آماده‌باش نظامی در عربستان سعودی پس از کشته شدن ۴ نظامی در درگیری با حوثی‌ها

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۸/۰۹

بلومبرگ خبر داد پس از کشته شدن چهار نظامی عربستانی در درگیری با شبه‌نظامیان حوثی در نزدیکی مرز یمن، نیروهای نظامی در عربستان سعودی به حالت آماده‌باش درآمده‌اند.

به گزارش بلومبرگ به نقل از منابع مطلع، این درگیری‌ هفته گذشته در منطقه کوهستانی جیزان در جنوب غرب عربستان رخ داده و مقام‌های ریاض و گروه حوثی‌های یمن، تاکنون حاضر به اطلاع‌رسانی درباره آن نشده‌اند.

این برای اولین بار است که پس از برقراری آتش‌بس موقت میان ریاض و حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی در ماه آوریل سال گذشته میلادی، رویارویی نظامی میان دو طرف به کشته شدن سربازان عربستانی منجر می‌شود.

روز دوم مهر نیز چهار سرباز بحرینی عضو ائتلاف نظامی در حمله پهپادی حوثی‌ها در مرز جنوبی عربستان سعودی جان باختند. با وجود این، ریاض و حوثی‌ها پیش از شروع مناقشه حماس و اسرائیل در آستانه دست‌یابی به یک توافق بودند.

درگیری اخیر حوثی‌ها و نظامیان عربستان سعودی پس از آن رخ داد که شبه‌نظامیان یمنی مورد حمایت جمهوری اسلامی روز ۲۷ مهر با تعدادی پهپاد و موشک دوربرد کروز اسرائیل را هدف قرار دادند.

هر چند این حمله از سوی ناو یو‌اس‌اس کارنی در دریای سرخ رهگیری و دفع شد اما انجام این عملیات از سوی حوثی‌ها، شگفتی پنتاگون را در پی داشت.

بلومبرگ فاش کرد آمریکایی‌ها در دفع حمله حوثی‌ها به اسرائیل به تنهایی عمل نکرده‌اند و یکی از این موشک‌ها به وسیله سامانه دفاعی عربستان سعودی رهگیری شده و در خاک عربستان سعودی سقوط کرده است.

پیش از این ریاض و واشینگتن درباره نقش عربستان سعودی در مقابله با حمله حوثی‌ها به اسرائیل اظهارنظر نکرده بودند.

یک منبع مطلع به بلومبرگ گفت پس از حمله موشکی و پهپادی حوثی‌ها به اسرائیل، پروتکل‌های مرتبط با اعلام آماده‌باش در تمامی سطوح در نیروهای نظامی عربستان سعودی فعال شده‌اند.

به گفته مقام‌های آمریکایی، هر چند حوثی‌ها پیش از این هم تهدید کرده بودند در حمایت از جمهوری اسلامی و گروه‌های متحد آن، حماس و حزب‌الله لبنان، به اسرائیل حمله خواهند کرد اما این اولین بار بوده است که به گفته خود جامه عمل پوشاندند و قابلیت‌های دوربرد خود را به نمایش گذاشتند.

حوثی‌ها به مانند متحد اصلی خود جمهوری اسلامی از مخالفان سرسخت عادی‌سازی روابط کشورهای منطقه و اسرائیل هستند. عبدالمالک الحوثی، رهبر این گروه روز ۱۹ مهر و چند روز پس از شروع جنگ حماس و اسرائیل، با انتقاد از مذاکرات میان عربستان سعودی و بعضی دیگر از کشورهای منطقه برای برقراری روابط با اسرائیل هشدار داد این گروه از «تمامی گزینه‌های نظامی موجود» علیه اسرائیل استفاده خواهد کرد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۱ مهر عادی‌سازی روابط کشورهای منطقه با اسرائیل را به «شرط‌بندی روی اسب بازنده» تشبیه کرد و آن را قماری «محکوم به باخت» خواند.

با شدت گرفتن درگیری‌ها در منطقه، شرکت هواپیمایی ملی اسرائیل (ال آل) روز دوشنبه هشتم آبان اعلام کرد به دلایل امنیتی پروزهای این شرکت به مقصد جنوب شرقی آسیا دیگر از آسمان عربستان سعودی و عمان عبور نخواهند کرد.

بلومبرگ به نقل از هآارتص نوشت عمان تصمیم گرفته حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای اسرائیلی ببندد. این خبر هنوز به صورت رسمی از سوی مقام‌های مسقط تایید نشده است.

عمان و عربستان سعودی هر چند اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسند اما ۱۸ ماه پیش، حریم هوایی خود را برای عبور هواپیماهای اسرائیلی باز کرده بودند.

جنگ حماس و اسرائیل که از روز ۱۵ مهر آغاز شد تاکنون منجر به کشته و زخمی شدن هزاران نفر شده است. درگیری‌ها میان دو طرف همچنان ادامه دارد و بیم‌ آن می‌رود با اضافه شدن گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در منطقه مانند حزب‌الله و حوثی‌های یمن به این مناقشه، به شدت بر میزان تنش‌ها افزوده شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
کاملا هریس و ایران
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها