سیل در سیستان و بلوچستان و گرفتار شدن ۱۵ هزار نفر در برف و کولاک ۲۶ استان

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۰

بارش‌های سنگین در ۲۶ استان ایران در هفته جاری، بیش از ۱۵ هزار نفر را در برف و کولاک گرفتار کرد. بخش‌های گسترده‌ای از استان سیستان و بلوچستان درگیر سیل و آب‌گرفتگی شدید است و راه‌های ارتباطی ۳۰۰ روستا قطع شده‌اند.

بابک محمودی، رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر، صبح روز پنج‌شنبه ۱۰ اسفند گفت از پنج اسفند تا امروز، تمام ایران به جز استان‌های ایلام، بوشهر، خوزستان، کردستان و کرمانشاه متاثر از بارش برف، کولاک و آب‌گرفتگی بوده‌اند.

به گفته او، در این پنج روز سازمان امداد و نجات هلال احمر به ۱۵ هزار و ۹۸۶ نفر گرفتار شده در برف و کولاک ۲۶ استان امدادرسانی کرد.

در این مدت شش هزار و ۵۶ نفر به شکل اضطراری اسکان داده شدند.

محمودی تعداد مصدومان یا افراد بیمار گرفتار در کولاک را که در این مدت به مراکز درمانی منتقل شدند، هشت نفر اعلام کرد.

سازمان هواشناسی روز پنج‌شنبه با صدور هشدار نارنجی‌، از کاهش محسوس دما در بیشتر استان‌های ایران تا روز یک‌شنبه ۱۳ اسفند خبر داد.

بر اساس این هشدار، کاهش محسوس دما در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، لرستان، همدان، مرکزی، تهران، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، کرمان، فارس، تهران، البرز و قم از ۱۰ اسفند آغاز می‌شود و به مدت چهار روز ادامه پیدا می‌کند.

سازمان هواشناسی درباره احتمال آسیب به محصولات کشاورزی در این روزها هشدار داد.

هم‌زمان، مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا با اشاره به بارش برف و باران در جاده‌های ۲۰ استان ایران، خبر داد در استان‌های قم و مرکزی شماری از جاده‌ها به علت بارش برف، یخ‌زدگی و ناایمن بودن، مسدود هستند که شامل محورهای اراک - سلفچگان، دلیجان - سلفچگان و نیز محور کاشان - اصفهان و محور اردستان، گردنه ملا احمد می‌شود.

علاوه بر برف سنگین و کولاک،‌ در استان سیستان و بلوچستان بارندگی‌های شدید منجر به وقوع سیل و آب‌گرفتگی خیابان‌ها، معابر عمومی و خانه‌های شهروندان شد.

ویدیوهای منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی از شهرهای مختلف این استان مانند چابهار، طیس، شهرستان‌های کنارک و دشتیاری و دیگر روستاها و شهرها حاکی از خسارت زدن سیل و بارندگی به منازل شهروندان است.

به گفته شهروندان، با گذشت چندین روز از آغاز شدید بارندگی‌ها، ۳۰۰ روستا همچنان در محاصره سیل هستند، جاده‌های مواصلاتی این روستاها مسدود شده‌اند، خانه‌ها تخریب شده‌اند و دام‌های مردم از بین رفته‌اند.

معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی، روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا از همه مسئولان به ویژه در حوزه مدیریت بحران، هلال احمر، وزارت کشور، ارتش و سپاه خواست تا برای کمک به سیل‌زدگان به شکل جدی وارد عمل شوند.

برخی رسانه‌ها مانند کمپین فعالین بلوچ و حال‌وش که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهند تاکید کردند با وجود وضعیت اضطراری و بحرانی در این مناطق، تا کنون هیچ‌گونه امدادرسانی‌ای از سوی حاکمیت صورت نگرفته و شهروندان با دستان خالی در حال امداد و نجات سیل‌زدگان هستند.

سعیدی به ایلنا گفت: «حجم سیلابی که از رودخانه‌های جنوب استان و رودهای فصلی مثل کاجو و سرباز وارد شده بسیار بسیار زیاد و از طرفی هم زیرساخت‌ها کم است.»

به گفته او، اوج بحران در منطقه تلانگ واقع در شهرستان قصرقند، بخش‌های پیرسهراب و پلان و منطقه عورکی در شهرستان چابهار و شهرستان دشتیاری است.

سازمان هواشناسی در استان سیستان و بلوچستان هشدار قرمز وقوع سیل صادر کرده و از ورود یک توده قوی سامانه بارشی به سیستان و بلوچستان خبر داده است.

پیش از این اداره‌ کل هواشناسی این استان هشدار داد بارش‌های سیل‌آسا تا روز جمعه ۱۱ اسفند در استان ادامه خواهد یافت.

بر اساس این گزارش، پیش‌بینی می‌شود بارش‌ها در مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان از جمله شهرستان‌های نیکشهر، فنوج، سرباز، کنارک، قصرقند و چابهار ادامه داشته باشد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی
افتتاح مرکز موسیقی گرامیان - عمرانی

شنیداری

پادکست‌ها