جوزپ بورل در پارلمان اروپا: حفظ روابط با ایران به دلیل حفاظت از شهروندان و منافعمان است

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۱

نشست پارلمان اروپا درباره ایران روز ۲۱ شهریور در استراسبورگ برگزار شد. جوزپ بورل در سخنرانی خود به خیزش انقلابی، سرکوب‌های حکومت و گروگان‌گیری شهروندان اروپایی و دوتابعیتی پرداخت. او گفت اروپا برای حفاظت از شهروندان و منافعش، روابط دیپلماتیک خود را با جمهوری اسلامی حفظ کرده است.

نشست ویژه پارلمان اروپا درباره ایران امروز (سه‌شنبه) و در آستانه نخستین سالگرد قتل حکومتی مهسا ژینا امینی و خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی برگزار شد.

نمایندگان پارلمان و نماینده دبیر سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این نشست درباره صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی گفت‌وگو کردند.

جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این نشست با اشاره به قتل حکومتی مهسا ژینا امینی در سال گذشته که جرقه‌ای برای آغاز خیزش انقلابی ایرانیان شد، گفت: «ما سال گذشته شاهد شجاعت مردم و زنان ایران در خیابان بودیم.»

او در ادامه گفت: «ما از نحوه برخورد جمهوری اسلامی با مخالفان و سرکوب آنان مشمئز شدیم. اتحادیه اروپا تمام قد کنار مردم ایران ایستاده‌ و از خواسته‌های ایرانیان حمایت کرده و می‌کند.»

بورل با تاکید بر اینکه «روابط اتحادیه اروپا با ایران در سطح پایینی قرار دارد» تاکید کرد: «ما هم‌زمان تلاش کردیم برای حفاظت از شهروندانمان، منافع اروپا و حمایت از حقوق شهروندان ایرانی، راه روابط دیپلماتیک را با ایران باز نگه داریم.»

او خاطرنشان کرد: «ما پیام روشنی برای حکومت ایران می‌فرستیم: از حمله به شهروندان خود دست بردارید، همه شهروندان اروپایی و دوتابعیتی را آزاد کنید و از حمایت از روسیه در تجاوز به اوکراین دست بکشید.»

با وجود آن که روابط تهران و دولت‌های غربی از جمله اتحادیه اروپا پس از سرکوب مرگ‌بار خیزش انقلابی ایرانیان سردتر شد و در این مدت، کشورهای غربی در چندین نوبت تحریم‌هایی را علیه تهران وضع کردند اما بورل طی سال گذشته به دلیل حمایت نکردن از مواضع پارلمان اروپا برای تروریستی شناختن سپاه، هدف انتقادهای گسترده‌ای قرار گرفت.

پارلمان اروپا اواخر دی ماه سال گذشته در قطعنامه‌ای از اتحادیه اروپا خواست تا نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به دلیل سرکوب اعتراضات مردم ایران و ارسال پهپاد به روسیه در جنگ اوکراین، در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد.

بورل اما روز سوم دی و پیش از آغاز نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت تا زمانی که دادگاهی در کشورهای عضو اتحادیه، سپاه را به عنوان یک سازمان تروریستی نشناسد، اتحادیه اروپا نمی‌تواند این نهاد نظامی را به فهرست گروه‌های تروریستی اضافه کند.

با این‌ حال اواخر فروردین امسال نیز ۱۳۰ عضو مجلس نمایندگان آمریکا از اتحادیه‌ اروپا خواستند تا سپاه پاسداران را به دلیل توطئه‌هایش برای هدف قرار دادن شهروندان اروپایی، در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد.

آمریکا در ۱۵ آوریل سال ۲۰۱۹ (فروردین ۹۸) سپاه را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی معرفی کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها