نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح زندانی، در یک پرونده جدید به ۱۵ ماه زندان محکوم شد

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۲۵

صفحه اینستاگرام نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، اعلام کرد این برنده جایزه نوبل صلح در پرونده جدیدی به ۱۵ ماه زندان، دو سال تبعید، دو سال منع خروج از کشور، دو سال منع عضویت در گروه‌ها و دو سال منع استفاده از تلفن هوشمند محکوم شد. این پنجمین محکومیت محمدی از سال ۱۴۰۰ تاکنون است.

این حکم از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری و با اتهام «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» علیه محمدی صادر شده است.

جلسه محاکمه این فعال حقوق بشر، ۲۸ آذرماه امسال در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. محمدی حاضر به شرکت در جلسات بازپرسی و محاکمه خود نشد و رای دادگاه در همان جلسه به طور غیابی صادر شده است.

صفحه اینستاگرام این زندانی سیاسی درباره حکم صادر شده علیه او نوشت: «رای صاده بی‌شباهت به یک بیانیه سیاسی علیه متهم نیست و بارها تاکید شده که او به تحریک و ترغیب افکار عمومی و افراد به جنجال و آشوب دست می‌زند و بازی‌ای را به نفع دشمنان این مرز و بوم پیش برده و هرگونه فضاسازی علیه حاکمیت را منتشر می‌کند.»

این پرونده که با شکایت وزارت اطلاعات علیه محمدی گشوده شده بود، سومین محاکمه سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری اخیر او در زندان و فرستادن بیانیه و نوشته‌هایش به بیرون زندان است.

محمدی روز یکشنبه ۱۹ آذر، همزمان با اعطای جایزه نوبل صلح، به دفتر بند زنان زندان اوین فراخوانده شد و طی ابلاغیه‌ای به او اعلام شد که روز ۲۸ آذر در دادگاه انقلاب محاکمه خواهد شد.

مراسم اهدای جایزه‌ نوبل صلح ۲۰۲۳ در اسلو پایتخت نروژ بدون حضور محمدی برگزار شد و علی و کیانا رحمانی، فرزندان نرگس، جایزه را به نمایندگی از او دریافت کردند.

نرگس محمدی به همراه گلرخ ایرایی، آنیشا اسداللهی، سروناز احمدی، فروغ تقی‌پور، مرضیه فارسی، محبوبه رضایی، سپیده قلیان، ارغوان فلاحی، شیوا اسماعیلی، پروین میرآسان، نسیم سلطان‌بیگی و نرگس منصوری، ۱۲ تن از زنان زندانی سیاسی هم‌بندش در اوین، دو هفته پیش از حق تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم شدند.

این فعال حقوق بشر پیش از این در هشتم آذر ماه امسال با دستور مسئولان زندان، برای مدتی از حق داشتن تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم شده بود.

محمدی در سال‌های گذشته بارها با عناوین اتهامی مختلف به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری‌اش بازداشت، محاکمه و حدود شش سال زندانی شد.

او آخرین بار در آبان ۱۴۰۰ بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در پرونده‌های مختلف مجموعا به ۱۲ سال و سه ماه زندان، ۱۵۴ ضربه شلاق، چهار ماه رفتگری و نظافت خیابان‌ها، دو سال ممنوع الخروجی، دو سال منع استفاده از تلفن هوشمند، دو فقره جزای نقدی، محرومیت‌های اجتماعی و سیاسی و تبعید محکوم شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها