بایدن و ملونی درباره همکاری واشینگتن و رم به منظور مقابله با چالش‌های چین توافق کردند

جمعه ۱۴۰۲/۰۵/۰۶

در حالی که ایتالیا اولین کشور عضو گروه هفت است که رسما به پروژه موسوم به «راه ابریشم جدید» چین پیوسته، جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، در دیدار با نخست‌وزیر ایتالیا در کاخ سفید درباره تقویت‌ همکاری‌های دو کشور برای مواجهه با چالش‌های ناشی از سیاست‌های چین گفت‌وگو و توافق کرد.

بایدن روز پنج‌شنبه پنجم مرداد در کاخ سفید از جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا استقبال کرد.

بر اساس گزارش رسانه‌ها، بایدن و ملونی برای تعمیق روابط اقتصادی بین دو کشور و تقویت همکاری‌ها در مواجهه با چالش‌های ناشی از سیاست‌های چین گفت‌وگو کردند.

ملونی اولین زن نخست‌وزیر ایتالیاست که از اکتبر گذشته قدرت را در این کشور در دست گرفته است. او به عنوان نخست‌وزیر ایتالیا سال آینده ریاست دوره‌ای گروه هفت را نیز برعهده خواهد داشت.

دیدار بایدن و ملونی در حالی انجام شد که دولت راست‌گرای کنونی ایتالیا در مقایسه با دولت مستقر در آمریکا مواضع متفاوتی در برخی زمینه‌ها از جمله موضوع بحث‌برانگیز سقط جنین دارند.

ملونی گفت که با وجود ترجیحش نسبت به حزب جمهوری‌خواه در آمریکا، «رابطه عالی» با رییس‌جمهوری کنونی این کشور دارد.

به گزارش رویترز، این دو همچنین تاکید کردند که این سفر به عنوان فرصتی برای تایید مجدد همکاری نزدیک بین دو کشور، به ویژه در زمینه کمک‌های میلیارد دلاری غرب به اوکراین از زمان آغاز تهاجم روسیه است.

واشینگتن امیدوار است جبهه متحد غرب در برابر مسکو، پکن را از تلاش برای تغییر وضعیت موجود در مورد تایوان که چین آن را یک استان خود می‌داند، منصرف کند.

نخست وزیر ایتالیا درباره اوکراین گفت: «ما دوستان خود را در سختی می‌شناسیم. من فکر می‌کنم کشورهای غربی نشان داده‌اند می‌توانند روی یکدیگر حساب کنند.»

بایدن و ملونی همچنین در بیانیه‌ای مشترک بر زمینه‌های همکاری و اتحاد خود تاکید کردند و قول دادند تا وقتی لازم باشد به حمایت از اوکراین ادامه دهند و تبادلات را در مورد «چالش‌های ایجاد شده» از سوی چین تقویت کنند.

انتظار می‌رود رهبران ایتالیا در ماه‌های آینده درباره ادامه یافتن یا ادامه نیافتن مشارکت این کشور در طرح زیرساختی گسترده‌ چین موسوم به راه ابریشم جدید تصمیم‌ بگیرند.

این ابتکار چین در حالی است که واشنگتن در تلاش برای مقابله با آن است. با این حال، رم نمی‌خواهد آشکارا قدرت دوم اقتصاد جهانی را تحریک کند زیرا از اقدام تلافی‌جویانه اقتصادی چین نگران است.

ایالات متحده اکنون درگیر رقابت شدید اقتصادی با چین است و اروپایی‌ها را تشویق می‌کند تا از این کشور فاصله بگیرند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها