سرویس امنیتی نیوزیلند، ایران، چین و روسیه را دخالت‌کنندگان بزرگ در امور داخلی‌‌ خود خواند

جمعه ۱۴۰۲/۰۵/۲۰

سرویس اطلاعات امنیتی نیوزیلند در گزارشی، ایران، چین و روسیه را سه کشوری خواند که بیشترین دخالت را در امور داخلی‌اش می‌کنند. در این گزارش تحلیلی که ۲۰ مرداد منتشر شد آمده است تعداد کمی از کشورهای جهان هستند که برای مداخله خارجی تلاش می‌کنند اما توان ایجاد آسیب‌شان قابل توجه است.

آژانس اطلاعات امنیتی نیوزیلند در کنار چین، از جمهوری اسلامی و روسیه به عنوان کشورهایی یاد کرد که مداخله خارجی انجام می‌دهند و نوشت که جمهوری اسلامی به «مداخله اجتماعی» می‌پردازد؛ به این ترتیب که به رصد جوامع ایرانیان و گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی ساکن در نیوزیلند مشغول است و از وضعیت آنها گزارش تهیه می‌کند.

فعالیت‌های جمهوری اسلامی در نیوزیلند حتی از مداخله‌های روسیه در این کشور نیز بیشتر است.

با این حال روسیه با «کمپین‌های بین‌المللی اطلاعات نادرست» در تلاش است «بر نظرات برخی نیوزیلندی‌ها» تاثیر بگذارد.

نیوزیلند تنها کشور دموکراتیک نیست که نگران مداخله‌های خارجی به ویژه از سوی جمهوری اسلامی است.

چندی پیش روزنامه ساندی‌تایمز لندن در گزارشی نوشت که سوئلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا، در پی شواهد تازه‌ای از نفوذ سپاه پاسداران در این کشور، معتقد است که سپاه بزرگ‌ترین تهدید برای امنیت ملی بریتانیا است.

او همچنین گفت از احتمال افزایش فعالیت‌های سپاه در بریتانیا و گزارش‌های اطلاعاتی درباره استخدام باند‌های سازمان‌یافته تبهکاری از سوی جاسوسان ایران برای هدف قرار دادن مخالفان جمهوری اسلامی در بریتانیا نگران است.

پیشتر مقام‌هایی در کانادا، آمریکا و اتحادیه اروپا نیز نسبت به مداخله‌های خارجی جمهوری اسلامی هشدار داده‌اند.

سرویس اطلاعات امنیتی نیوزیلند همچنین در گزارش خود تاکید کرد که چین عامل اصلی مداخله خارجی در نیوزیلند به شمار می‌رود.

در گزارش این سازمان آمده است مهم‌ترین هدف مداخلات خارجی، جوامع قومیت‌های چینی در نیوزیلند هستند که از سوی گروه‌ها و افراد مرتبط با جمهوری خلق چین هدف قرار می‌گیرند.

در بیانیه سرویس اطلاعات امنیتی نیوزیلند اضافه شده که این سازمان از فعالیت‌های جاری در خاک این کشور و علیه نیوزیلند و منطقه از سوی سرویس‌های اطلاعاتی جمهوری خلق چین آگاه است و «این یک نگرانی پیچیده اطلاعاتی» برای نیوزیلند است.

نیوزیلند همواره نسبت به موضع‌گیری شدید علیه چین با احتیاط رفتار می‌کند زیرا چین بزرگ‌ترین شریک تجاری نیوزیلند به شمار می‌رود.

در عین حال اما نیوزیلند نگران جاه‌طلبی‌های پکن در اقیانوس آرام است.

دولت نیوزیلند هفته گذشته اعلام کرد در نیروی دفاعی خود سرمایه‌گذاری و از منافع خود در اقیانوس آرام محافظت خواهد کرد زیرا به باور دولت، چین به دنبال نفوذ بیشتر در منطقه است.

سرویس اطلاعات امنیتی نیوزیلند همچنین اعلام کرد موقعیت جغرافیایی این کشور در اقیانوس هند و اقیانوس آرام و پیوندهای آن با سایر کشورهای این حوزه، «توجه سرویس‌های اطلاعاتی خارجی که می‌خواهند دولت‌های خارجی را در مورد سیاست و استراتژی دولت نیوزلند در منطقه مطلع کنند، جلب می‌کند».

سرویس اطلاعات امنیتی نیوزیلند تاکید کرد تعداد کمی از کشورها با انجام جاسوسی یا مداخله‌، «به طور مداوم و با پتانسیل آسیب رساندن به ساختارهای حکومتی، دموکراسی و انسجام اجتماعی»، نیوزیلند را هدف می‌گیرند.

در بیانیه این سازمان آمده است: «به ویژه، کشورهایی درگیر مداخله خارجی هستند که معمولا خودکامه، سرکوب‌گر یا به شدت ناسیونالیست هستند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها