سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری گوگل روی رقیب اوپن‌ای‌آی

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۰۷

گوگل در ادامه سرمایه‌گذاری اولیه خود روی شرکت هوش مصنوعی «انتروپیک» (Anthropic) متعهد شد دو میلیارد دلار دیگر روی این مجموعه سرمایه‌گذاری کند.

به گزارش روزنامه وال‌استریت ژورنال، ۵۰۰ میلیون دلار از این مبلغ به صورت پیش‌پرداخت و ۱/۵ میلیارد دلار آن نیز در قالب تعهد و در طول زمان از سوی این غول دنیای فناوری به انتروپیک تزریق خواهد شد. انتروپیک که چت‌باتی با نام «کلاد» (Claude) را عرضه کرده است به عنوان یکی از اصلی‌ترین رقبای شرکت اوپن‌ای‌آی و ابزار چت‌جی‌پی‌تی شناخته می‌شود.

گوگل که مجموعه آلفابت مالک آن است اوایل سال جاری میلادی نیز در ازای تصاحب ۱۰ درصد از سهام انتروپیک مبلغ ۵۵۰ میلیون دلار روی این شرکت سرمایه‌گذاری کرده بود. این در حالی است که خود گوگل با محصول «بارد» حضور مستقیمی در بازار ابزارهای هوش مصنوعی دارد.

سرمایه‌گذاری مجدد گوگل روی انتروپیک به دنبال انتشار خبر سرمایه‌گذاری چهار میلیارد دلاری آمازون روی این شرکت صورت می‌گیرد. انتروپیک در سال ۲۰۲۱ توسط دو خواهر و برادر که از مهندسان سابق اوپن‌ای‌آی به حساب می‌آمدند تاسیس شد. قصد آن‌ها از راه‌اندازی این شرکت توسعه مدل‌های هوش مصنوعی برای رقابت با سایر بازیگران این حوزه، به‌خصوص اوپن‌ای‌آی بوده است.


سرمایه‌گذاری دو میلیارد دلاری گوگل تازه‌ترین معامله‌ای است که در رقابت غول‌های فناوری برای گسترش نفوذ خود در کسب‌وکارهای فعال در حوزه هوش مصنوعی صورت می‌گیرد. این شرکت‌ها برای آموزش نسخه‌های پیشرفته‌تر مدل‌های زبانی خود به طور مداوم به میلیاردها دلار سرمایه نیاز دارند.


ورود مداوم میلیاردها دلار پول به این حوزه نشان‌دهنده علاقه‌مندی و هیجان ابرشرکت‌های فناوری برای همسو شدن با استارتاپ‌های دارای پتانسیل این بازار است تا شاید بتوانند بخشی از موفقیت یک شبه چت‌جی‌پی‌تی را تکرار کنند.

اوایل سال جاری میلادی ارزش انتروپیک حدود چهار میلیارد دلار تخمین زده شد. این در حالی است که ارزش فعلی شرکت اوپن‌ای‌ای بین ۸۰ تا ۹۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

ماه ژانویه گذشته مایکروسافت از سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری خود روی اوپن‌ای‌آی خبر داده بود. این شرکت پیش از آن نیز ۳ میلیارد دلار روی این مجموعه سرمایه‌گذاری کرده بود و حالا نیز ۴۹ درصد از سهام آن را در اختیار دارد.

اوپن‌ای‌آی با مدیریت سم آلتمن متعهد شده است برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی خود از زیرساخت‌های ابری مایکروسافت استفاده کند.

در حال حاضر رقابت و نبرد در دنیای هوش مصنوعی تنها در حوزه فناوری پیگیری نمی‌شود و دولت‌ها نیز به دنبال کسب جایگاه و تقویت پایه‌های خود در این صنعت رو به رشدند. دولت ایالات متحده چندی پیش صادرات تراشه‌ها و تجهیزات هوش مصنوعی به سه کشور چین، روسیه و ایران را ممنوع اعلام کرد.

چین پس از ایالات متحده بزرگ‌ترین رقیب فعال در حوزه هوش مصنوعی به حساب می‌آید. با این حال سخت‌افزارهای پیشرفته مورد نیاز برای آموزش سیستم‌های هوش مصنوعی اغلب توسط شرکت‌های آمریکایی تولید می‌شود و این مسئله تضمین‌کننده مزیت رقابتی آمریکا در برابر سایر کشورها است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها