ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه، در رژه نظامی نیرو دریایی ارتش این کشور در شهر بندری سنپترزبورگ شرکت کرد و در سخنانی از دریافت ۳۰ کشتی جدید در سال جاری از سوی این نیرو خبر داد.
رژه نیروی دریایی روسیه با حضور دهها کشتی، زیردریایی و سایر شناورها روز یکشنبه هشتم مرداد در سنپترزبورگ زادگاه پوتین برگزار شد.
بر اساس اعلام کرملین، حدود سه هزار پرسنل نیروی دریایی در رژه این روز شرکت کردند.
پوتین در سخنانی در مراسم این رژه گفت: پوتین گفت: «امروز، روسیه با اطمینان وظایف کلان سیاست ملی دریایی ما را اجرا میکند و به طور مداوم در حال تقویت نیروی دریایی خود است.»
او افزود: «تنها در سال جاری ۳۰ فروند کشتی از کلاسهای مختلف به ناوگان نیروی دریایی اضافه میشود.»
رییسجمهوری روسیه در مورد آنچه که این کشور «عملیات نظامی ویژه» خود در اوکراین مینامد، اظهارنظر خاصی نکرد.
به گفته کاخ کرملین، سران چهار کشور آفریقایی در مراسم روز یکشنبه شرکت کردند و پنج کشور آفریقایی دیگر نمایندگانی را به این مراسم اعزام کردند.
این مهمانان خارجی پیشتر در نشست سران روسیه و آفریقا در سن پترزبورگ که روز جمعه به پایان رسید، شرکت کردند. در آن نشست، شرکتکنندگان درباره ذخایر غلات و مذاکرات بالقوه صلح اوکراین بحث کردند.
یک روز پس از پایان این نشست، پوتین روز شنبه گفت که روسیه مذاکره با اوکراین را رد نمیکند. او افزود که ابتکار آفریقا میتواند مبنایی برای صلح در اوکراین باشد، اما حملات اوکراین درک آن را سخت کرده است.
پوتین در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «مفاد این ابتکار صلح در دست اجراست. اما چیزهایی وجود دارد که اجرای آنها دشوار یا غیرممکن است».
رویترز در ماه ژوئن گزارش داد که میانجیگری آفریقا در جنگ اوکراین میتواند با اقدامات اعتمادسازی آغاز شود و پس از آن توافق احتمالی توقف خصومتها همراه با مذاکرات روسیه و غرب صورت گیرد.
پوتین نیز گفت که یکی از نکات این ابتکار آتشبس است، «اما ارتش اوکراین در حال حمله است، آنها حمله میکنند، آنها در حال اجرای یک عملیات تهاجمی راهبردی در مقیاس بزرگ هستند... وقتی مورد حمله قرار میگیریم نمیتوانیم آتش را متوقف کنیم.»
او در مورد آغاز گفتوگوهای صلح نیز گفت: «ما آنها را رد نکردیم... برای اینکه این روند آغاز شود، نیاز به توافق دو طرف است.»
ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین، طرح برقراری آتشبس را رد کرده، زیرا به گفته او، باعث میشود روسیه کنترل نزدیک به یک پنجم اوکراین را در اختیار بگیرد و به نیروهایش فرصت دهد تا پس از هفده ماه جنگ، دوباره سازماندهی شوند.