تحریم‌های تازه بریتانیا علیه ایران؛ ۵ مقام از جمله مدیرعامل متروی تهران تحریم شدند

جمعه ۱۴۰۲/۰۹/۱۷

دولت بریتانیا تحریم‌های حقوق بشری خود را علیه جمهوری اسلامی افزایش داد. یکی از کسانی که در این دور جدید وارد فهرست سیاه تحریم‌های بریتانیا شده، مسعود درستی، مدیر عامل متروی تهران است.

دور جدید تحریم‌های دولت بریتانیا روز جمعه هفدهم آذر اعلام شد. بر اساس این دور از تحریم‌ها، ۱۷ مورد به تحریم‌ها علیه بلاروس، هشت مورد به تحریم‌ها علیه سوریه و پنج مورد به فهرست تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی اضافه شدند.

در فهرست جدید تحریم‌های حقوق بشری بریتانیا علیه جمهوری اسلامی، پنج مقام قوه قضاییه، نیروی انتظامی و شهرداری تهران به دلیل مشارکت در تحمیل حجاب اجباری به زنان تحریم شدند.

علاوه بر مدیرعامل متروی تهران، علی صالحی، دادستان تهران، علی‌اکبر جاویدان، فرمانده انتظامی هرمزگان، حسن مفخمی شهرستانی، فرماندهی انتظامی مازندران و علیرضا ادیانی، رییس سازمان عقیدتی-سیاسی فرماندهی انتظامی کشور، به فهرست تحریم‌های بریتانیا اضافه شدند.

وجود نام مدیرعامل متروی تهران در لیست تحریم‌های بریتانیا در شرایطی است که در روزهای اخیر گزارش‌های بسیاری درباره تشدید فشار نیروهای امنیتی موسوم به «حجاب‌بان» در ایستگاه‌های متروی پایتخت منتشر شده است.

وب‌سایت دیده‌بان ایران به تازگی اعلام کرد حجاب‌بان‌ها با تعدادی بیشتر از قبل به متروی تهران برگشته‌اند و «تذکرشان هم جدی‌تر است».

پس از آسیب منجر به جان‌ باختن آرمیتا گراوند که طبق گزارش‌ها بعد از درگیری فیزیکی با یک تذکر‌دهنده حجاب به زمین افتاد و بی‌هوش شد، حجاب‌بان‌ها برای مدتی در مترو حضور نداشتند.

گزارش‌های متعدد رسیده به ایران‌اینترنشنال تاییدکننده افزایش تعداد حجاب‌بان‌ها در ایستگاه‌های متروی تهران است.

تصاویر و اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند حجاب‌بان‌ها گروه‌هایی از زنان و مردان با لباس‌های فرم نیروی پلیس یا در قالب لباس شخصی هستند که در ایستگاه‌های مختلف مستقر شده و در بدو ورود مسافران از آنان فیلمبرداری می‌کنند و به زنانی که پوشش اختیاری دارند، تذکر می‌دهند.

اواسط مهر امسال روزنامه همشهری، ارگان مطبوعاتی شهرداری تهران مدعی شد ماموران مترو در بحث تذکرات حجاب هیچ‌گونه دخالتی ندارند و مسوولیت این موضوع بر عهده ماموران انتظامی است.

این ادعا در حالی مطرح شد که محمدامین توکلی‌زاده، معاون شهردار تهران، ۱۸ مرداد ماه به کارگیری ماموران حجاب‌بان را برای تحمیل حجاب اجباری در مترو تایید کرد.

پیش از آن و در روز ۱۵ مرداد، نشریه اینترنتی فراز در گزارشی تعداد این نیروها را ۴۰۰ نفر اعلام کرده بود.

به گفته این رسانه، بودجه ماهانه اختصاص یافته برای استخدام نیروهای سازمان‌یافته «امر به معروف و نهی از منکر» در متروی تهران «پنج میلیارد تومان» است.

تحریم حسن مفخمی، فرمانده انتظامی مازندران از سوی بریتانیا نیز در حالی است که پیشتر ویدیویی از اظهارات او منتشر شد که در آن به ماموران می‌گوید: «گردن کسانی را که ناهنجاری می‌کنند، بشکنید!»

علیرضا ادیانی، رییس سازمان عقیدتی-سیاسی فرماندهی انتظامی کشور نیز که در میان تحریم‌شدگان است، پیش از این رعایت نکردن حجاب را به «جهل»، «لج‌بازی» و «عقده‌های درونی و روحی» مرتبط خوانده بود.

او گفته بود تعداد افرادی که حجاب را رعایت نمی‌کنند «زیاد نیست» و اضافه کرده بود که طرح ناظر فرماندهی انتظامی «تخلف کشف حجاب در خودرو را کاهش داده است».

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
خبرها
از خاکستر
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها