هاشم اورعی، رییس اتحادیه انجمنهای انرژی ایران، با اشاره به اینکه بحران برق یک هزارم درصد هم تقصیر مردم نیست، دولت را مقصر اصلی بحران برق دانست.
او گفت دولت در نظام دیوانسالاری ایران همهکاره برق و در جایگاه ارباب و بخش خصوصی رعیت است.
این استاد برق دانشگاه صنعتی شریف در گفتوگو با وبسایت «فردای اقتصاد» با انتقاد از نحوه مدیریت مصرف افزود مدیریت مصرف برق در ایران یعنی قطعی و خاموشی کارخانهها در حالی که تعریف مدیریت مصرف به معنای انجام هر فعالیتی با حداقل مصرف انرژی است.
اورعی ادامه داد قوانین حوزه صنعت برق عمدا به نفع دولت تدوین شده و سیاستها در بخش اقتصاد انرژی، انرژی را بیارزش کرده است.
این استاد دانشگاه صنعتی شریف ضمن ابراز تاسف از وضعیت مدیریت مصرف انرژی و قوانین حاکم در این حوزه، تصریح کرد: «با اطمینان وضع هر سال بدتر از سال قبل خواهد شد.»
موضوع ناترازی برق در روزهای اخیر و به ویژه با تعطیلی دو روزه کشور به بهانه آنچه گرمای بیسابقه خوانده شده یک بار دیگر به موضوع اصلی رسانهها و ناظران بدل شده است.
روز سهشنبه گذشته علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در توئیتر خود دلیل تعطیلی سراسری روزهای چهارشنبه و پنجشنبه را «گرمای بیسابقه هوا» و هدف آن را «حفظ سلامت شهروندان» برشمرد.
صادق ضیائیان، رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع در گفتوگو با روزنامه فرهیختگان، گفت: «گرمایی که تجربه شد خیلی بیسابقه نبوده است و درباره گرمایش جهانی مطابق با افزایش دما در کل کره زمین، کشور ما طبیعتا تغییرات و افزایش دما را داشته است و خواهد داشت بهطوریکه انتظار داریم در تابستان جاری حدود نیم تا یک درجه گرمتر از میانگین ۳۰ سال گذشته افزایش داشته باشد.»
پیشتر هادی بیگینژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس از کمبود ۱۰ هزار مگاواتی برق در ایران خبر داده و گفته بود تعطیلی سراسری ادارات نمیتواند این کسری بودجه را جبران کند.
با این حال مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق ایران از عبور موفق صنعت برق از فشار سنگین چند روزه روی شبکه برق ایران خبر داده است.
صحبت از عبور موفق صنعت برق از فشار سنگین در حالی مطرح میشود که شمار زیادی از صنایع و اصناف از کمبود برق و خاموشی اجباری کسب و کار و فعالیتهای اقتصادی خود گلایه دارند.
روز شنبه اعلام شد فقط در تهران برق ۵۰ سازمان ملی و استانی پرمصرف در تهران بزرگ قطع شده است.
یک عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق تعاون گفت در شهرکهای صنعتی دو روز در هفته برق قطع است و با احتساب روزهای جمعه عملا سه روز در هفته تعطیلی هستیم.
فرزاد خانیپور با اشاره به دیگر مشکلات واحدهای صنعتی از جمله تامین مواد اولیه و کمبود نقدینگی افزود با ادامه این وضعیت تا پایان سال بسیاری از صنایع توان ادامه فعالیت نخواهند داشت.
حسین امیریان، رییس اتحادیه صنف رستورانداران مشهد نیز از قطعی برق ۸۰ درصد از واحدهای صنفی زیر مجموعه این اتحادیه آن هم درست در زمان سرو ناهار در میانه روز خبر داده بود.
بر اساس آمارهای وزارت نیرو اوج مصرف برق در روزهای گذشته به حدود ۷۳ هزار مگاوات رسیده که نسبت به سال قبل رشدی ۷ درصدی نشان میدهد.
کارشناسان توقف سرمایهگذاری در صنعت برق به دلیل قیمتگذاری دولتی و تحریم را عامل اصلی ناترازی ۱۰ هزار مگاواتی برق در ایران میدانند که با قطع و اعمال محدودیت برق واحدهای تولیدی به دیگر بخشهای اقتصاد نیز آسیب میرساند.