ایروان، نگران حمله احتمالی آذربایجان: اتحادیه اروپا باکو را تحریم کند

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۱

تیگران بالایان، فرستاده ارمنستان در اتحادیه اروپا، از این اتحادیه خواست آذربایجان را به دلیل حمله نظامی به قره‌باغ تحریم کند. او همچنین هشدار داد اگر غرب اقداماتی قاطع انجام ندهد، باکو ممکن است به زودی به ارمنستان حمله کند.

بالایان روز دوشنبه ۱۰ مهر در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفت اتحادیه اروپا می‌تواند از طریق اقداماتی نظیر قرار دادن سقف قیمت روی نفت و گاز آذربایجان و تعلیق مذاکرات با باکو، حکومت جمهوری آذربایجان را تحت فشار قرار دهد.

قرار است کاترین کولانا، وزیر امور خارجه فرانسه نیز روز سه‌شنبه ۱۱ مهر برای اعلام حمایت این کشور از ارمنستان به ایروان سفر کند.

او در این سفر با رییس‌جمهوری و وزیر امور خارجه ارمنستان دیدار خواهد کرد.

کولانا همچنین قرار است با تعدادی از پناهجویان که اخیرا از قره‌باغ به ارمنستان گریخته‌اند ملاقات کند.

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، روز دوم مهر گفته بود پاریس نگران «تمامیت ارضی» ارمنستان است.

از سوی دیگر ایروان، آذربایجان را به پاک‌سازی قومی در منطقه قره‌باغ کوهستانی متهم می‌کند.

باکو این اتهام را رد و تاکید کرده است قصدی برای آسیب رساندن به ارامنه قره‌باغ ندارد و حقوق آن‌ها را به‌عنوان «شهروند» به رسمیت خواهد شناخت.

بالایان اما گفته است احتمال حمله آذربایجان به ارمنستان تنها گمانه‌زنی حکومت ایروان نیست و تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز نگران این موضوع هستند.

او خواستار حمایت امنیتی «شجاعانه» غرب از ارمنستان شد.

هم‌زمان آرمن گریگوریان، دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان روز ۱۰ مهر با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوی اسلامی در تهران دیدار کرد.

او روز یک‌شنبه ۹ مهر نیز با علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی دیدار کرده بود.

احمدیان در این دیدار گفت: «هر گونه تغییر در ژئوپلتیک منطقه ناامن کننده و موجب بی‌ثباتی و تصاعد بحران است.»

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی هم روز دوشنبه بار دیگر با تاکید بر موضع تهران مبنی بر به رسمیت شناختن حاکمیت آذربایجان بر منطقه قره‌باغ کوهستانی، اعلام کرد: «ما مخالف تغییر مرزهای بین‌المللی و ژئوپلیتیکی هستیم.»

مسلط شدن باکو بر کریدور «زنگزور»، نگرانی مقام‌های جمهوری اسلامی است.

در صورت فعال شدن این کریدور از سوی آذربایجان، دسترسی ایران به ارمنستان و اروپا مختل خواهد شد.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد، روز دوشنبه گفت هیات اعزامی این سازمان به قره‌باغ گزارشی مبنی بر اعمال خشونت از سوی آذربایجان علیه غیرنظامیان ارمنی پس از اعلام آخرین آتش‌بس در منطقه دریافت نکرده است.

او افزود بنا بر مشاهدات این هیات، زیرساخت‌های غیرنظامی نیز آسیب ندیده‌اند.

جمهوری آذربایجان و ارمنستان سه سال پیش و پس از حدود سه دهه، بار دیگر بر سر حاکمیت قره‌باغ کوهستانی با یکدیگر درگیر شدند و پس از چندین هفته، آتش‌بسی تحت حمایت مسکو امضا شد. با این حال تنش‌ها بین باکو و ایروان پس از آن همچنان ادامه یافت و هر از گاهی به درگیری نظامی منجر شد.

قره‌باغ بر اساس قوانین بین‌المللی بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته می‌شود اما اکثریت جمعیت در این منطقه را ۱۲۰ هزار ارمنی تشکیل می‌دادند که اکثریت آن‌ها در پی مناقشه اخیر به ارمنستان گریخته‌اند.

این منطقه در جنگ اوایل دهه ۱۹۹۰ بین دو کشور از کنترل جمهوری آذربایجان خارج شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها