بررسی رسانههای وابسته به حکومت در ایران بیانگر اعترافشان به نقش مهم جمهوری اسلامی در آدمربایی و نگهداری گروگانها از سوی حماس است.
جروزالم پست در گزارشی نوشت جمهوری اسلامی پشت ربودن غیرنظامیان به دست حماس قرار دارد؛ از جمله زنان و کودکان و افراد بسیاری از کشورهای مختلف جهان مانند تایلند و روسیه.
برخی رسانههای حکومتی مانند پرستیوی و خبرگزاری فارس در گزارشهایشان اشاره کردند که جمهوری اسلامی، نماینده حماس در مذاکرات با صلیب سرخ است.
جروزالم پست با اشاره به گزارش پرستیوی از دیدار روز چهارشنبه ۲۴ آبان حسین امیرعبداللهیان با میرجانا اسپولیاریک ایگر، رییس کمیته بینالمللی صلیب سرخ در ژنو به نقل از او نوشت: «دولت آمریکا با حضور و حمایت همهجانبه خود از رژیم صهیونیستی بر شدت جنگ در غزه افزوده است.»
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در این دیدار در مورد نگهداری «زندانیها» از سوی حماس با رییس کمیته بینالمللی صلیب سرخ گفتوگو کرد.
پرستیوی در این گزارش نوشت که دولت اسرائیل در طول جنگ، مقابل «رویکردهای مثبت» حماس در قبال موضوع اسیران جنگی سنگاندازی کرده است.
به نظر میرسد ادعای پرستیوی در مورد رویکردهای مثبت، مربوط به اشاره امیرعبداللهیان به آزادی چند زندانی غیرنظامی از سوی جنبش مقاومت فلسطین و ابراز آمادگی آنها برای تبادل زندانیان بیشتر باشد.
جروزالم پست نوشت این اظهارات نشان میدهند جمهوری اسلامی در گروگانگیری حماس نقش دارد؛ همانطور که پس از حمله هفتم اکتبر از حماس حمایت کرد.
رسانههای جمهوری اسلامی به «زندانیان غیرنظامی» که از سوی حماس نگهداری میشوند اشاره کردند و «آمادگی برای تبادل بیشتر» را مورد بحث قرار دادند.
موضوعی که میتواند نشاندهنده تماس مستقیم جمهوری اسلامی با حماس و نمایندگی «این گروه تروریستی» در مذاکرات با صلیب سرخ باشد.
واکنش صلیب سرخ به آدمربایی و گروگانگیری گروههای نیابتی تهران
جروزالم پست نوشت گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی سابقه ربودن غیرنظامیان در کشورهای دیگر را دارند. برای مثال، گروه افراطی کتائب حزبالله، الیزابت تسورکوف، محقق اسرائیلی-روسی دانشگاه پرینستون را در عراق ربودند.
بر اساس این گزارش، اخیرا ویدیویی از تسورکوف از سوی این گروه منتشر شده است. در این ویدیو او به اجبار درباره ربوده شدنش صحبت میکند.
تاکنون کمیته بینالمللی صلیب سرخ با تسورکوف ملاقات نکرده است. این در حالی است که بر اساس اعلام وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، این کمیته روز ۱۹ مهر نیز با امیرعبداللهان گفتوگو کرده بود.
بنابراین، این کمیته از زمان حملات هفتم اکتبر حماس، حداقل دو بار با جمهوری اسلامی گفتوگو کرده است اما با گروگانها در غزه تماس نگرفته یا کاری برای کمک علنی به آنها انجام نداده است.
جروزالم پست با اشاره به گزارش پرستیوی و خبرگزاری فارس نوشت رییس کمیته بینالمللی صلیب سرخ از اعتماد جمهوری اسلامی به این کمیته و کمک مثبت به ماموریتهای آن تشکر کرده است.
میرجانا اسپولیاریک ایگر، رییس کمیته بینالمللی صلیب سرخ گفت: «هر دو طرف نگران وضعیت غزه هستند.»
او اشاره کرد که کمیته تلاش میکند در این درگیری بیطرف بماند و وظایف بشردوستانه خود را انجام دهد.