فرد متهم به جرائم تروریستی علیه ایران اینترنشنال به سه سال و شش ماه زندان محکوم شد

جمعه ۱۴۰۲/۱۰/۰۱

دادگاه کیفری مرکزی انگلستان روز جمعه اول دی محمدحسین دوتایف، تبعه اتریشی چچنی‌تبار، متهم پرونده اقدام‌ تروریستی علیه ایران اینترنشنال را به سه سال و شش ماه زندان محکوم کرد.

قاضی دادگاه در جریان جلسه روز جمعه، پرونده اقدام تروریستی علیه ایران اینترنشنال را بازخوانی و نهایتا حکم خود را اعلام کرد.

بر اساس حکم دادگاه، دو سوم از حکم سه سال و شش ماه زندان دوتائف اجرا خواهد شد و ۱۰ ماهی که او در بازداشت بوده هم به عنوان بخشی از مجازاتش در نظر گرفته می‌شود

روز چهارشنبه هیات منصفه دادگاه کیفری مرکزی انگلستان، دوتایف را در پرونده اقدام تروریستی علیه ایران اینترنشنال مجرم شناخته بود.

او بهمن ماه سال گذشته هنگام عکس‌برداری از ساختمان قبلی این شبکه در غرب لندن بازداشت شده بود.

دوتایف متهم شد قصد داشته با جمع‌آوری اطلاعات و ارائه آن به شخص سوم، زمینه را برای انجام عملیاتی تروریستی علیه ایران‌اینترنشنال فراهم آورد.

اعلام حکم او در حالی است که روز چهارشنبه شبکه آی‌تی‌وی بریتانیا گزارش داد جاسوس‌های سپاه در اکتبر ۲۰۲۲ به یک قاچاقچی انسان پیشنهاد دادند در ازای ۲۰۰ هزار دلار فرداد فرحزاد، مجری ایران‌اینترنشنال و سیما ثابت، مجری پیشین این شبکه را بکشد اما فرد اجیر شده که یک جاسوس دوجانبه بود، این توطئه را افشا کرد.

گزارشگران بدون مرز با اشاره به این گزارش شبکه آی‌تی‌وی، آن را نشان‌دهنده «تاکتیک‌های تکان‌دهنده‌ جمهوری اسلامی برای خاموش کردن صداهای منتقد» خواند و از دولت بریتانیا خواست هر کاری می‌تواند برای پاسخگویی ایران انجام دهد.

فیونا اوبراین مدیر دفتر گزارشگران بدون مرز در بریتانیا در بیانیه خود در واکنش به این اتفاق گفت: «اطلاعات افشا شده در دادگاه [محمدحسین دوتائف متهم به انجام جرائم تروریستی علیه ایران اینترنشنال] و گزارش آی‌تی‌وی آنچه را که ما قبلا در گزارشگران بدون مرز می‌دانستیم تایید می‌کند.»

او افزود: «ایران برای ارعاب روزنامه‌نگاران، در خارج از کشور، مانند داخل، از هیچ اقدامی دست نخواهد کشید. این خبر خوبی است که این توطئه‌های خاص خنثی شدند، اما آخرین آنها نخواهند بود.»

این مقام گزارشگران بدون مرز تاکید کرد: «دولت بریتانیا باید تلاش‌ها را برای توقف حملات وقیحانه ایران افزایش دهد و تضمین کند که قوانین کافی برای محافظت از خبرنگاران وجود دارد.»

در بیانیه گزارشگران بدون مرز آمده که ایران مدت‌هاست که با استفاده از طیف وسیعی از تاکتیک‌های آنلاین و آفلاین، از جمله حملات فیزیکی مستقیم، تحریم‌های اقتصادی، حملات سایبری و آزار و اذیت اعضای خانواده، خبرنگاران خارج از کشور را هدف قرار داده است.

این سازمان افزود که افزایش سطح تهدید علیه خبرنگاران ایرانی را از سال گذشته، زمانی قتل مهسا امینی اعتراضات متعاقب آن ایران را در کانون توجه بین‌المللی قرار داد، ثبت کرده است.نشریات

گزارشگران بدون مرز نوشت: «لندن کانون ویژه‌ای برای ارعاب است، زیرا میزبان چندین پخش‌ کننده اصلی فارسی‌زبان است. روزنامه‌نگاران ایران اینترنشنال، بی‌بی‌سی فارسی و تلویزیون من و تو، و همچنین ایرانیان تبعیدی که برای رسانه‌های کوچک‌تر کار می‌کنند، همگی مورد سوء استفاده و ارعاب غیرقابل قبولی قرار گرفته‌اند.»

طبق این گزارش، جاسوس‌های سپاه به فردی که برای کشتن فرحزاد و ثابت اجیر کرده بودند گفتند ایران‌اینترنشنال در رسانه‌ها جمهوری اسلامی را به شدت تحقیر کرده است.

در همین حال پیتر استانو، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به خبر تلاش جمهوری اسلامی برای ترور دو مجری ایران اینترنشنال به خبرنگار این شبکه در برلین گفت: «اطمینان داریم مقامات مجری قانون در بریتانیا به این موضوع رسیدگی خواهند کرد.»

مهدی حسینی متین،‌ کاردار سفارت ایران در لندن گزارش شبکه آی‌تی‌وی درباره تلاش سپاه پاسداران برای ترور فرداد فرحزاد و سیما ثابت را «رد و محکوم» کرد و در نامه‌ به این شبکه نوشت موارد مطرح در این گزارش «فاقد ارزش» و «روایت هالیوودی برای تعقیب نقشه و هدف شوم علیه جمهوری اسلامی» است.

شبکه ایران‌اینترنشنال ۲۹ بهمن‌ سال گذشته پس از تهدیدهای تروریستی مجبور شد پخش تلویزیونی خود را به طور موقت از لندن به واشینگتن منتقل کند.

این شبکه روز سوم مهر سال جاری پخش برنامه‌های خود را از استودیوی جدیدش در لندن از سر گرفت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
خبرها
کامبوج ۴۵ سال بعد: بخش اول

شنیداری

پادکست‌ها