کانادا: به ۱۰ نفر از مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی اعلام شده کشور را ترک کنند

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۱۶

آژانس امنیت مرزی کانادا در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال درباره اخراج وابستگان جمهوری اسلامی از این کشور گفت ۱۰ مقام‌ ارشد حکومت ایران باید خاک کانادا را ترک کنند. این آژانس از ایرانیان ساکن کانادا خواست هر اطلاعاتی از وابستگان جمهوری اسلامی دارند، به این نهاد ارائه کنند.

ماریا لادوسر، سخنگوی ارشد آژانس امنیت مرزی کانادا، به ایران‌اینترنشنال گفت پرونده این افراد تکمیل و به کمیسیون پناهندگان و مهاجران برای تصمیم‌گیری ارسال شده است.

طبق پاسخ آژانس امنیت مرزی کانادا به ایران‌اینترنشنال، یکی از این ۱۰ نفر قبل از تصمیم این آژانس خاک کانادا را ترک کرده و بنابراین برای ۹ نفر باقیمانده تصمیم گیری خواهد شد.

بیانیه اولیه آژانس امنیت مرزی که برای سی‌بی‌سی ارسال شده بود، از اخراج ۹ نفر خبر داده بود.

وب‌سایت گلوبال نیوز کانادا چهارشنبه ۱۵ آذر گزارش داد آژانس خدمات مرزی کانادا از کمیسیون پناهندگان و مهاجران این کشور خواسته است برای اخراج سلمان سامانی، قائم مقام وزیر کشور در امور مجلس در دولت حسن روحانی، از این کشور پرونده تشکیل دهد.

به گفته آنا پیپ، سخنگوی کمیسیون پناهندگان و مهاجران، پرونده سامانی ۱۹ آبان برای بررسی ارسال شده است.

سلمان سامانی که ۴۲ ساله و ساکن تورنتو است، اولین نفر از فهرست ۱۰ نفره‌ای که نامش برای اخراج از کانادا اعلام شده است. سلمانی هم‌زمان با سرکوب اعتراضات آبان ۹۸، در وزارت کشور جمهوری اسلامی سمت‌های مختلفی داشت.

یکی از ۱۰ نفری که در فرایند اخراج از کانادا هستند، در حال حاضر از این کشور خارج شده و هشت نفر دیگر نیز در انتظار تصمیم دادگاه درباره بازنگری وضعیت اقامتی خود در این کشور هستند.

اداره مرزبانی کانادا به دلیل حفظ حریم شخصی افراد، نام سلمانی را منتشر نکرده بود، اما گلوبال نیوز با توجه به تاریخ تولد و سمت‌های پیشین او، به این نتیجه رسید که یکی از افراد لیست اخراجی‌‌ها از کانادا سلمان سامانی است.

پرونده تشکیل شده علیه سامانی، به موجب تحریم‌هایی است که دولت کانادا سال گذشته در ارتباط با سرکوب خیزش انقلابی مردم ایران، علیه جمهوری اسلامی اعمال کرد و ورود وابستگان جمهوری اسلامی به این کشور را ممنوع می‌کند.

ملیسا لنتس‌من، معاون رهبر حزب محافظه‌کار کانادا، در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال، اخراج ۱۰ مقام ارشد جمهوری اسلامی از کانادا را ناکافی خواند و تاکید کرد همه عوامل حکومت ایران باید از کانادا اخراج شوند.

لنتس‌من گفت: «به عنوان نمایندگان پارلمان باید از مردم کانادا محافظت کنیم و مطمئن شویم افرادی که با بی‌رحم‌ترین رژیم جهان مرتبط هستند، کانادا را به پناهگاه امنی برای خود تبدیل نکنند.»

معاون رهبر حزب محافظه‌کار کانادا تاکید کرد: «باید از فعالیت سپاه و اقدام‌های آن برای جمع‌آوری پول و جذب نیرو در کانادا جلوگیری کنیم. باید شیوه‌های پذیرش مهاجر در کانادا را که به عوامل رژیم ایران امکان می‌دهد به این کشور وارد شده و در آن با اطمینان خاطر پولشویی کنند، متوقف کنیم.»

کانادا تاکنون در چندین بسته جداگانه مقام‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی دخیل در سرکوب مردم و همچنین دخیل در ارسال اسلحه به روسیه را تحریم کرده است.

در مهرماه ۱۴۰۱، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، اعلام کرد دولت این کشور در حال انجام اقدام‌هایی است تا از ورود مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی و حدود ۱۰ هزار نفر از اعضای سپاه پاسداران به کانادا جلوگیری کرده و برای مسدود کردن دارایی‌های افراد تحت تحریم، نهادی ویژه تشکیل دهد.

نخست وزیر کانادا گفت این کشور برای شناسایی و مسدود کردن دارایی‌های اشخاص تحت تحریم و ایجاد یک اداره ویژه برای پیگیری این هدف، ۷۶ میلیون دلار اختصاص می‌دهد.

نمایندگان پارلمان کانادا در سال ۲۰۱۸ با پیشنهادی موافقت کرده بودند که از دولت می‌خواهد سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد. با این حال دولت کانادا تاکنون سپاه را در این فهرست قرار نداده و تنها نیروی قدس این سازمان را تروریست شناخته است.

از سوی دیگر، در اسفند ۱۴۰۱، دولت کانادا در بیانیه‌ای اعلام کرد با توجه به خیزش سراسری ایران و ادامه نقض حقوق بشر از سوی رژیم ایران، شرایط تمدید حضور شهروندان ایرانی را که با ویزا و اقامت موقت در این کشور هستند، تسهیل کرده و بررسی تقاضاهای آنها را برای تمدید حضورشان در کانادا در اولویت قرار می‌دهد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبر
جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی

شنیداری

پادکست‌ها