بر اساس اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، سها ثابتی، بهروز رحمانی و ساناز علیزاده، شهروندان بهائی ساکن ساری، به دلیل راهاندازی یک مهدکودک و فعالیت در آن، با حکم دادگاه انقلاب مجموعا به ۳۳ ماه حبس، ۳۳ سال ممنوعیت از هرگونه فعالیت آموزشی و ۸۷۵ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شدند.
بر اساس رای صادر شده از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب ساری در استان مازندران که روز ۱۱ آذر ابلاغ شده، سها ثابتی به تحمل ۳۳ ماه حبس تعزیری، ۱۳ سال ممنوعیت از هرگونه فعالیت آموزشی و پرداخت ۳۷۵ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده است.
بهروز رحمانی و ساناز علیزاده روشنکوهی نیز هرکدام به ۱۰ سال ممنوعیت از هرگونه فعالیت آموزشی و ۲۵۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شدهاند.
در حکم صادر شده، اتهامات این شهروندان «اداره و عضویت در دسته، جمعیت یا شبهجمعیتهای داخل کشور با هدف بر هم زدن امنیت کشور، تبلیغ به نفع گروهها یا سازمانهای مخالف نظام جمهوری اسلامی، فعالیت آموزشی و تبلیغ برای بهائیت» عنوان شده است.
قاضی دادگاه انقلاب، برای انتساب این اتهامات به این شهروندان، به دایر کردن یک مهدکودک توسط آنها استناد کرده و مدعی شده که در این مهدکودک در راستای آموزش اصول و عقاید بهائیت به کودکان و تبلیغ ضمنی در این آموزشها فعالیت کردهاند.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان روز شانزدهم آبانماه امسال در شعبه یک دادگاه انقلاب ساری برگزار شده بود.
یک منبع نزدیک به خانواده این شهروندان بهائی به ایران اینترنشنال گفته قاضی در جلسه دادگاه در توضیح این مصداقها از کلاسهایی با روش آموزشی تربیتی مبتنی بر ایده و عمل موسوم به مونتهسوری برای آموزش ریاضی، علوم و جغرافی با وسایل آموزشی برگزار شده بود، به عنوان تبلیغ استناد کرده بود.
روش مونتهسوری با اعتقاد به اینکه تواناییهای بنیادی کودکان در سالهای نخست زندگی شکل میگیرند بر این باور است که این تواناییها تنها از طریق مدرسه فرا گرفته نمیشود.این شیوه از آموزش و کلاسها در بسیاری از نقاط جهان رایج است و برای یادگیری کودکان استفاده میشود.
به گفته این منبع آگاه، دادگاه سها ثابتی را بهدلیل راهاندازی مهدکودک و تشکیل کلاس، ساناز علیزاده را بهخاطر همراهی و همکاری با سها ثابتی از طریق فعالیت در مهدکودک و بهروز رحمانی را به دلیل همراهی و هکاری با همسرش سها ثابتی با این اتهامات مواجه و محکوم کرده است.
نهم مردادماه ۱۴۰۱ منازل این شهروندان از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی تفتیش شد و ماموران برخی وسایل شخصی آنها را ضبط کردند.
سها ثابتی همزمان با تفتیش خانهاش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و در تاریخ ۲۳ مردادماه همان سال با تودیع قرار وثیقه موقتا آزاد شد.
این سه شهروند بهائی در شهریورماه امسال بابت یک پرونده مشترک به شعبه یازدهم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ساری احضار و بعد از تفهیم اتهام یهصورت موقت آزاد شدند.
در هفتههای گذشته فشار نهادهای امنیتی و قضایی بر شهروندان بهائی روندی افزایشی داشته است.
در همین رابطه روز جمعه ۱۹ آبان جامعه جهانی بهائی با انتشار بیانیهای نسبت به افزایش بازداشتها و فشار نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بر شهروندان بهائی در ایران ابراز نگرانی کرد.
منابع غیررسمی میگویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی میکنند، اما قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتیگری را به رسمیت میشناسد.
بهائیان بزرگترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ و استقرار جمهوریاسلامی به طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفتهاند.