گوگل در پی ایجاد ابزار هوش مصنوعی برای شبیه‌سازی صدای خوانندگان است

شنبه ۱۴۰۲/۰۵/۲۱

گوگل برای ساخت یک ابزار هوش مصنوعی با قابلیت شبیه‌سازی صدای خوانندگان، مشغول مذاکره با شرکت ضبط و پخش موسیقی «یونیورسال» است تا مجوز استفاده از صدا و ملودی‌های ساخته شده به وسیله هنرمندان را دریافت کند.

بر اساس گزارش منتشر شده در روزنامه «فایننشال تایمز»، کاربران گوگل در صورت به نتیجه رسیدن این مذاکرات قادر خواهند بود با استفاده از هوش مصنوعی به ساخت قطعات موسیقی با صدای خوانندگان محبوب خود بپردازند.

مجوز مورد بحث به صاحبان حق نشر امکان می‌دهد تا در ازای آثار ساخته شده با هوش مصنوعی، پول دریافت کنند.

شرکت‌های گوگل و یونیورسال همچنین در صورت صلاحدید هنرمندان می‌توانند آثار تولیدی با صدای آن‌ها را تحت مالکیت مادی و معنوی خود درآورند.

در سال‌های گذشته گسترش استفاده از فن‌آوری «دیپ‌فیک» که امکان تولید صدا و تصویر جعلی افراد را ممکن می‌کند نگرانی‌های بسیاری را در دنیای آنلاین ایجاد کرده است.

پایگاه فن‌آوری مشهور «گیزمودو» (Gizmodo) توافق گوگل و یونیورسال را مسیری جهت ساخت «دیپ‌فیک قانونی» توصیف کرده است.

با این حال به نظر می‌رسد این دو شرکت هنوز در مراحل اولیه مذاکرات قرار دارند و فعلا برنامه‌ای برای راه‌اندازی فوری این ابزار هوش مصنوعی وجود ندارد.

هفته پیش رابرت کینکل، مدیر گروه موسیقی «وارنر» نظر مخالف خود را درباره استفاده از صدای هنرمندان در ابزارهای هوش مصنوعی اعلام کرده بود.

به گفته او، هنرمندان در این رابطه باید همیشه حق انتخاب داشته باشند.

کینکل همچنین تاکید کرده است «برای یک هنرمند هیچ چیز ارزشمندتر از صدایش نیست» و محافظت از آن به معنی محافظت از معیشت و شخصیت اوست.

ماه آوریل گذشته کاربری در شبکه اجتماعی تیک‌تاک با جعل صدای «دریک» و «ویکند»، دو خواننده محبوب آمریکایی، یک قطعه موسیقی ساخت. بسیاری گمان کردند این دو هنرمند واقعا این اثر را با همکاری هم تولید و عرضه کرده‌اند. این اتفاق که به کمک هوش مصنوعی ممکن شده بوده باعث واکنش‌های زیادی در حوزه موسیقی شد.

گروه موسیقی یونیورسال که مسوولیت پخش آثار این دو خواننده را بر عهده دارد، این قطعه را از سرویس‌های پخش موسیقی آنلاین حذف کرد و گفت محتوای این اثر موجب نقض حقوق آن‌ها شده است.

با این حال برخی هنرمندان از استفاده شدن هوش مصنوعی در تولید آثار موسیقایی استقبال کرده‌اند.

«گرایمز»، خواننده و آهنگ‌ساز کانادایی، در گفت‌وگو با مجله «رولینگ استون» گفته است هر کسی می‌تواند با استفاده از صدای او و بدون ترس از جریمه شدن به تولید اثر بپردازد و در عوض او را در منافع حاصل از کار شریک کند.

دو ماه پیش، پل مک‌کارتنی، عضو گروه مشهور بیتلز نیز از کاربرد هوش مصنوعی برای استخراج صدای جان لنون و ساخت آخرین اثر این گروه خبر داده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

برنامه با کامبیز حسینی
خبرها
کاملا هریس و ایران
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها