شبکه انتقال سلاح برای حماس در لبنان افشا شد؛ جمهوری اسلامی در پی جبهه واحد حماس و حزب‌الله

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۰

نیروهای امنیتی لبنان یک شبکه قاچاق سلاح برای حماس از ایران را در خاک لبنان کشف کردند.

به گزارش مجتبا پورمحسن، خبرنگار ایران‌اینترنشنال، میشل الیاس فرانسیس، ۴۳ ساله و افسر پیشین ارتش لبنان و ساکن محله سن‌الفیل بیروت و صاحب فروشگاه لوازم خانگی فادی الیاس در این شهر است که در پوشش آن به قاچاق سلاح برای حماس کمک می‌کند.

میشل الیاس فرانسیس

دیگر فرد دستگیر‌شده گروه، محمد زکی شاهین، ۵۰ ساله و عضو حماس و ساکن بیروت است.

پیشتر بخش دیگری از عملیات ویژه سپاه پاسداران علیه اسرائیل با استفاده از نیروهای حماس فاش شده بود.

اواخر فرودین ماه ۱۴۰۲، سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسرائیل، شاباک، یک شبکه وابسته به سپاه را در کرانه باختری رود اردن زیر ضرب برد.

یوسف منصور، از ساکنان کرانه باختری قرار بود به درخواست ماموران سپاه اطلاعات محرمانه را درباره فعالیت نظامی در اسرائیل گردآوری کند.

یوسف منصور (راست) و مرسل منصور (چپ)

پول‌ها هم از طریق برادر او مرسل به دستشان رسید.

زنی به نام هدا محانه نیز به آن‌ها در این عملیات جاسوسی کمک می‌کرد.

هدا محانه

این گروه از طریق شبکه‌های اجتماعی با ماموران نیروی قدس سپاه در ارتباط بودند.

یکی از این ماموران حاج محمد رضوان (رادوان) معروف به محمد بشیر است که در یک عکس در‌ کنار حسن نصرالله، دبیر‌کل حزب‌الله لبنان قرار گرفته است.

حاج محمد رضوان در کنار حسن نصرالله

ریاست شاخه فلسطین سپاه پاسداران در لبنان را محمدسعید ایزدی مشهور به حاج رمضان برعهده دارد. او مسوول هماهنگی حماس و جهاد اسلامی در نواز غره، یهودیه و سامریه و اردن است.

اسرائیل سال ۲۰۱۸ برای اولین بار عکس ایزدی را منتشر کرد و یک سال بعد، وزارت خزانه‌داری آمریکا او را تحریم کرد.

محمدسعید ایزدی همان موقع در صفحه توییتری منتسب به خود متعهد شد که تا ۴۰ سال آینده با پول بیت‌المال ایران، توانایی‌های نظامی و غیر‌نظامی حزب‌الله لبنان را تقویت کند تا زمینه محو اسرائیل را از صحنه روزگار فراهم سازد.

محمدسعید ایزدی مشهور به حاج رمضان

در زمانی که تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی تحت سیاست فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ به حداکثر ممکن رسید، سردار ایزدی در توییتی دیگر، از اعضای محور مقاومت خواست که به دلیل مشکلات اقتصادی، مصارفشان را کاهش دهند.

او هم‌زمان از دستگیری اعضای جنبش صابرین در غزه به دست حماس عصبانی شد و هشدار داد اگر می‌خواهند همچنان از جمهوری اسلامی پول بگیرند باید سریع‌تر اعضای صابرین را آزاد کنند.

علی مرشاد شیرازی با نام‌های مستعار ابوجواد و حاج مرشاد، یکی دیگر از نیروهای ارشد شاخه فلسطینی سپاه در لبنان است.

او رییس دفتر حاج رمضان و رییس واحد نظارت و کنترل است که با یگان ۳۴۰ یعنی بخش فنی نیروی قدس در ارتباط است.

علی مرشاد شیرازی

مجید زیرایی، مشهور به ابورقیه هم افسر عملیات شاخه فلسطین نیروی قدس است.

تا شش سال پیش، زمانی که خالد مشعل همچنان دبیر سیاسی حماس بود، روابط این گروه شبه‌نظامی با جمهوری اسلامی شکرآب بود. آن‌ها که ریشه‌شان به جریان اخوان‌المسلمین برمی‌گشت، در جنگ سوریه بر‌خلاف تهران در کنار بشار اسد، دیکتاتور سوریه نایستادند اما سال ۲۰۱۷، سه اتفاق روابط حماس و جمهوری اسلامی را تغییر داد:

با تیرگی روابط ریاض و قطر، این کشور که یکی از مهم‌ترین حامیان مالی حماس بود در محاصره اقتصادی قرار گرفت.

از طرف دیگر روابط اسرائیل و ترکیه بهبود پیدا کرد و دیگر خاک این کشور برای رهبران حماس امن نبود. در یک تغییر استراتژیک در درون خود حماس، اسماعیل هنیه جای خالد مشعل را گرفت و یحیی السنوار، مسوول حماس در غزه قدرت بیشتری یافت.

در این زمان حماس با یک تغییر استراتژیک به جمهوری اسلامی نزدیک‌تر شد. جمهوری اسلامی هم از این فرصت بهره برد و شاخه فلسطینی‌اش را در لبنان تقویت کرد. ‌

حماس حالا اتحادش با حزب‌الله را تکذیب نمی‌کند. دو سال پیش در نبرد شیخ جراح بین نیروهای فلسطینی و اسرائیل، السنوار رسما اعلام کرد یک اتاق عملیات مشترک در لبنان با حضور افسران ارشد حزب‌الله و نیروی قدس سپاه پاسداران از حماس حمایت می‌کرده.

به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی به دنبال تشکیل حزب‌الله دوم در لبنان است تا در زمان لازم، با جبهه واحد به اسرائیل حمله کند. رویایی که برایش چند ۱۰۰ میلیون دلار هزینه شده و جمهوری اسلامی را به مادر‌خرج گروه‌های شبه‌نظامی شیعی و سنی در خط مقدم جنگ با اسرائیل تبدیل کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها