فایننشال‌تایمز: امارات تجارت با ایران را پس از کاهش محدودیت در فعالیت‌های تجاری افزایش داد

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۱۹

نشریه فایننشال‌تایمز در گزارشی از کاهش محدودیت‌های تجاری برای ایرانیان در امارات متحده عربی خبر داد و به نقل از تجار و مقامات نوشت که امارات در ماه‌های اخیر محدودیت‌های ثبت شرکت‌ و صدور روادید را برای شرکت‌های ایرانی مشمول تحریم‌های ایالات متحده کاهش داده است.

این گزارش تاکید می‌کند که ایرانی‌ها در حال بررسی چگونگی تقویت تجارت دوجانبه با ایجاد مکانیسم‌های مالی برای معاملات خود در امارات هستند.

فایننشال تایمز نوشت که مقامات ایرانی در دیدار با همتایان اماراتی خود، از آ‌ن‌ها خواسته‌اند تا مکانیسم‌های جدیدی برای مبادلات مالی و تجاری تعریف کنند.

افشین مولوی، کارشناس ارشد دانشکده دانشگاه جان هاپکینز به فایننشال‌تایمز گفت: «به نظر می‌رسد سیاست خارجی امارات تغییراتی پیدا کرده و رویکرد توسعه اقتصادی در پیش گرفته است.»

مولوی به تغییر سیاست کشورهای حوزه خلیج فارس برای کاهش تنش در منطقه نیز اشاره کرد و گفت که گزارش‌ها نشان می‌دهد تقویت روابط ایران با کشورهای منطقه متاثر از میانجی‌گری چین بوده است.

ارتباط دیپلماتیک امارات متحده عربی با ایران از سال ۲۰۱۹ و در پی افزایش تنش‌ها در خلیج‌فارس و حمله به کشتیرانی بین‌المللی، به سردی گرایید.

اما بر اساس گزارش فایننشال‌تایمز، نزدیکی عربستان و ایران با میانجی‌گری چین، این امیدواری را ایجاد کرده است که کاهش تنش بین قدرت‌های رقیب در خلیج‌فارس و تداوم مذاکرات جاری، به یک راه‌حل سیاسی پایدار منجر شود.

این گزارش به آزادی زندانیان آمریکایی محبوس در ایران نیز اشاره کرد و نوشت این اقدام می‌تواند زمینه‌ساز یک توافق جدید رسمی یا غیر رسمی با ایران باشد و جمهوری اسلامی بتواند کاهش تحریم‌ها را در برابر ایجاد محدودیت‌ در فعالیت‌های هسته‌ای خود درخواست کند.

چین نخستین شریک تجاری ایران محسوب می‌شود و پس از آن، امارات متحده عربی توانسته نام خود را به عنوان دومین شریک تجاری بزرگ ایران مطرح کند.

بر اساس داده‌های آماری ایران، تجارت بین تهران و ابوظبی از رکود ۱۱ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۱ به ۲۴ میلیارد دلار در ۱۲ ماه منتهی به ماه مارس بهبود پیدا کرده است.

مقامات ایرانی انتظار دارند تجارت دوجانبه با امارات، به ۳۰ میلیارد دلار در دو سال آینده برسد.

گزارش گمرک از کارنامه تجارت خارجی ایران در پنج ماه نخست سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد در این دوره زمانی مجموع ارزش تجاری بین ایران و امارات به ۹.۵ میلیارد دلار رسیده و ایران دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار کالا به امارات صادر کرده است.

همچنین میزان واردات کالا از امارات در این دوره زمانی به هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید تا ابوظبی به مبدا نخست واردات کالا به ایران تبدیل شود.

فایننشال‌تایمز به نقل از مسعود دانشمند، رییس سابق اتاق بازرگانی ایران و امارات نوشت: «فشارهای بانک مرکزی امارات کاهش یافته و برخی از بانک‌های اماراتی شروع به افتتاح حساب بانکی کرده‌اند.»

به گفته دانشمند، در حال حاضر برخی از شرکت‌های غیرفعال ایرانی در امارات دوباره فعال شده و شرکت‌های جدید نیز شروع به کار کرده‌اند.

فایننشال‌تایمز تاکید کرده که اگرچه امارات تمایل دارد تجارت با ایران را گسترش دهد اما همچنان نگرانی‌هایی جدی در مورد واکنش آمریکا دارد.

افشین مولوی نیز با اشاره به انتخابات آتی در آمریکا گفت: «نتیجه انتخابات می‌تواند منجر به تغییر در سیاست‌های ایالات متحده شده و بار دیگر توسعه روابط اقتصادی امارات با ایران را متوقف کند.»

همزمان، وزارت اقتصاد امارات با تاکید بر فعالیت در چارچوب قوانین و استانداردهای جهانی به این موضوع مهر تایید زد و اعلام کرد که روابط اقتصادی دو کشور با رعایت کامل این موارد انجام می‌شود.

بنا بر اعلام وزارت اقتصاد امارات، ایرانی‌ها از شرکایی در امارات متحده عربی استفاده کرده‌اند که می‌توانند از محدودیت‌های فعلی عبور کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها