شبکه ایران اینترنشنال بعد از وقفهای چندماهه، پخش برنامههای خود را از استودیوی جدید در لندن از سر گرفت.
محمود عنایت مدیر شبکه ایران اینترنشنال در پیامی به مناسبت از سرگیری فعالیتهای این شبکه از ساختمان جدید خود در لندن گفت: «بریتانیا خانه آزادی بیان است. از سرگیری پخش برنامههای ما از این کشور گواهی بر این است که ما از خبررسانی مستقل و بدون سانسور به مردم ایران چشمپوشی نخواهیم کرد»
۲۹ بهمنماه سال گذشته، ایران اینترنشنال پس از تهدیدهای تروریستی مجبور شد پخش تلویزیونی خود را به طور موقت از دفتر لندن به شکل کامل به واشینگتن منتقل کند.
تصمیم به تعطیلی دفتر لندن پس از آن اتخاذ شد که پلیس متروپولیتن لندن در بیانیهای اعلام کرد یک تبعه اتریشی به نام محمدحسین دوتایف به اتهام تلاش برای انجام جرایم مرتبط با عملیات تروریستی علیه ساختمان ایراناینترنشنال از سوی پلیس ضد تروریسم بریتانیا بازداشت شده است.
مدیر ایران اینترنشنال در پیام خود به مناسبت از سرگیری فعالیتهای این شبکه از خبرنگاران و کارکنان به دلیل «متعهد و ثابت قدم ماندن در این دوره پرچالش» تشکر کرد. او همچنین از پلیس متروپولیتن لندن و دولت بریتانیا برای حمایت مداوم خود در حفاظت از کارکنان ایران اینترنشنال و فراهم کردن امکان بازگشت امن آنها به دفتر لندن قدردانی کرد.
علیاصغر رمضانپور سردبیر اجرایی ایران اینترنشنال هم بازگشایی دفتر این شبکه در لندن را روزی مهم و بزرگ برای روزنامهنگاری آزاد توصیف کرد و گفت: «این اولین بار است که حکومت ایران نمیتواند به خواسته خودش برای تعطیلی یک رسانه دست پیدا کند.»
نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی به ویژه بعد از آغاز خیزش انقلابی در شهریور ماه سال گذشته تهدیدها علیه شبکه ایران اینترنشنال را به دلیل انعکاس اعتراضهای مردمی افزایش دادند.
این تهدیدها در طی ماههای اخیر مدام ادامه داشته و در تازهترین نمونه از این تهدیدها، اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، این تهدیدها را تکرار کرد.
خطیب روز ۲۶ شهریور در یک مصاحبه تلویزیونی گفت حکومت ایران «هرجا و هر زمان تشخیص دهد» علیه این شبکه اقدام خواهد کرد و از اقدامهای تهاجمی امنیتی دست برنمیدارد.
او در مصاحبه تلویزیونی خود گفت «حمایت کشورهای مختلف باعث نخواهد شد که ما از اقدامات تهاجمی امنیتی دست برداریم.»
اشاره او به حمایتهای جهانی از این جهت است که پس از افشای جنبههای از تهدیدهای امنیتی علیه ایران اینترنشنال موج حمایت از این شبکه از سوی دولتها و نهادهای رسانهای شکل گرفت.
وزارت خارجه آمریکا، فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران و اتحادیه رسانه، سرگرمی و هنر استرالیا از جمله نهادهایی بودند که پس از تعطیلی اجباری دفتر لندن در بهمنماه گذشت، ضمن محکومیت این تهدیدها، بر ضرورت حفاظت از امنیت روزنامهنگاران و آزادی مطبوعات تاکید کردند.
مقامهای بریتانیا هم حمایتهای گستردهای از ایران اینترنشنال پس از بروز تهدیدهای امنیتی داشتند.
تام توگنهات، معاون امنیتی وزیر کشور بریتانیا، پس از تعطیلی دفتر لندن ایران اینترنشنال در نشست پارلمان این کشور با محکومیت شدید تهدیدهای حکومت ایران علیه این شبکه اعلام کرد که این کشور به حمایت خود از این شبکه ادامه خواهد داد و امکان فعالیت آن در فضایی امن را فراهم میکند.
پیش از آن هم زمانی که در ۱۶ آبان ماه، شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال از تهدیدهای معتبری علیه خبرنگارانش از طرف سپاه پاسداران خبر داد، جیمز کلورلی وزیر خارجه بریتانیا، مهدی حسینی متین، کاردار ایران در لندن را احضار کرد.
کلورلی در سخنانی بعد از احضار کاردار جمهوری اسلامی تاکید کرد که بریتانیا «تهدید جانی و ارعاب روزنامهنگاران یا هر فردی را که در بریتانیا زندگی میکند، تحمل نمیکند»
افزایش تهدیدهای سپاه پاسدران باعث شده که بریتانیا این نهاد را بزرگترین تهدید برای امنیت ملی خود تلقی کند.
روزنامه ساندیتایمز لندن روز ۱۵ تیرماه در گزارشی نوشت سوئلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا، در پی شواهد تازهای از نفوذ سپاه پاسداران در این کشور، معتقد است که سپاه بزرگترین تهدید برای امنیت ملی است.
ساندی تایمز نوشت که درخواستهایی مبنی بر طبقهبندی سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی در بریتانیا وجود دارد، اما این درخواستها تاکنون با مقاومت وزارت خارجه بریتانیا مواجه شده چرا که دولت لندن نگران است چنین اقدامی موجب وارد آمدن آسیب دائمی به روابط دیپلماتیک میان تهران و لندن شود.