالات متحده به هدف قرار دادن جریانهای مالی کلیدی که غیرنظامیان و تجارت صلح آمیز بینالمللی را تهدید میکنند، ادامه خواهد داد.»
وزارت خزانهداری آمریکا، روز چهارشنبه ۱۶اسفند، نیز دو شرکت مستقر در هنگ کنگ و جزایر مارشال و دو کشتی متعلق به آنها را به دلیل حمل محمولههایی از ایران توسط شبکه حوثیهای تحت حمایت سپاه پاسداران تحریم کرد.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا گفته شده بودکه شبکه حوثیهای مستقر در ایران به رهبری سعید الجمال، از این کشتیها برای حمل کالاهای ایرانی استفاده کردهاند و درآمد حاصل از فعالیتهای سعید الجمال، همچنان به تلاشهای شبه نظامیان حوثی از جمله برای تداوم حملات بیسابقه به تجارت دریایی بینالمللی در دریای سرخ و خلیج عدن کمک میکند.
براساس تصمیم وزارت خزانهداری آمریکا، کشتی رنیز (RENEEZ) با پرچم پالائو و متعلق به شرکتی مستقر در جزایر مارشال و کشتی اترنال فورچیون (ETERNAL FORTUNE) با پرچم پاناما و متعلق به شرکتی در هنگ کنگ تحریم شدهاند.
هر دو شرکت نیز بهدلیل کمک مادی، حمایت مالی، یا ارائه حمایت مالی، مادی یا تکنولوژیکی برای یا کالا یا خدمات در حمایت از سعید الجمال در فهرست تحریمهای ایالات متحده قرار گرفتهاند.
آمریکا پیشتر، سعید الجمال و یک کشتی به نام آرتورا را نیز در فهرست تحریمهای خود قرار داده بود.
به گفته وزارت خزانهداری آمریکا، سعید الجمال، یک سرمایهدار حوثی است که در ایران زندگی میکند و از سال ۲۰۱۱تحت تحریم آمریکا بوده است. او متهم است که پولهای ایران را به دست حوثیهای یمن میرساند.