مولوی عبدالحمید: مدیران بانک مرکزی از مدیران افغانستانی مشورت بگیرند

جمعه ۱۴۰۲/۱۲/۲۵

عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه‌های نماز جمعه ۲۵ اسفند خود با بیان اینکه طالبان در مبارزه با فساد و برقراری امنیت در افغانستان موفقیت‌هایی داشته، از مدیران بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خواست برای افزایش ارزش پول کشور با مدیران افغانستانی مشورت کنند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان با ابراز خشنودی از کاهش روزانه قیمت دلار در افغانستان و افزایش ارزش پول این کشور گفت: «این واقعا یک نعمت است که پول کشوری که منابع و سرمایه‌ای ندارد ارزش پیدا کند و یک افغانی (واحد پول افغانستان) ۸۰۰ تومان ایرانی بشود؛ در حالی که در گذشته تومان ایران در مقابل پول افغانستان از ارزش بسیار بیشتری برخوردار بود.»

به گفته عبدالحمید، امروز ریشه فساد در افغانستان کنده شده و فساد و سوءاستفاده مالی از بین رفته است.

مولوی عبدالحمید با طرح این پرسش که مدیران کشور چه کار می‌کنند، از مدیران بانک مرکزی جمهوری اسلامی خواست با مدیران بانک مرکزی افغانستان ارتباط برقرار کنند و ببیند چه کرده‌اند که ارزش پولشان بالا رفته است.

او در ادامه گفت: «چه اشکالی دارد با کشوری که هم‌جوار ماست مشورت کرده و بگوییم ما را راهنمایی کند؟»

عبدالحمید اسماعیل‌زهی با اشاره به اهمیت «منافع ملی» گفت: «هیچ حاکمی حکومت را حق ذاتی خود نداند و قبل از هر چیز نماینده ملت خودش باشد و به منافع و آسایش و راحتی ملت خود فکر کند.»

اسماعیل‌زهی با بیان اینکه معتقد است در هیچ کشوری نباید زندانی سیاسی وجود داشته باشد گفت: «باید حرف سیاسیون شنیده شود و اگر حرف خوبی می‌زنند آن را قبول کنیم.

او روز ۲۱ اسفند با اشاره به برگزاری دادگاه «جمعه خونین زاهدان» در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «آمران این جنایت و عاملان سپاهی و بسیجی جمعه خونین زاهدان هیچ‌گاه بازخواست نشدند

امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخش پایانی صحبت‌هایش از «ملت ایران» به‌خاطر رسیدگی به سیل‌زدگان جنوب استان سیستان و بلوچستان تشکر کرد.

با گذشت سه هفته از وقوع سیل در سیستان و بلوچستان، گزارش‌ها از نیاز مردم به اقلام دارویی و گروه‌های پزشکی حکایت دارد.

سیل باعث شدت‌ گرفتن آلودگی آب مصرفی مردم شده و به نوشته روزنامه شرق، بیماری‌های پوستی و عفونت‌های زنانه در این استان در این مدت افزایش چشم‌گیری یافته است.

کمپین فعالین بلوچ روز پنج‌شنبه در گزارشی با عنوان «ممانعت جمهوری اسلامی برای امدادرسانی تا ارسال کمک‌های مردمی» نوشت حاکمیت نه‌ تنها به سیل‌زدگان امدادرسانی نکرد، بلکه شماره حساب‌های بانکی خیرین، موسسات و افراد معتمد از جمله کانون صنفی معلمان ایران را که در جمع‌آوری کمک‌های نقدی نقش موثری داشتند، مسدود کرد.

معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس نیز با کنایه به حضور نداشتن موثر مسوولان دولت در سیل سیستان و بلوچستان، گفت: «ما باید ممنون دوستان سوخت‌بر باشیم. دولتی‌ها باید کمک‌رسانی را از عزیزان سوخت‌بر یاد بگیرند.»

او با اشاره به اینکه افرادی چون پرویز پرستویی و رسول خادم به همراه سوخت‌برها بیش از دولت به آسیب‌دیدگان کمک کرده‌اند، افزود: «گروه‌های خیر مردمی از وزیر و وکیل بهتر کار کردند.»

سیل سیستان و بلوچستان از ششم اسفند آغاز شد و در جریان آن بیش از ۱۰ هزار نفر صدمه دیدند و خسارت‌های بسیاری به بار آورد.

عبدالحمید پیش‌تر در خطبه‌های نماز جمعه ۱۸ اسفند خود از مردم کردستان که برای کمک به سیل‌زدگان کمپین تشکیل دادند تشکر کرده بود.

او در خطبه‌های نماز جمعه ۱۱ اسفند نیز گفته بود مدیریت کشور نتوانسته است برنامه‌ریزی کند و زیرساخت‌ها را برای منحرف کردن سیل فراهم آورد.

سه روز پس از این اظهارات و در روز ۱۴ اسفند، نیروهای امنیتی خودروی مولوی عبدالحمید و همراهان او را در پلیس راه زاهدان-خاش متوقف کرده و از سفر او به مناطق سیل‌زده دشتیاری در چابهار جلوگیری کردند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها