پکن در حال تغییر نحوه تاثیرش بر انتخابات ریاست‌جمهوری تایوان است

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۳۰

چین کارزار چند جانبه‌ای را برای جلوگیری از انتخاب مجدد حزب دموکراتیک مترقی (DPP) به‌عنوان حزب حاکم تایوان به راه انداخته است. پکن هرگز بر این جزیره ۲۴ میلیون نفری که حاکمیت دموکراتیک دارد حکومت نکرده است اما تایوان را بخشی از چین می‌‌داند.

چین هیچ‌گاه توسل به گزینه نظامی را برای دست‌یابی به هدف خود یعنی تحت کنترل در آوردن تایوان به عنوان یک جزیره خودگردان، رد نکرده است.

انتخاب ر‌ییس‌جمهوری بعدی تایوان در کانون کشمکش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی قرار گرفته است.

بخش انگلیسی الجزیره در گزارشی به بررسی شرایط تایوان در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری پرداخته است.

این رسانه به نقل از یک شهروند تایوانی، نوشت که چین به کمک فن‌آوری‌های پیشرفته در حال انجام یک جنگ شناختی علیه شهروندان تایوان برای پیشبرد اهدافش است.

بنا بر گزارش این خبرگزاری، چند ماه پس از اینکه سینتیا ایون، کارمند یک سازمان مردم‌نهاد تایوانی در ماه فوریه کتابی با عنوان «اگر چین حمله کند» از یک کتاب‌فروشی تایوانی خرید، تماس گرفته شدن با او از شماره‌‌های عجیب و غریب آغاز شد.

در اواسط ماه می، ایون تصمیم گرفت به یکی از این تماس‌ها پاسخ دهد.

او به الجزیره گفت: «در پاسخ به این تماس‌ها سه نفر با من صحبت کردند؛ اگرچه آن‌ها وانمود می‌کردند اهل تایوان هستند اما مشخص بود که چینی‌اند.»

ایون در ابتدا فکر می‌کرده که آن‌ها کلاهبردارند و انتظار داشته در نهایت مکالمه به درخواست اطلاعاتی مانند کارت اعتباری یا جزییات بانک او ختم شود اما در کمال تعجب متوجه شده است کسانی که با او تماس می‌گیرند نام کاملش، کتابی که در فوریه خریداری کرده و مکان کتاب‌فروشی را می‌‌دانند.

به گفته او، آن‌ها کنجکاو بوده‌اند که نظرش ایون را در مورد این کتاب و علت خریداری‌اش بدانند.

او گفت: «آن‌ها به من گفتند این کتاب مطالب نامناسب و حساس دارد و به منظور تبلیغات سیاسی غلط تهیه شده است.»

این افراد همچنین به ایون گفته‌اند در صورت وقوع جنگ بین دو کشور، نیروهای نظامی تایوان توان مقابله را با ارتش چین نخواهند داشت.

پس از شنیدن این حرف، ایون متوجه شده است که او درگیر «جنگ شناختی» چینی‌ها شده: «این پیام از طرف حرب ‌کمونیست ‌چین برای افرادی مثل من است. آن‌ها با ارسال این‌گونه پیام‌ها می‌خواهند بگویند می‌‌دانیم شما چه کسانی هستید و مخالف چین هستید.»

به ایون گفته شده بهترین راه برای جلوگیری از بروز چنین جنگی این است که او در انتخابات ریاست‌جمهوری و قانون‌گذاری ۱۳ ژانویه ۲۰۲۴، به جای حزب حاکم دموکراتیک مترقی به حزب اپوزیسیون یعنی حزب کومینتانگ (KMT)، رای دهد.

حزب کومینتانگ خواهان روابط دوستانه‌‌تر بین تایوان و چین است.

حزب کمونیست حاکم بر چین، از تعامل با حزب حاکم دموکراتیک مترقی تایوان به دلیل «جدایی‌طلب» خواندن آن‌ها خودداری می‌کند.

حزب دموکراتیک مترقی تایوان چنین اتهامی را رد می‌کند و می‌گوید این به مردم تایوان بستگی دارد که رهبران و آینده خود را انتخاب کنند.

انتخاب درست

پکن موضع فعال خود را در قبال انتخابات آتی تایوان کتمان نکرده است.

مقامات چینی این انتخابات را «گزینش بین صلح و جنگ» نامیده‌‌اند. شعاری که از سوی حزب کومینتانگ استفاده می‌‌شود و از مردم تایوان می‌خواهد «گزینه درست» را انتخاب کنند.

در ماه فوریه نشستی در چین میان سونگ تائو، رییس دفتر امور تایوان در پکن و هسیا لی یان، معاون رییس حزب کومینتانگ برگزار شد. در این نشست تائو به هسیا گفت که چین مایل به ایجاد روابط نزدیک‌تر با این حزب است.

تعامل مستقیم پکن با مقامات محلی تایوان

حزب ‌کمونیست ‌چین از زمان انتخاب تسای اینگ ون، رییس‌‌جمهوری کنونی تایوان، از ارتباط با حزب دموکراتیک مترقی خودداری کرده است و هم‌زمان دولت تایوان را دور زده تا مستقیما با رهبران و مقامات محلی تایوانی تعامل داشته باشد.

در ماه اکتبر، یک نشریه دولتی چین گزارش داد مقامات چینی تحقیقات مالیاتی را در مورد فعالیت‌های غول فن‌آوری تایوانی فاکسکان که حدود ۷۰ درصد از درآمد خود را از محصولات ساخت چین به دست می‌آورد، آغاز کرده‌اند.

این خبر دو ماه پس از آن اعلام شد که تری گو، بنیان‌گذار میلیاردر و مدیرعامل سابق فاکسکان، نامزدی مستقل خود را برای ریاست‌جمهوری تایوان اعلام کرد. اقدامی که به ادعای گلوبال تایمز چین، رای اپوزیسیون را به نفع «حزب جدایی‌طلب حاکم» تقسیم می‌کند.

پس از علنی شدن تحقیقات مالیاتی، تری گو چندین گردهمایی تبلیغاتی را لغو کرد و چند هفته بعد از رقابت کنار کشید.

به گفته فانگ یو چن، استادیار دانشگاه سوچو در تایپه که در مورد روابط سیاسی بین چین و تایوان تحقیق می‌کند، اخذ چنین تصمیماتی از سوی حکومت چین در آستانه انتخابات تایوان تصادفی نیست.

چن گفت: «این تصمیمات بخشی از تلاش سازمان یافته چین برای ایجاد هرج و مرج، بی‌اعتمادی و گسترش نارضایتی نسبت به دولت فعلی تایوان است.»

کمپین‌های آنلاین

این اولین بار نیست که گزارش‌‌هایی مبنی بر افزایش فعالیت‌‌های چین در آستانه انتخابات تایوان منتشر می‌‌شود. چنین تلاش‌های مداخله‌‌گرانه‌ای در انتخابات محلی ۲۰۱۸ و انتخابات ریاست‌‌جمهوری ۲۰۲۰ تایوان نیز گزارش شده بودند.

مانند موارد قبلی، این‌ بار نیز این تلاش‌ها شامل حملات سایبری و کمپین‌های انتشار اطلاعات نادرست است.

گوگل در اوایل دسامبر نسبت به افزایش شدید حملات سایبری چین در شش ماه گذشته به بخش دفاعی، صنایع خصوصی و دولت تایوان هشدار داد.

در ماه اوت، متا، شرکتی که پلتفرم‌های فیس‌بوک و اینستاگرام را در اختیار دارد، یک کمپین نفوذ چینی را که شامل بیش از هفت هزار و ۵۰۰ حساب کاربری در پلتفرم‌های مختلف بود، در بزرگ‌ترین عملیات این شرکت تا به امروز، شناسایی و سرکوب کرد. بسیاری از این حساب‌ها تایوان را هدف قرار داده بودند.

بر اساس یک مستند فرانسوی که در اوایل دسامبر پخش شد، مواردی در پلتفرم تیک‌تاک برای انتشار اطلاعات نادرست در میان کاربران تایوانی و همچنین نظارت بر فعالیت‌های آن‌ها مشاهده شده است.

ای-آی من لاو، تحلیل‌گر پژوهشکده دوبل تینک، یک سازمان مستقر در تایوان است که عملیات نفوذ چینی‌ها و انتشار اطلاعات نادرست و همچنین تاثیر آن‌ها را ردیابی می‌کند.

لاو به الجزیره گفت که اگرچه ردیابی و مشخص کردن ارتباط سر منشا بیشتر محتوای دستکاری شده یا اطلاعات نادرست مستقیما به چین دشوار است، اما اغلب نشانه‌هایی وجود دارد که بر این امر دلالت می‌کند.

او گفت: «برخی حساب‌‌های مشکوک فقط در ساعات اداری چین از ساعت ۹ صبح تا پنج بعدازظهر با یک استراحت ناهار کار و بیش از ۲۰۰ بار در روز محتوای رسانه‌‌ای منتشر می‌کنند. چنین الگویی با رفتار طبیعی انسان هم‌خوانی ندارد.»

به گفته لاو، تاکتیک‌های انتشار اطلاعات نادرست چین نیز پیشرفت کرده است: «ما شاهدیم که جمهوری خلق چین به‌طور فزاینده‌ای از صداهای تایوانی مانند روزنامه‌نگاران، نمایندگان محلی و اینفلونسرهای رسانه‌های اجتماعی برای انتقال پیام خود استفاده می‌کند.»

لاو اضافه کرد: «در نتیجه، تشخیص یک نظر شخصی از اطلاعات نادرست چینی چالش‌برانگیز شده است. همچنین چنین تاکتیک‌هایی به مخفی‌تر شدن رد پای دخالت چین کمک می‌کند.»

تلاش هماهنگ

با وجود شرایط موجود، سازمان اطلاعات تایوان اخیرا اعلام کرد فعالیت‌های مداخله‌ای در تایوان به وسیله رهبران ارشد حزب کمونیست هماهنگ شده است.

بر اساس این اطلاعات، وانگ هونینگ، رهبر رتبه چهارم حزب‌ کمونیست ‌چین، در اوایل ماه دسامبر جلسه‌‌ای بین برخی وزارت‌خانه‌‌ها و سازمان‌‌ها درباره اطمینان از اثربخشی تلاش‌‌های مختلف برای هدف قرار دادن انتخابات در تایوان برگزار کرد.

تلاش‌های اخیر نشانه‌هایی از رویکرد یکپارچه‌تر چین برای مداخله در امور تایوان است. به عنوان مثال برگزاری تظاهرات در تایپه علیه بازدید یک سازنده تسلیحات از آمریکا که در آن شرکت‌کنندگان برای شرکت در تجمع از نمایندگان چینی پول دریافت کردند.

انتشار اخبار جعلی در مورد برنامه‌های ایالات متحده برای نابودی تایوان و جنجال در مورد توافق دوجانبه آتی بین هند و تایوان نشان دهنده دخالت چینی‌ها در فضاهای مختلف آنلاین و آفلاین به دنبال سوءاستفاده از نارضایتی‌های محلی موجود در تایوان است.

چن از دانشگاه سوچو گفت: «فعالیت چینی‌ها به ویژه از نظر سوءاستفاده از مسایل و نگرانی‌های موجود در تایوان، به‌طور فزاینده‌ای پیچیده شده است.»

به گفته لاو، کمپین‌های انتشار اطلاعات نادرست با سوءاستفاده از نارضایتی‌های موجود، موجب عمیق‌تر شدن اختلافات در تایوان می‌شود که در نهایت می‌تواند جامعه تایوان را تضعیف کند.

او گفت: «هدف نهایی، تضعیف مقاومت در برابر الحاق جزیره به چین است.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها