در پی واکنشهای گسترده به اظهارات جنجالی رهبر جمهوری اسلامی در مورد سخنگویی از جانب خدا، خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران، در یادداشتی کوشید به توجیه این سخنان علی خامنهای بپردازد. همزمان یک عضو دفتر حفظ و نشر آثار خامنهای، گزارشها در مورد بیمار بودن او را رد کرد.
در یادداشتی که روز سهشنبه ۱۲ دی در تسنیم منتشر شد، سعید صلحمیرزایی، کارشناس امور دینی، واکنشها به صحبتهای خامنهای را به «فضاسازی رسانههای خارجی» نسبت داده است.
صلحمیرزایی در واکنش به انتقادات نوشته است: «بر اساس مبانی دینی و قرآنی، همه افعال انسانها و اتفاقات عالم بر اساس خواست الهی و با قدرت او انجام میشود که به آن، توحید افعالی میگویند.»
او گفته که بر اساس آموزههای قرآنی، «وحی» تنها مختص پیامبران نیست و در «زندگی روزمره» نیز رخ میدهد.
خامنهای روز ۱۰ دی در دیدار با خانواده قاسم سلیمانی گفت: «شاید ۲۰ سال پیش یا ۴-۲۳ سال پیش [بود که] اینجا در این حیاط، با بچههای سپاه، فرماندهان سپاه - شاید حدود ۲۰ نفر بودند - نماز خواندیم. بعد من نشستم روی پله، یک صحبت "گرم و گیرایی" کردم؛ قبلا هم فکرش را نکرده بودم. خدای متعال همینطور حرف میزد! در واقع زبان من بود، حرف خدا بود؛ خیلی جلسه عجیبی بود. خیلی تاثیراتی گذاشت. بعد از آن جلسه، چند نفر از بچهها به من مراجعه کردند، یکی از آنها حاج قاسم بود؛ آمد یک جملهای از ایشان (اشاره به همسر قاسم سلیمانی که در جلسه حاضر است) نقل کرد، گفت عیال من اینجوری میگوید؛ در همان جهتی که من صحبت کرده بودم. من دیدم تاثیر همسر چقدر زیاد است.»
اشاره خامنهای به اینکه خدا با زبان او حرف میزده و صحبتهایش «گرم و گیرا» بوده است، واکنشهای بسیاری به دنبال داشته است.
همزمان مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار خامنهای و از چهرههای نزدیک به بیت او، روز ۱۱ دی گزارشها در مورد بیماری رهبر جمهوری اسلامی را رد کرد و آن را «عملیات روانی دشمنان» خواند.
فرح سرکوهی، نویسنده و تحلیلگر منتقد جمهوری اسلامی، در واکنش به سخنان خامنهای در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مالیخولیای مهتری، خودشیفتگی، خود خدا و پیامبر و زبانِ خدا و فرزانهپنداری و نارسیسیسم شدید را از شاخصههای مستبدان در پایان کار آنان میدانند. مستبدان به تدریج در دام فریب قدرت میافتند، غافل از لرزان بودن قدرت استبدادی.»
تعدادی از کاربران فضای مجازی نیز سخنان خامنهای را کفرگویی و در تضاد با آموزههای اسلامی دانستند.
یکی از کاربران با طعنه به سکوت مراجع شیعه در ایران در برابر این سخنان نوشت: «باید منتظر واکنش بزرگان دینی در کشورهای مسلمان باشیم؟»
کاربر دیگری هم گفت بر اساس قانون مجازات اسلامی که از آن برای سرکوب مخالفان حکومت استفاده میشود، این سخنان خامنهای قابل مجازات است.
فردی با نام کاربری «چراغ آسمان» در ایکس نوشت: «اگر همین حرف را یکی از مردم میزد، به جرم توهین به مقدسات، توهین به رهبری، توهین به ائمه، محاربه و ... اعدام میشد.»
اظهارات غلوآمیز درباره «کرامات» خامنهای و سایر مقامهای جمهوری اسلامی امری مسبوق به سابقه است اما چنین ذکری از زبان خود فرد، امری متفاوت است.
در یک نمونه مشابه، محمود احمدینژاد، رییس دولت جمهوری اسلامی در فاصله سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ در سال ۸۴ گفت هنگام سخنرانی در سازمان ملل، «هالهای از نور» او را در بر گرفت و از او محافظت کرد.
این اظهارات او واکنشهایی گسترده به دنبال داشت و شخص او در مناظرههای انتخاباتی سال ۸۸ گفت نسبت دادن این اظهارات به او دروغ و نادرست است.
درباره «کرامتهای علی خامنهای»، محمد سعیدی، امام جمعه قم و «تولیت حرم فاطمه معصومه»، سال ۱۳۹۰ گفت که رهبر فعلی جمهوری اسلامی در هنگام تولد «ذکر "یا علی"» بر لب داشت.
این سخنان نیز واکنشهای گستردهای از جمله از سوی علیاکبر ناطق نوری، رییس وقت دفتر بازرسی رهبر جمهوری اسلامی به دنبال داشت.
ناطق نوری گفت: «اینکه کسی بیاید و بگوید وقتی مقام معظم رهبری به دنیا آمده قابله ایشان ناگهان اللهاکبر گفته، برای اینکه ایشان وقتی به دنیا آمده گفته است یا علی؛ این مزخرفات است ....»
شخص رهبر جمهوری اسلامی و اطرافیان او واکنشی به این سخنان نشان ندادند.
خامنهای ۸۴ ساله از سال ۱۳۶۸ و پس از مرگ روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، قدرت را در ایران در دست دارد.
حامیان او کوشیدهاند با ارائه تصویری مذهبی و معصوم از او در قالب روایات اسلامی-شیعی، بر جنایات جمهوری اسلامی و نقض گسترده حقوق بشر در ایران سرپوش بگذارند.