عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبههای نماز جمعه به رد صلاحیتهای گسترده در انتخابات مجلس شورای اسلامی و گستردگی اختلاسها و فساد در ایران اشاره کرد. او گفت اختلاسها از سوی کسانی انجام گرفته است که به ولایت فقیه التزام داشتند.
مولوی عبدالحمید در خطبههای نماز جمعه روز ۲۷ بهمن زاهدان همچنین گفت که حکومت به خواستههای برحق آنان مانند برقراری عدالت، رفع تبعیض و آزادی بیان توجهی نکرده است.
او در ادامه با اشاره به رد صلاحیتها، گفت انتظار و خواسته مردم این بود که در انتخابات و تایید صلاحیتها افراد شایسته و توانمند حذف نشوند و دایره انتخاب برایشان وسیع باشد.
اسماعیلزهی که در هفتههای گذشته نیز به انتقاد از نظارت استصوابی شورای نگهبان و عملکرد خلاف قانون اساسی آن پرداخته بود، گفت: «در کشورهای دیگر انتخابات واقعی برقرار است.»
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی قرار است روز ۱۱ اسفندماه برگزار شود و شورای نگهبان مانند دورههای گذشته تعداد کثیری از داوطلبان را رد صلاحیت کرده است.
این اولین انتخابات پس از اعتراضهای سراسری سال گذشته است و مقامهای جمهوری اسلامی سعی میکنند با روشهای مختلف بازار این انتخابات را گرم نگه دارند.
امامجمعه زاهدان در خطبههای خود بدون نام بردن از ایران و به شکل کلی گفت در بعضی کشورها، از پیش نام رییسجمهور مشخص است و انتخابات فقط به شکل صوری برگزار میشود و اگر بدانند کسی از سوی مردم رای میآورد او را با پروندهسازی یا به زندان انداختن از میدان حذف میکنند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان اضافه کرد که در کشورهای دموکراتیک، مجلس نه نماینده دولت و نظام حاکم، بلکه نماینده مردم است.
اسماعیلزهی در خطبههای اواخر آبان و ششم بهمن خود نیز به موضوع رد صلاحیت حسن روحانی و برخی وزیران و نمایندگان سابق و کنونی مجلس پرداخته و تاکید کرده بود نهادها نباید در تایید صلاحیت نامزدها سختگیری کنند.
مولوی عبدالحمید بار دیگر از اداره کشور به دست نظامیان بهجای سیاستمداران انتقاد کرد.
او در بخش دیگری از خطبههایش به اصل التزام عملی به دین اشاره کرد و گفت این شرط برای ورود به اسلام است، نه تایید یا رد صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس و ریاستجمهوری یا تعیین یک استاندار و مدیرکل.
امام جمعه اهل سنت زاهدان خطاب به مقامات حکومت ادامه داد: «اختلاسها از سوی افرادی انجام میشود که خودتان تاییدشان کردهاید و گفتهاند التزام به ولایت فقیه و شریعت و دین دارند.»
به گفته او، خالصسازی چنان پیش رفته که هیچ کسی نمیتواند با این فسادهای پیچیده و فراگیر مقابله کند.
مولوی عبدالحمید در پایان به مشارکت اندک شهروندان در انتخابات اشاره کرد و گفت هیچیک از حرفهای مردم شنیده نشد و به همین دلیل، ملت روحیه خود را از دست داده است.