خبرگزاری قوه قضاییه اعلام کرد سینا استوی، متهم ردیف اول پرونده صرافی کریپتولند با وجود ممنوعالخروج بودن از ایران گریخته است. استوی، مدیرعامل صرافی رمز ارز کریپتولند بود که در اردیبهشت ۱۴۰۰ به اتهام «اخلال در نظام اقتصادی و خیانت در امانت» بازداشت شد.
او که بیش از ۵۱ هزار شاکی خصوصی داشت، متهم بود به صورت غیرقانونی از نقدینگی کاربران صرافی کریپتولند برداشت کرده است.
بنا بر اعلام قوه قضاییه جمهوری اسلامی، فعالیت این صرافی رمز ارز «غیرمجاز» بوده است.
خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، نوشت که با توجه به همکاری استوی در «بازپرداخت و رد مال مطالبات ۲۴ هزار نفر از شکات»، او با تعیین قرار وثیقه و به صورت تحت نظر، آزاد شده بود.
پس از انتشار ویدیویی که نشان میداد استوی در فرانسه به سر میبرد، خبرگزاری قوه قضاییه با تایید خروج او از ایران اعلام کرد متهم ردیف اول پرونده کریپتولند به صورت غیرقانونی کشور را ترک کرده است.
خبرگزاری فارس نیز نوشت استوی ممنوعالمعامله و ممنوعالخروج بوده و اکنون برای دستگیری و استرداد او به پلیس بینالملل (اینترپل) اعلان قرمز صادر شده است.
پیش از این و در روز ۲۲ آبان، علی القاصی مهر، رییس کل دادگستری استان تهران، از صدور و ابلاغ رای استوی و شش متهم دیگر پرونده کریپتولند خبر داده بود.
به گزارش فارس، سایر متهمان این پرونده در ایران هستند.
بر اساس حکم صادر شده از سوی شعبه پنج دادگاه انقلاب تهران، استوی «به ۱۵ سال حبس، ۷۵ ضربه شلاق، پرداخت جزای نقدی و رد مال و محرومیت از هر گونه خدمات دولتی» محکوم شده بود.
از دیگر اتهامات استوی، جعل اسناد رسمی، فروش مال غیر و خرید آثار عتیقه است.
وبسایت خبری تجارتنیوز روز سهشنبه هفتم آذر در گزارشی نوشت: «با اینکه صرافیهای رمزارز در ایران فاقد مجوز رسمی از بانک مرکزی هستند اما فعالیت آنها غیرقانونی به شمار نمیرود.»
به گزارش تجارتنیوز، کاربران صرافی کریپتولند بر همین اساس توانسته بودند از طریق درگاههای رسمی شاپرک برای خرید ارزمرزهای خود استفاده کنند.
تجارتنیوز میزان کلاهبرداری استوی را بیش از هزار میلیارد تومان اعلام کرد و نوشت با توجه به فرار او امیدهای مالباختگان برای رسیدن به حقوقشان به شدت کاهش یافته است.
ایرنا، خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی، فروردین ماه ۱۴۰۰ استوی را «کارآفرین ایرانی فعال در زمینه رمزارزها» معرفی کرد و نوشت او حق مالکیت نخستین توییت تاریخ را از جک دورسی، بنیانگذار توییتر، به مبلغ دو میلیون و ۹۰۰ هزار دلار خریده است.