بی‌هوش شدن آرمیتا گراوند در مترو به دلیل درگیری بر سر حجاب یا افت فشار؟

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۱

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو تصویری از آرمیتا گراوند در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان فجر تهران منتشر کرده و نوشته که فضای اطراف بیمارستان همچنان شدیدا امنیتی بوده و تغییری در وضعیت هوشیاری این دانش‌آموز دختر که در متروی تهران بیهوش شد، ایجاد نشده است.

دختری که به تازگی در متروی تهران بی‌هوش شد «آرمیتا گراوند» نام دارد. او اکنون در بیمارستان فجر بستری و فضای اطراف بیمارستان، امنیتی است. روز سه‌شنبه ۱۱ مهر خبرگزاری ایرنا ویدیویی از صحبت‌های مادر و پدر این دانش‌آموز منتشر کرد که گفتند «حادثه پیش آمده "یک اتفاق" بوده» است.

روز یک‌شنبه نهم مهر گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه یک دختر دانش‌آموز به دلیل بر سر نداشتن مقنعه در متروی تهران مورد آزار نیروهای موسوم به «حجاب‌بان» قرار گرفته و طی درگیری به وجود آمده،‌ ماموری او را هل داده است که باعث شده سرش به میله آهنی واگن برخورد کند و بی‌هوش شود.

این دختر نوجوان که به تازگی مشخص شده آرمیتا گراوند، ۱۶ ساله و اصالتا کرمانشاهی است، ساعتی پس از بی‌هوش شدن در ایستگاه متروی شهدا، به بیمارستان فجر نیروی هوایی تهران منتقل و تحت تدابیر امنیتی بستری شده است.

بنا بر اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، فضای اطراف بیمارستان فجر امنیتی است و ماموران لباس شخصی در اطراف آن مستقر شده‌اند.

به گزارش هه‌نگاو، در پی انتشار عکس آرمیتا گراوند در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان، ماموران امنیتی گوشی‌های همراه تمامی اعضای خانواده گراوند را برای جلوگیری از تصاویر بیشتر ضبط کرده‌اند.

ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه ویدیویی از مصاحبه با مادر و پدر آرمیتا منتشر کرد که در آن می‌گویند همه فیلم‌های مترو را دیده‌اند و معتقدند حادثه پیش آمده «یک اتفاق» بوده است.

مادر این نوجوان در بخشی از این مصاحبه با بغض می‌گوید: «فکر کنم افتاده ... فکر کنم گفتند فشارش افتاده، خورده زمین، سرش به لبه مترو خورده و دوستانش او را بیرون آوردند ...»

این خبرگزاری روز دوشنبه هم ویدیویی کوتاه منتشر کرد که در آن دختری بی‌هوش از داخل واگن بیرون کشیده می‌شود اما تصویری از ورود او به مترو، وارد شدنش به داخل واگن و لحظه بی‌هوش شدنش منتشر نشده است که این مساله با توجه به وجود دوربین در نقاط مختلف ایستگاه مترو از جمله درون واگن‌ها، پرسش‌برانگیز است.

ایرنا به نقل از مسعود درستی، مدیر عامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران مدعی شد که آرمیتا ساعت هفت صبح روز یک‌شنبه به دلیل «افت فشار» بی‌هوش شده است.

او «درگیری عوامل مترو» با این نوجوان را «شایعه» خواند و مدعی شد «فیلم‌های مداربسته مترو این ادعا را رد می‌کند».

از دو ماه پیش تاکنون شهرداری تهران ۴۰۰ نیروی یگان حفاظت خود را با عنوان «حجاب‌بان» در مترو مستقر کرده است.

اواسط مرداد نشریه اینترنتی فراز خبر داد که این نیروها با حقوق ۱۲ میلیون تومان در ماه قرار است برای تحمیل حجاب اجباری به زنان تذکر داده، از ورود آن‌ها جلوگیری کرده و آن‌ها را به نیروی انتظامی تحویل دهند.

از سوی دیگر روز دوشنبه دهم مهر مریم لطفی، خبرنگار روزنامه شرق که برای تهیه گزارش از وضعیت آرمیتا گراوند به بیمارستان رفته بود، برای چند ساعت بازداشت شد.

اتفاقات رخ داده برای این دختر نوجوان و بازداشت خبرنگاری که قصد تهیه گزارش از وضعیت او در بیمارستان داشت، مشابه روندی است که شهریور ماه سال گذشته برای مهسا ژینا امینی و نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق رخ داد.

نیلوفر حامدی و الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن، به دلیل پوشش خبر کشته شدن مهسا امینی و مراسم خاک‌سپاری او در نخستین موج از دستگیری‌های خیزش انقلابی بازداشت شده‌ و با گذشت بیش از یک سال همچنان زندانی‌اند.

در هفته‌های اخیر به موازات برنامه حکومت برای اجرای لایحه «حجاب و عفاف»، گزارش‌های متعددی از شدت یافتن برخورد با زنان بدون حجاب اجباری در متروی تهران منتشر شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی
کامبوج ۴۵ سال بعد: بخش اول
خبر

شنیداری

پادکست‌ها