رویداد۲۴ خبر داد: نقش شرکت ۱۴ معصوم و اتحادیه چای ایران در پرونده فساد واردات چای

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۲۲

پایگاه خبری «رویداد۲۴» در گزارشی به نقش «شرکت چای‌سازی چهارده معصوم جیرگوابر» و مالک آن، حمیدرضا موثقی، در پرونده موسوم به فساد ۳/۷ میلیارد دلاری واردات چای پرداخت.

بر اساس این گزارش که چهارشنبه ۲۲ آذر منتشر شد، «شرکت چهارده معصوم» نقشی اساسی در فساد موسوم به ۳/۷ میلیارد دلاری دارد و شرکت چای دبش، چای‌های ۲۰ سال پیش را در انبار‌های کارخانه چای چهارده معصوم نگهداری می‌کرده است: «شرکت چهارده معصوم، محل نگهداری چای مسموم شرکت دبش بوده است.»

حمیدرضا موثقی، مالک «شرکت چای‌سازی چهارده معصوم» در زمان وقوع این فساد گسترده، رییس اتحادیه بازرگانان صنایع بسته‌بندی چای ایران (به اختصار: اتحادیه چای ایران) بوده است و سپس جای خود را به شهریار داریانی، رییس جدید این اتحادیه داده است.

موثقی از روابط نزدیکی با صدا و سیمای جمهوری اسلامی برخوردار بوده و بارها به عنوان کارشناس حوزه چای به برنامه‌های مختلف این رسانه حکومتی دعوت شده است.

او در برنامه استعدادیابی «میدون» که از شبکه سه تلویزیون جمهوری اسلامی پخش می‌شود، به عنوان داور فعالیت می‌کند و سابقه حضور در برنامه «خنداونه» را نیز دارد.

بر اساس آنچه در سایت رسمی اتحادیه چای ایران ذکر شده است، این اتحادیه مسوولیت «ساماندهی امر صادرات، واردات، تولید، صنایع بسته‌بندی و توزیع چای» را بر عهده دارد و در نتیجه باید بر اساس وظیفه ذاتی خود، وقوع هر گونه تخلف در این حوزه را به مقام‌های ذی‌صلاح گزارش کند.

رویداد۲۴ با اشاره به فساد موسوم به ۳/۷ میلیارد دلاری نوشت: «حتی یک نامه از سمت اتحادیه در زمینه تخلفات صورت گرفته وجود ندارد یا دست‌کم هیچ عکس‌العملی در رسانه‌ها منتشر نشده است.»

موثقی پیش از این در سال ۱۳۹۷ گفته بود در زمینه اعطای ارز دولتی برای واردات چای با اعطای امتیاز مساوی به همه شرکت‌ها مخالف است زیرا: «کسی که قرار است ارز ۴۲۰۰ تومانی کمیاب را بگیرد باید در صنعت چای اهلیت داشته باشد.»

بررسی‌های رویداد۲۴ نشان می‌دهد موثقی و اکبر رحیمی درآبادی، مالک چای دبش و متهم اصلی پرونده فساد واردات چای، همکاری‌های تنگاتنگی با یکدیگر داشته‌اند.

به گفته این پایگاه خبری، «تقریبا تمامی اعضای هیات مدیره، بازرسان و سایر مدیران شرکت چهارده معصوم، از نزدیکان اکبر رحیمی و از اعضای هیات مدیره شرکت چای دبش هستند».

این امر می‌تواند شاهدی بر شبکه در هم‌ تنیده فساد در این پرونده باشد.

گزارش رویداد۲۴ در حالی منتشر شده است که واکنش‌ها به فساد موسوم به ۳/۷ میلیارد دلاری چای همچنان ادامه دارد.

مسعود پزشکیان، نماینده مجلس شورای اسلامی، روز سه‌شنبه ۲۱ آذر گفت آن‌هایی که در این پرونده دخیل هستند، «از حزب اللهی‌ها نیز حزب‌اللهی‌تر هستند اما به راحتی رانت‌ها را می‌گیرند و می‌خورند».

وریا غفوری، بازیکن سابق فوتبال و از حامیان خیزش انقلابی مردم ایران، با انتشار متنی در استوری اینستاگرام خود، واکنش مسوولان جمهوری اسلامی را به این فساد گسترده، «نگران‌کننده و ناامیدکننده» توصیف کرد و افزود: «گویی در نظر مسوولان یک کیف‌قاپی ساده اتفاق افتاده است.»

بر اساس یک گزارش‌ تحقیقی منتشر شده در ایران‌اینترنشنال در مورد این پرونده، روایت مقام‌های رسمی درباره فساد در واردات چای مبهم است و مطرح شدن رقم‌های چند میلیارد دلاری در رابطه با این پرونده، عجیب به نظر می‌رسد.

بر اساس این گزارش، در طول چند دهه اخیر، «روند کشف فساد» در جمهوری اسلامی همیشه به یک صورت و بر اساس یک الگو بوده است: «تزریق پر سر و صدای اولیه کشف فساد، ورود قهرمانان مبارزه با فساد، ساختن یک چهره رسانه‌ای با عناوینی مثل "سلطان" و "دانه درشت"، مجازات آن چهره و بعد: تمام!»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
برنامه با کامبیز حسینی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها