هم‌میهن: ۱۰۰ بیمارستان تهران بدون اخذ پروانه وزارت بهداشت مشغول فعالیت هستند

چهارشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۰۹

روزنامه هم‌‏میهن روز ۹ اسفند در گزارشی به وضعیت بیمارستان‏‌های فرسوده، ناایمن وخطرناک پرداخت و نوشت ۱۰۰ بیمارستان تهران بدون اخذ پروانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشغول فعالیت هستند که بر اساس قانون، باید پلمب شوند اما این کار شدنی نیست.

این رسانه تاکید کرد پولی برای ایمن‏‌سازی مراکز درمانی وجود ندارد.

بر اساس این گزارش، در پی آتش‌سوزی سال ۹۹ کلینیک سینا اطهر و مرگ ۱۹ نفر، بحث ناایمن بودن بیمارستان‌ها هیاهوی زیادی ایجاد کرد و نهادهای مختلف از نبود ایمنی در برخی مراکز درمانی پایتخت گلایه کردند اما اخطارها و خط‌‌و‌نشان‌های ایمن‌سازی در مدتی کوتاه فراموش شدند.

سه سال بعد از آن حادثه و در بهمن‌ امسال، بیمارستان گاندی به‌دلیل رعایت نکردن مسایل ایمنی در نمای بیرونی آتش گرفت و دوباره پرونده مراکز درمانی ناایمن در پایتخت را باز کرد.

گاندی در کنار شماری دیگر از بیمارستان‌های تهران مانند «رسول‌اکرم، امام‌خمینی، لولاگر، طرفه، سینا، بوعلی، فجر، شهدای یافت‌آباد و فیاض‌بخش» با وجود ناایمن بودن همچنان فعال بوده است.

به گفته هم‌میهن این بیمارستان‌ها جزو مراکزی بوده‌اند که نه می‌شود آن‌ها را تعطیل کرد و نه بودجه‌ای برای به‌روزرسانی‌شان داده می‌شود چرا که برای نظام سلامت درگیر با هزاران مشکل، تامین بودجه‌ ۲۰ هزار میلیارد تومانی مورد نیاز برای این کار، به این راحتی میسر نمی‌شود.

حسین قناعتی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران اخیرا درباره ادامه فعالیت این مراکز درمانی به ایسکانیوز گفته بود: «امکانات دولت محدود است و تحریم‌ها مزید بر علت شده؛ برای به‌روزرسانی بیمارستان‌های دانشگاه تهران حداقل سه تا چهار هزار میلیارد بودجه نیاز داریم.»

او تاکید کرده بود دولت چاره‌ای ندارد جز استفاده از بیمارستان‌هایی که اخطار گرفته‌اند، چون تنها امید مردم با توجه به قیمت‌های درمان در بخش خصوصی، به بیمارستان‌های دولتی است.

قناعتی پیش از آن هم گفته بود تعداد بیمارستان‌ها و مراکز درمانی پایتخت که اخطار آتش‌نشانی دارند آن‌قدر زیاد است که اگر همه آن‌ها تعطیل شوند، درمان در تهران مختل خواهد شد.

هم‌میهن در گزارش میدانی خود سراغ بیمارستان ۱۵۶ ساله سینا در خیابان ۳۰ تیر تهران رفت و نوشت: «ورودی‌ها آن‌قدر کوچک و شلوغ‌اند که اگر حادثه‌ای رخ دهد، خروج از بیمارستان به این راحتی‌ها میسر نخواهد بود. ترافیک اطراف بیمارستان هم آن‌قدر زیاد است که رسیدن نیروهای امدادی را با مشکل مواجه می‌کند.»

بر اساس این گزارش، بیمارستان سینا با وجود شرایط ناایمن، روزانه صدها بیمار را پذیرش می‌کند.

این روزنامه به شرایط بحرانی دو بیمارستان زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد و نوشت که لولاگر و شهدای یافت‌آباد به‌دلیل فرسودگی، حکم تخلیه گرفته‌اند اما همچنان فعال‌ هستند.

عبدالرضا پازوکی، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران، شهریور امسال در نشستی خبری گفته بود تقریبا تمام ساختمان‌های درمانی علوم پزشکی ایران، قدیمی و با درجه‌های مختلفی دچار مشکلات در بنا هستند.

به گفته او، دو بیمارستان هم اخطار تخلیه دارند که برای یکی از آن‌ها ساخت پروژه جایگزین کلید خورده است اما فعالیت درمانی با وجود خطر بالقوه‌اش برای بیماران و کادر درمان، همچنان در ساختمان قدیمی این بیمارستان ادامه دارد.

علیرضا زالی، رییس دانشگاه علوم پزشکی بهشتی هم مهر امسال گفته بود علاوه بر فرسودگی ۵۰ بیمارستان در تهران، سه هزار و ۲۰۰ هکتار از کالبد پایتخت فرسوده است که مراکز بهداشتی و درمانی در این محدوده قرار دارند.

بر اساس آمار ارائه شده از سوی او، از مجموع ۱۵۵ هزار تخت بیمارستانی، ۸۵ درصدشان مستهلک هستند.

زالی اقدامات نوسازی را با توجه به قرار گرفتن تهران روی پنج گسل و قدمت بالای ۴۰ سال بیش از ۷۰ درصد بیمارستان‌های پایتخت ضروری توصیف کرده بود.

هم‌میهن در این گزارش یادآور شد که برخی بیمارستان‌های تحت پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تقریبا ۱۰۰ ساله‌اند و ۳۵۰ بیمارستان هم عمر بالای ۲۵ سال دارند و به‌ همین‌ دلیل ایمن‌سازی آن‌ها به‌ راحتی میسر نیست.

به گفته سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، همین حالا برای ایمن‌سازی بیمارستان‌ها بودجه‌ای بین ۱۸ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان نیاز است.

کریمی به هم‌میهن گفت: «به حدود ۳۰۰ بیمارستان برای اینکه استانداردهای ایمنی آتش‌نشانی، بهداشتی و قرارداد بیمه نداشتند، پروانه ندادیم. به آن‌ها یک مهلت شش‌ماهه و بعد یک‌ساله داده شد تا رفع خطر شوند. حدود ۲۰۰ بیمارستان این مشکلات را رفع کردند و مجوزشان صادر شد.»

به گفته کریمی، با وجود این ۱۰۰ بیمارستان هنوز پروانه ندارند و بیمارستان گاندی هم جزو همین بیمارستان‌ها بوده که بر اساس قانون باید پلمب می‌شدند اما این کار نشدنی است چون تعطیلی هم‌زمان ۱۰۰ بیمارستان آسیب‌های زیادی به‌دنبال دارد.

خبرهای بیشتر

شنیداری