بر اساس اطلاعات اختصاصی رسیده به ایران اینترنشنال، موضوع سه نرخی کردن بنزین در ایران با حضور نماینده دستگاههای امنیتی و شورای امنیت ملی بررسی شده و بر اساس آخرین تصمیم، این اقدام از فروردین سال ۱۴۰۳ در استانهای مسافرپذیر کشور اجرایی خواهد شد.
بنا بر گزارشات رسیده به ایران اینترنشنال، قیمت سوم بنزین هنوز تعیین نشده و در حال حاضر سه سناریو یعنی زیر ۱۰ هزار تومان، ۵۰ درصد فوب و ۹۰ درصد فوب برای آن مطرح شده است.
بر این اساس، تعدد دفعات سوختگیری و محدودیتهای اعمال شده در سیستان و بلوچستان نیز برای استانهای شمال غرب، غرب و جنوب کشور در دست بررسی است.
ایراناینترنشنال خرداد ماه امسال گزارش داد طرح افزایش قیمت بنزین در ایران وارد فاز اجرایی شده و بنزین سه نرخی وارد چرخه اقتصاد کشور خواهد شد.
جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فراوردههای نفتی ایران روز یکشنبه ۱۵ بهمن گفت فعلا در حوزه سه نرخی شدن بنزین مصوبه و ابلاغیهای داده نشده و قیمتی هم اعلام نشده است.
او در پاسخ به سوالی درباره میزان ناترازی بنزین گفت: «تولید در داخل کشور بیش از استانداردهای دنیا و مصارف سه برابر استاندارد دنیاست. میزان مصرف بنزین ۱۱۵ میلیون لیتر و مصرف سیانجی حدود ۲۰ میلیون تخمین زده شده یعنی ۱۳۵ میلیون لیتر سوخت در کشور مصرف می شود.»
هادی بیگینژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس، روز هفتم بهمن در پاسخ به سوالی درباره سه نرخی شدن بنزین گفت که درباره قیمت بنزین تصمیم گرفته نشده و تا پایان سال هم تصمیمی گرفته نمیشود، اما برای سال بعد هنوز صحبتی نشده، نمیدانیم چه اتفاقی میافتد اما هر موقع تصمیم گرفته شد، به مردم گفته میشود.
پیش از آن در روز چهارم بهمن، خبرگزاری ایلنا اعلام کرد دولت جمهوری اسلامی قصد دارد با اعمال سیاست سه نرخی، بنزین خارج از سهمیه را با قیمت لیتری هشت هزار تومان عرضه کند.
بر اساس این گزارش، بنزینِ نرخ سوم برای «پرمصرفهایی که بیشتر از سهمیه یارانه و سهمیه آزادِ در نظر گرفته شده بهازای هر خودرو مصرف دارند» عرضه خواهد شد.
ایلنامحدودیت عرضه بنزین سه هزار تومانی را گام نخست در مسیر سه نرخی کردن بنزین دانست.
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، روز دوم بهمن خبر داد سهمیه بنزین سه هزار تومانی در کارتهای سوخت شخصی از ۱۵۰ لیتر به ۱۰۰ لیتر کاهش یافته است.
تسنیم افزود ذخیره سه ماه بنزین هزار و ۵۰۰ تومانی نیز از این پس به شش ماه و حداکثر ۳۶۰ لیتر کاهش یافت.
مهلت این ذخیره پیشتر ۹ ماه و به میزان حداکثر ۵۴۰ لیتر بود.
مسوولان جمهوری اسلامی در ماههای گذشته بارها وعده داده بودند تغییری در قیمت یا سهمیههای بنزین اعمال نخواهد شد.
ایلنا در ادامه مطلب خود نوشته بود اجرایی شدن این تصمیم از سوی دولت «بدون اطلاعرسانی قبلی و رسمی» صورت گرفت.
این خبرگزاری افزود: «دولت با هدف جلوگیری از تکرار تجربه آبان ۹۸ و ایجاد نگرانی در مردم در نظر دارد تا ۶۰ میلیون لیتر بنزین یارانهای (هزار و ۵۰۰ تومانی) را حفظ کند اما با اعمال محدودیت در حجم (از ۱۵۰ لیتر به ۱۰۰ لیتر) و محدودیت زمانی مدت ذخیره (از ۹ ماه به شش ماه)، میزان مصرف بنزین سه هزار تومانی را مدیریت کرده و کاهش دهد.»
بر این اساس، این تصمیم میتواند بر افکار عمومی و میزان مشارکت ایرانیان در انتخابات مجلس و خبرگان که قرار است روز ۱۱ اسفند برگزار شود، تاثیرگذار باشد.
اعتراضات آبان ۱۳۹۸ در ایران در واکنش به افزایش ۲۰۰ درصدی نرخ بنزین آغاز شد، اما خیلی زود ماهیت ضدحکومتی به خود گرفت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بیش از هزار و ۵۰۰ نفر در جریان سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شدند.