مسیح علینژاد در کنفرانس مونیخ: امنیت جهانی بدون تروریستی شناختن سپاه ممکن نیست

شنبه ۱۴۰۲/۱۱/۲۸

مسیح علینژاد، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی، در دومین روز از کنفرانس امنیتی مونیخ و در جلسه سخنرانی وزرای خارجه آمریکا و آلمان از مماشات کشورهای اروپایی با جمهوری اسلامی انتقاد کرد و خواستار این شد که سپاه پاسداران به‌ عنوان سازمانی تروریستی معرفی شود.

علینژاد روز شنبه ۲۸ بهمن همراه با کوثر افتخاری، از آسیب‌دیدگان چشمی در خیزش انقلابی ایرانیان در جلسه‌های سخنرانی آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان حاضر شد و سوالاتی انتقادی را طرح کرد.

او در جلسه سخنرانی بلینکن با اشاره به کوثر افتخاری او را سند زنده جنایات سپاه پاسداران و زنی توصیف کرد که در خط مقدم خیزش انقلابی ایرانیان بود و نیروهای حکومتی به چشمش شلیک کردند.

علینژاد گفت نمی‌شود درباره امنیت جهانی صحبت کرد و جمهوری اسلامی را نادیده گرفت.

این فعال سیاسی این پرسش را مطرح کرد که چگونه می‌توانیم در جهان به صلح و امنیت برسیم، بدون آنکه سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی بشناسیم.

علینژاد به این موضوع اشاره کرد که ایالات متحده سپاه پاسداران را به عنوان سازمانی تروریستی معرفی کرده اما کشورهای اروپایی به‌عنوان متحدان آمریکا تاکنون از این کار سر باز زده‌اند.

او خطاب به بلینکن یادآور شد: «جمهوری اسلامی به پوتین، حماس، حوثی‌های یمن و تمام گروه‌های نیابتی خود در منطقه کمک می‌کند و به نظر می‌رسد دیکتاتورها اکنون متحدتر از کشورهای دموکراتیک هستند. آیا استراتژی مشترکی با اروپا برای منزوی ساختن خامنه‌ای و گروه قاتلان او دارید؟»

بلینکن در این جلسه بیشتر بر جنگ اسرائیل و حماس تاکید کرد و در بخشی از سخنانش در پاسخ به سوالات علینژاد گفت که جمهوری اسلامی با تمام گروه‌های نیابتی‌اش منزوی خواهد شد.

علینژاد روز شنبه این سوالات را در جلسه سخنرانی آنالنا بربوک نیز مطرح کرد.

بربوک در یک سال و نیم اخیر و در جریان خیزش انقلابی ایرانیان بارها وعده داده بود که آلمان قرار است سپاه را در فهرست سازمان‌های تروریستی خود قرار دهد.

اواسط مهر امسال نمایندگان پارلمان فدرال آلمان در بیانیه‌ای از دولت این کشور خواستند تا تحریم‌های بیشتری علیه جمهوری اسلامی اعمال کرده و سپاه پاسداران را تروریستی بخواند.

زمستان سال گذشته این خواسته‌ها در آلمان از سوی نمایندگان پارلمان و فعالان سیاسی شدت گرفت. با این‌حال تاکنون سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور قرار نگرفته است.

علینژاد در نشست روز شنبه در کنفرانس مونیخ گفت عمل به قانون اولویت اصلی آلمان و اتحادیه اروپاست و بنابراین برای تروریستی شناختن سپاه پاسداران، باید محملی قانونی وجود داشته باشد.

وزیر خارجه آلمان در عین‌حال تاکید کرد که پایبندی به قانون در این زمینه، به معنای چشم بستن آلمان یا اتحادیه اروپا بر جنایت‌های سپاه نیست.

به گفته بربوک، آلمان و اتحادیه اروپا سال گذشته و به ویژه بعد از خیزش انقلابی تحریم‌هایی حقوق بشری را علیه سپاه وضع کردند که مشابه تحریم‌های آمریکاست.

او خاطرنشان کرد که با این تحریم‌ها، از فعالیت مالی اعضای سپاه پاسداران در اتحادیه اروپا و سفرشان به کشورهای اروپایی جلوگیری خواهد شد.

در هفته‌های گذشته رسانه‌های آلمانی افشا کردند شرکت جی‌آی‌سی اینترنشنال در دوسلدورف به‌عنوان زیرمجموعه هولدینگ سرمایه‌گذاری غدیر، وابسته به نهادهای امنیتی حکومت ایران فعالیت می‌کند.

هولدینگ غدیر به دلیل ارتباط با نهادهای امنیتی ایران از جمله سپاه از سوی ایالات متحده تحریم شده است.

علینژاد که قرار است در کنفرانس امنیتی مونیخ جلسه سخنرانی داشته باشد، روز شنبه به ایران‌اینترنشنال گفت این رویداد اکنون زیر سایه جنگ غزه و جنایات پوتین قرار گرفته و همه فراموش کرده‌اند عامل اصلی شرارت در منطقه و در قلب اروپا و اوکراین، جمهوری اسلامی است.

او افزود که در پنل خود در این کنفرانس خطاب به رهبران جهان خواهد گفت اگر الان در مورد کمک به اوکراین حرف می‌زنید، اما پرونده ایران را دفن می‌کنید، به جایی نمی‌رسید.

در همین زمینه، بیش از ۲۷ نهاد و انجمن مستقل و فراجناحى بیانیه‌ای خطاب به شرکت‌کنندگان در کنفرانس منتشر کردند و خواهان حمایت آنان از مردم ایران و جنبش «زن، زندگى، آزادى» و قطع کامل رابطه جهان با تمام ارگان‌های وابسته به جمهوری اسلامی شدند.

شصتمین کنفرانس امنیتی مونیخ درحالی روز جمعه ۲۷ بهمن آغاز شد که به‌جای نمایندگان جمهوری اسلامی، از جامعه مدنی ایران و چهره‌هایی چون مسیح علینژاد، فعال سیاسی و حقوق زنان برای حضور در این گفت‌وگوها دعوت شده است.

سال گذشته نیز، پنجاه و نهمین دوره کنفرانس مونیخ به‌ جای دعوت از مقامات جمهوری اسلامی و روسیه، از اپوزیسیون دولت‌های این دو کشور برای شرکت در این کنفرانس دعوت کرده بود.

در کنفرانس سال گذشته شاهزاده رضا پهلوی، نازنین بنیادی و مسیح علینژاد در پنلی به نام «زن، زندگی، آزادی» و تحولات ایران صحبت کردند و هانا نیومن، نماینده پارلمان اروپا و باب منندز، رییس کمیسیون روابط خارجی سنای آمریکا از لزوم پایان مذاکره با جمهوری اسلامی گفتند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

نوا: سپیده رئیس‌سادات
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها