نیروی انتظامی: در ویلای مهرجویی دوربین نبود، دوربین‌های شهرک‌ هم کار نمی‌کرد

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۲۳

سعید منتظر‌المهدی سخنگوی نیروی انتظامی در تازه‌ترین توضیحات درباره قتل مشکوک داریوش مهرجویی و همسرش در کرج گفت:«در ویلای مهرجویی دوربینی نبود و دوربین‌های ورودی شهرک هم از مدت‌ها قبل کار نمی‌کرد.» او افزود «دوربین‌ها دیگری در این منطقه وجود داشت و در اختیار نیروی انتظامی است.»

سخنگوی نیروی انتظامی همچنین خبر داد که چهار مظنون به ارتکاب قتل شناسایی شده‌اند و تاکنون دو نفر از آنها دستگیر شده است.

بنا به اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدی‌فر طی روزهای گذشته بارها از سوی افراد ناشناس تهدید به قتل شده بودند. طبق این اطلاعات، مهرجویی گزارش تهدید شدن خود و همسرش را بارها به نیروی انتظامی داده بود اما نیروی انتظامی آن را جدی نگرفته بود.

اجساد داریوش مهرجویی، کارگردان برجسته سینما و همسرش وحیده محمدی‌فر، فعال سینمایی، در ویلای شخصی آن‌ها در کرج کشف شد.

نیروی انتظامی شامگاه شنبه ۲۲ مهرماه درباره قتل مشکوک داریوش مهرجویی و همسرش اعلام کرد: «این حادثه به علت نامعلوم توسط فرد یا افراد ناشناس رخ داده و هنوز انگیزه قتل مشخص نیست.»

نیروی انتظامی اضافه کرد: «شواهد حاکی از آن است که این قتل بر اثر جراحت ناشی از ضربات سلاح سرد از ناحیه گردن و اعضای بدن انجام شده است.»

به گفته حسن فاضلی هریکندی، رییس‌کل دادگستری استان البرز، مونا، دختر مهرجویی و محمدی‌فر، حدود ساعت ۲۲:۲۵ زنگ منزل آن‌ها را زد و پس از آنکه کسی جواب نداد، با کلید خود وارد خانه شد. او پس از ورود به خانه، پیکر پدر و مادرش را دید که با ضربه‌های چاقو یا جسم برنده دیگر به نواحی گردن، به قتل رسیده‌اند.

فاضلی یکشنبه ۲۳ مهر گفت پس از انجام کالبدگشایی، پزشکی قانونی علت مرگ این دو نفر را «خونریزی شدید به دلیل جراحات وارده به واسطه برخورد چاقو یا جسم برنده و نوک تیز به بدن» اعلام نموده است.

او افزود «ضرباتی با چوب و یا جسم سخت نیز به سر مرحوم مهرجویی برخورد کرده است که منجر به شکستگی سر نشده و علت فوت نبوده است.»

رییس پلیس آگاهی کشور هم در مصاحبه با رکنا گفت: «با بررسی صحنه جرم، آثاری در صحنه قتل پیدا شده است که ما احتمال می‌دهیم مربوط به قاتل باشد.»

در همین حال، سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی این قتل را وحشیانه خواند و گفت عاملان آن به زودی دستگیر خواهند شد.

وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی نیز خواهان مشخص شدن ابعاد این جنایت شد.

خبرگزاری فارس به نقل از مشرق گزارش داد تاکنون چهار مظنون در جریان تحقیقات و رسیدگی به این پرونده دستگیر شده‌اند که هیچ‌یک از آن‌ها از اتباع خارجی نبوده‌اند.

محمدی‌فر، همسر مهرجویی، در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد که روز یکشنبه منتشر شد گفت پیشتر از خانه آن‌ها سرقت شده و همچنین یک فرد با چاقو او را تهدید کرده بود. او در این زمینه با پلیس تماس گرفته بود.

رسانه‌های ایران تصویری از ویلایی در جهان‌شهر کرج را که مهرجویی و همسرش در آن به قتل رسیدند، منتشر کردند.

داریوش مهرجویی که متولد آذر ۱۳۱۸ بود از برجسته‌ترین فیلم‌سازان و نویسندگان سینمای ایران شناخته می‌شد.

او از چهره‌های موج نوی سینمای ایران به حساب می‌آمد.

این کارگردان سینما در سال ۱۳۹۳ جایزه شوالیه ادب و هنر فرانسه را از سفیر این کشور در ایران دریافت کرد.

از مهم‌ترین آثار او فیلم «گاو»، «آقای هالو»، «پستچی»، «دایره مینا»، «سنتوری»،‌ «هامون»، «لیلا» و «پری» بود.

او در داخل ایران نیز جوایز جشنواره بین‌المللی فیلم فجر را دریافت کرده بود.

مهرجویی از هنرمندان معترض به سانسور و تحمیل فضای امنیتی به سینمای ایران بود. او در یک پیام ویدیویی درباره لغو اکران فیلمش «لامینور» گفته بود: «دیگر نمی‌توانم تحمل کنم. من می‌آیم و به همراه دستیارانم در وزارت ارشاد تحصن می‌کنم. می‌خواهم بجنگم. بیایید بزنید من را بکشید. این سینه من. من را بکشید ولی من حق را می‌گیرم.»

او با اشاره به توقیف فیلم‌های دیگرش، خطاب به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: «شما به من پروانه نمایش دادید چرا زیر قول خودتان می‌زنید، اصلا شما چه کسانی هستید که فیلم مرا قضاوت می‌کنید و پشت پرده مثل اشباح حکم صادر می‌کنید.»

مهرجویی سپس در یک مصاحبه گفت که پس از اعتراضش در ویدیوی اول، محمدرضا شریفی‌نیا، بازیگر، بدون اطلاع به خانه‌اش رفته و از او خواسته متنی را بخواند. مهرجویی شریفی‌نیا را «بازجوی شیرین‌زبان» خواند.

وحیده محمدی‌فر، نویسنده، فیلمنامه‌نویس و دانش‌آموخته رشته روانشناسی از دانشگاه تهران بود. او فعاليت سينمايی خود را از سال ۱۳۷۵ با بازی در فيلم «ليلا» اثر مهرجویی آغاز کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

روس‌ها و ایرانی‌ها: قفقاز
جهان‌نما
خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها