مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش خود از رشد ۲.۵ برابری میانگین قیمت گوشت گوسفند در یک سال منتهی به شهریور ماه امسال خبر داد.
در گزارش این مرکز آمده است قیمت گوشت گوسفند با بیش از ۱۴۹ درصد، گوشت گاو یا گوساله با ۱۲۸ درصد و کنسرو ماهی تن با ۱۰۸ درصد رشد، بیشترین افزایش قیمت را در یک سال منتهی به شهریور ۱۴۰۲ ثبت کرده اند.
در این گزارش، میانگین قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی در شهریورماه امسال نزدیک به ۴۵۹ هزار تومان گزارش شده است. قیمت هر کیلوگرم گوشت گاو یا گوساله نیز در این گزارش مرکز آمار ایران، بیش از ۴۷۶ هزار تومان اعلام شده است.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، در شهریور ماه امسال از ۵۳ قلم خوراکی منتخب در نقاط شهری، تعداد ۲۱ قلم معادل نزدیک به ۴۰ درصد از این اقلام، درصد تغییر قیمت سالانهای بالاتر از نرخ تورم نقطه ای مناطق شهری ایران داشتهاند، مرکز آمار ایران نرخ تورم نقطه به نقطه مناطق شهری در شهریورماه امسال را ۳۹.۶ درصد اعلام کرده بود.
یافتههای این گزارش مرکز آمار ایران همچنین نشان میدهد که بیشترین رشد قیمت ماهانه مربوط به قارچ بود که در یک ماه نزدیک به ۲۲ درصد رشد قیمت را تجربه کرد و میانگین قیمت هر کیلوگرم قارچ به بیش از یکصد هزار تومان رسید.
خیار و موز نیز با افزایش قیمت ماهانه به ترتیب ۱۱ و ۱۰ درصد در رتبههای بعدی بیشترین افزایش قیمت ماهانه اقلام خوراکی منتخب و پرمصرف در ماه مورد گزارش قرار گرفتند.
مرکز آمار ایران نرخ تورم متوسط گروه خوراکیها و آشامیدنیها را در شهریورماه امسال ۵۸.۵ درصد اعلام کرده است.
همزمان با انتشار این گزارش مرکز آمار ایران که پس از چند ماه توقف، انتشار آن از سر گرفته شده است، علیرضا عباسی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس کمبود و گرانی گوشت قرمز را نتیجه عملکرد دولت ابراهیم رئیسی در دو سال گذشته دانست و گفت: نیاز به واردات از یکصد هزار تن فراتر رفته است.
علیرضا عباسی از عواملی همچون خشکسالی، تامین نشدن نقدینگی برای خرید نهادهها و کمبود نهاده در بازار نام برده که به گفته این نماینده مجلس موجب حذف دام مولد شده است.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، تولید گوشت فراسرزمینی را جایگزین مناسبی برای واردات گوشت معرفی کرد و گفت: ایرانیان مقیم در آفریقای جنوبی و آمریکای لاتین میتوانند در زمینه پرواربندی دام ها و سپس واردات آن به کشور کمک کنند.
مرکز آمار ایران چندی پیش در گزارشی از کاهش ۲۶ درصدی عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی ایران در مرداد ماه امسال نسبت به ماه مشابه پارسال خبر داده بود.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، این گزارش نشان میدهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور در مرداد نسبت به تیرماه نیز در حدود ٨ درصد کاهش داشته است.
پیش از این علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در واکنش به کمبود عرضه گوشت قرمز و افزایش قیمتهای در بازار از برنامه این وزارتخانه برای واردات دام زنده خبر داده و گفته بود: تا اواخر آبان ماه ۱۵۰ هزار راس گوساله پایه پرواری از پاکستان وارد میشود.
واردات گوشت قرمز از کشورهای آفریقایی همچون کنیا نیز در دستور کار دولت قرار گرفته است، در روزهای پایانی شهریور ماه امسال سفیر جمهوری اسلامی در کنیا از ورود اولین محموله گوشت گوسفندی از این کشور به ایران خبر داده بود.