جواد اوجی، وزیر نفت دولت ابراهیم رئیسی از رسیدن میزان مصرف بنزین به بیش از ۱۴۰ میلیون لیتر در روز خبر داد. او در عینحال مدعی شد نیاز کشور به بنزین به گونهای تامین شده است که هیچ جایگاهی با کمبود بنزین مواجه نشود.
او سیاست جمهوری اسلامی در تامین بنزین را «کنترل مصرف و ساخت پالایشگاههای جدید» تا پایان دولت سیزدهم اعلام کرد.
ایراناینترنشنال پیشتر بر مبنای اطلاعات اختصاصی به دست آمده، از قرار گرفتن واردات بنزین در دستور کار وزارت نفت با هدف برچیدهشدن صفهای سوختگیری و گذر از بحران ناترازی تولید و مصرف بنزین خبر داده بود.
بر اساس این اطلاعات، روند توزیع بنزین و حاشیههای پیرامون آن موجب شده تا وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه به صورت مستقیم عهدهدار موضوع تامین بنزین شوند.
اطلاعات اختصاصی ایراناینترنشنال همچنین نشان میدهد که جمهوری اسلامی تا واردات بیش از ۵۰۰ میلیون دلار بنزین به روش تهاتر را نهایی کرده است.
بر اساس این اطلاعات، قیمت پایه بنزین وارداتی ۲۵ درصد بیشتر از قیمت جهانی بوده است.
همزمان با اظهارات جدید وزیر نفت، کاظم دلخوش اباتری، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز از واردات روزانه بیش از ۳۰ میلیون لیتر بنزین برای تامین نیاز کشور خبر داد و هزینه این واردات را سنگین توصیف کرد.
به گفته این نماینده مجلس، هنوز برای بنزین هیچ تصمیمی در برنامه هفتم توسعه اخذ نشده است.
دلخوش اعطای پیشنهاد بنزین به خانوار و افراد به جای خودرو را طرحی غیرکارشناسی توصیف کرد و گفت: «این روش را قبول ندارم چون بنزینی نداریم که به خانوادهها بدهیم.»
پیشتر محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه نیز در تشریح احکام برنامه هفتم توسعه درباره بنزین گفته بود به دولت اجازه داده شده است تا بتواند یارانه حاملهای انرژی را به جای خودرو، به افراد هم بدهد.
به گفته این نماینده مجلس، بنزین یارانهای در طول برنامه هفتم توسعه عوض نمیشود اما ممکن است میزان سهمیه بنزین تغییر کند یا سهمیه بهجای خودرو، به خانوارها اختصاص یابد.
ایراناینترنشنال پیش از این بر اساس اطلاعاتی که از یک مقام آگاه در وزارت نفت به دست آورده بود، گزارش داد که زیرساختهای طرح کاهش سهمیه بنزین یارانهای و نیمه یارانهای و تخصیص سهمیه بنزین به افراد به جای خودروها، از یک سال پیش فراهم شده است.
این اطلاعات اختصاصی نشان میدهند دستگاههای امنیتی به منظور به حداقل رساندن اعتراضات پس از کاهش سهمیه و افزایش قیمت بنزین آزاد، به دنبال توزیع یارانه بنزین بین خانوارهای بدون خودرو و فراهم ساختن امکان فروش آن به قیمت آزاد هستند.
ناترازی بنزین در ماههای گذشته وزارت نفت را بر آن داشت که مطابق با قانون بودجه امسال، خودروهای شخصی را برای سوختگیری به استفاده از کارتهای شخصی سوخت ملزم کند.
جمعآوری کارتهای سوخت جایگاهداران و اعمال محدودیت در هر بار سوختگیری از جمله تمهیدات وزارت نفت برای کنترل شدت مصرف بنزین بود که البته نارضایتیهایی را به همراه داشت و موجب تشکیل صف در برابر جایگاههای سوختگیری شد.