شناسایی پنج عاملی که باعث بهبود سلامت مغز و کاهش خطر زوال عقل می‌شوند

چهارشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۲۵

تحقیقات جدید نشان می دهند که در روند افزایش سن رعایت برخی عادات سالم با حفظ سلامت فعالیت های مغزی مرتبطند و این عوامل می‌توانند در حفظ سلامت مغز مفیدتر از مصرف داروها باشند.

بر اساس گزارش وب سایت پرونشن، در این مطالعه شرکت کنندگان به مدت بیش از دو دهه مورد مطالعه قرار گرفتند.

این مطالعه که در جاما نورولوژی منتشر شد، ۵۸۶ مورد کالبد شکافی که به طور متوسط تا ۹۱ سال زندگی کردند را مورد بررسی قرار داد.

در این مطالعه شرکت کنندگان در پروژه «راش مموری اند ایجینگ پروجکت» شرکت کردند که شامل انجام آزمایشات ذهنی و جسمی منظم همراه با پرسشنامه سالانه سبک زندگی برای مدت زمان بیش از ۲۰ سال بود.

در این مطالعه محققان ارتباط مستقیمی میان رعایت عادات سالم و کاهش خطر زوال عقل در روند افزایش سن را مشخص کردند. این یافته حتی در مورد افرادی که علائم بارز ابتلا به بیماری آلزایمر یا زوال عقل را داشتند نیز صادق بود.

دکتر کلودیان دانا، استادیار درمان بیماری های سالمندان و تسکین درمانی از موسسه راش، گفت که هدف این مطالعه بررسی تاثیر عادات سبک زندگی بر میزان احتمال ابتلای فرد به زوال عقل بود.

دانا که نویسنده اصلی این مطالعه است به پرونشن گفت: «با افزایش سن، شاهد تجمع تدریجی بافت های مرتبط با بیماری های زوال عقل در مغز هستیم. هرچند این تغییرات در مغز همه افراد منجر به بروز زوال عقل نمی شوند.»

عوامل بهبود سلامت مغز

در این مطالعه مشخص شد شرکت کنندگانی که موارد زیر، سبک زندگی کم خطر یا سالم، را رعایت کردند، از سلامت مغزی بالاتری برخوردار بودند.

سیگار کشیدن ممنوع

حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش متوسط تا شدید در هفته

کاهش مصرف الکل به یک نوشیدنی در روز برای زنان و دو نوشیدنی در روز برای مردان

شرکت در فعالیت های محرک مغز، مانند مطالعه، بازی کردن و بازدید از موزه ها

تنوعی از رژیم غذایی MIND را دنبال کنید.


محققان دریافتند که به ازای افزایش هر یک امتیاز در نمره سبک زندگی سالم، میزان پلاک های بتا آمیلوئید کمتر می شود در نتیجه امتیاز این افراد در تست های شناختی که عواملی مانند حافظه و دقت در توجه را بررسی می کنند، بالاتر می رود.

پلاک‌های بتا آمیلوئید بر اساس وب سایت انستیتوی ملی افزایش سن، مولکول‌هایی‌اند که با قرار گرفتن میان نورون ها عملکرد مغز را مختل می کنند.


چرا این عادات برای مغز مفید است؟

دکتر آمیت ساچدف، مدیر بخش نورولوژی در دانشگاه ایالتی میشیگان گفت: «پیروی از یک سبک زندگی سالم برای سلامت مغز مفید است.»

رژیم غذایی «مایند» یکی از انواع رژیم های غذایی گیاهی است که با داشتن مغز سالم تر ارتباط مستقیم دارد، این رژیم غذایی شامل مصرف مقدار زیادی میوه، سبزیجات، آجیل، لوبیا، روغن زیتون و غلات کامل است.

کوردینگ گفت: «مطالعات قبلی روی الگوهای رژیم غذایی مشابه نشان داده اند که این سبک غذایی غنی از پلی فنول ها، ترکیبات گیاهی قدرتمند است، که دارای خواص محافظتی عصبی هستند.»

کوردینگ افزود که این رژیم غذایی می‌تواند به کاهش التهاب بدن و ارتقای سلامت روده و قلب کمک کند.

او گفت: «آنچه برای قلب و رگ های خونی مفید است، عموما برای مغز نیز مفید است، زیرا در مغز هزاران رگ خونی وجود دارد.»


کلیفورد سگیل، متخصص مغز و اعصاب در مرکز درمانی پراویدنس کالیفرنیا، نیز گفت: «پیروی از سبک زندگی سالم، سلامت قلب و سلامت مغز را افزایش می‌دهد. یک قلب سالم می‌تواند به سلامت مغز شما کمک کند.»

تحقیقات همچنین نشان داده اند که انجام فعالیت‌های تحریک کننده ذهنی با کاهش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط‌ند.

دکتر سگیل گفت: «چیزی که من اغلب به بیماران برای سلامت مغزشان توصیه می کنم، تمرینات شناختی ساختار یافته است. این تمرینات می توانند مانند شرکت در کلاس های کالج در سن جوانی تاثیرگذار باشند.»

دکتر سگیل با تاکید بر اهمیت عادات سبک زندگی سالم برای سلامت مغز خاطر نشان کرد که اصلاح شیوه زندگی برای کاهش خطر زوال شناختی بهتر از مصرف برخی داروها عمل می کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها