رقیب چینی «چت جی‌پی‌تی» در دسترس عموم قرار گرفت

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۰۹

شرکت چینی بایدو دسترسی به «ارین بات» (ERNIE Bot) رقیب ابزار «چت جی‌پی‌تی» را برای عموم شهروندان این کشور ممکن کرد. اعلام رسمی این خبر باعث رشد ۳/۳ درصدی ارزش سهام این شرکت شد.

برخی رسانه‌ها این اقدام را جهشی بزرگ برای حوزه فن‌آوری چین به منظور رقابت در عرصه هوش مصنوعی و کسب درآمد از این حوزه توصیف کرده‌اند.

دولت چین در ماه جاری مقررات تازه‌ای را برای توسعه‌دهندگان خدمات هوش مصنوعی در این کشور تصویب کرد تا به شرکت‌ها امکان رقابت را با رقبایی مانند «اوپن ای‌آی» (Open AI)، سازنده چت جی‌پی‌تی، مایکروسافت و دیگر غول‌های مطرح این حوزه بدهد. این قوانین اما هم‌زمان داده‌های تولید شده در ابزارهای مربوطه را به شدت کنترل می‌کند.

ارین بات اولین ابزار چت‌بات هوش مصنوعی چینی است که در دسترس عموم قرار گرفته است. دسترسی به این خدمات هنوز برای افراد خارج از این کشور ممکن نیست. با این حال به گزارش شبکه خبری CNBC این چت‌بات تنها ساعاتی پس از انتشار به محبوب‌ترین اپلیکیشن در فروشگاه اپ استور اپل در چین تبدیل شد.

شرکت بایدو با انتشار بیانیه‌ای در این رابطه، از انتشار عمومی محصول خود برای عموم ابراز خوشحالی کرد.

این شرکت همچنین در این بیانیه از عرضه محصولات جدید دیگر خبر داده که به کاربران اجازه خواهد داد چهار مهارت اصلی هوش مصنوعی مولد شامل درک، تولید، استدلال و حافظه را تجربه کنند.

توسعه ارین بات از سال ۲۰۱۹ آغاز شده بود و انتشار آن در تاریخ ۱۷ مارس امسال انجام شد اما تا امروز صرفا افراد محدودی امکان استفاده از آن را پیدا کرده بودند.

به گفته رابین لی، مدیر‌عامل بایدو، عرضه عمومی ارین بات و استفاده گسترده از آن موجب می‌شود این شرکت بتواند بازخورد بزرگی از سوی کاربران دریافت کند و این مساله موجب توسعه این ابزار با سرعت بیشتر خواهد شد.

برنامه‌های تولید شده بر پایه هوش مصنوعی مولد مانند چت جی‌پی‌تی و ارین بات برای پاسخگویی به سوالات دریافتی به حجم وسیعی از داده‌ها و تعامل با کاربران واقعی نیاز دارند.

بر اساس قوانین وضع شده از سوی دولت چین، برنامه‌هایی که در این زمینه توسعه داده می‌شوند باید به «ارزش‌های اصلی سوسیالیسم» پای‌بند باشند و از تهدید امنیت ملی خودداری کنند.

خبرگزاری فرانسه در گزارش خود اعلام کرد ارین بات در آزمایش‌های انجام شده به‌خوبی از پس پاسخگویی به سوالات ساده برآمده است اما هنگامی که با سوالات حساسیت‌برانگیز مانند پرسش درباره سرکوب خونین معترضان آزادی‌خواه میدان تیان‌آن‌من مواجه شده، از کاربر درخواست کرده تا موضوع بحث را تغییر دهد.

پرسش درباره تایوان، جزیره‌ای که چین ادعای مالکیت آن را دارد نیز نتیجه مشابهی داشته است. با این حال این چت‌بات پیش از درخواست برای تغییر بحث، پاسخی نسبتا طولانی و هم‌سو با سیاست‌های حزب حاکم به کاربر داده و تاکید کرده «تایوان بخشی از قلمرو مقدس جمهوری خلق چین است».

علاوه بر بایدو، شرکت چینی بزرگ دیگری به نام «سنس‌تایم» (SenseTime) نیز برای توسعه و انتشار ابزار مشابهی از دولت این کشور چراغ سبز دریافت کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما
چشم‌انداز

شنیداری

پادکست‌ها