مادر نیکا شاکرمی: جمهوری اسلامی درباره کشته شدن نیکا دروغ می‌گوید

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۰۸

نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی که در خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی به دست نیروهای حکومت کشته شد، در یک برنامه مستند پخش شده از شبکه جهانی بی‌بی‌سی، بار دیگر تاکید کرد مقام‌ها و عوامل حکومت درباره چگونگی به قتل رسیدن دخترش «دروغ» می‌گویند.

شاکرمی در مصاحبه با این برنامه گفت که حکومت مسوولیت قتل دخترش را بر عهده نمی‌گیرد و عوامل قتل او را معرفی نمی‌کند.

او ادعاهای مقامات درباره نحوه مرگ معترضان و دخترش را رد کرد و گفت: «همه ما می‌دانیم که آنها دروغ می‌گویند.»

این مادر دادخوان در ادامه گفت: «من نمی‌توانم لحظه‌ای فراموش کنم که چه بر سر نیکا آمده است. حتی در خواب‌هایم به او التماس می‌کنم که بیاید و با من صحبت کند.»

مادر نیکا شاکرمی در این مصاحبه بار دیگر تاکید کرد در روزی که دیگر خبری از دخترش نشده، با او تماس گرفته و صدای تظاهرات در اطراف او را شنیده است.

او به ویژگی‌های شخصیتی دخترش اشاره کرد و گفت: «نیکا نگران بی‌عدالتی و تبعیض در حق ایرانی‌ها بود. او خیلی به این موضوع فکر می‌کرد.»

مادر نیکا افزود: «نیکا به شدت ماجراجو و نترس بود. من همیشه نگران این بودم که چقدر جسور است. همیشه می‌ترسیدم که اتفاقی برایش بیفتد.»

در روزهای گذشته نسرین شاکرمی، تصویری از دخترش را در اینستاگرام همراه با ترانه حماسی «دایه‌دایه وقت جنگه، وقت دوستی با تفنگه» منتشر کرد.

همچنین آتش شاکرمی، خاله نیکا شاکرمی، با انتشار تصویری از نیکا از استعدادش در نقاشی کردن و همچنین پشتکار او برای جست‌وجو و خواندن مقاله پس از گفت‌وگو با خاله‌اش درباره موضوعات اجتماعی، تاریخی یا حقوق بشری نوشت و افزود: «تشنه زندگی، دانستن و قوی‌تر شدن بودی و تشنه دیدن رشد و درخشیدنت بودم.»

آتش شاکرمی در ادامه جریان نافرمانی‌های مدنی و انتشار تصاویری از زنان بدون حجاب اجباری در خیابان‌های کشور، تصویری از خود بدون حجاب اجباری منتشر کرد و در توضیح آن نوشت: «تردد در سطح شهر با پیراهنی که به‌خاطر نیکا دوختم.»

او در فروردین‌ ماه نیز بار دیگر ادعای حکومت درباره خودکشی نیکا شاکرمی را رد کرد و گفت در گواهی فوت و برگه پزشکی قانونی هم علت مرگ نیکا «ضربات متعدد جسم سخت بر سر و صورت» عنوان شده است.

آتش شاکرمی با انتشار عکسی از نیکا که در پس زمینه آن نمای یک ساختمان قدیمی دیده می‌شود، نوشت: «بعدها به ما گفتند نیکا از این ساختمان پرت شده داخل حیاط ساختمان بغلی. به ظاهر آن دقیق شوید. آیا آن‌طور که در به اصطلاح پرونده نیکا منتشر شده، این ساختمان نیمه‌کاره است؟»

او با اشاره به اینکه این عکس‌های قدیمی نیکا به تازگی به دستش رسیده است، به توضیح وقایع پس از کشف پیکر خواهرزاده‌اش پرداخت و نوشت: «روز ِپس از شناسایی پیکر نیکا در سردخانه کهریزک، همراه وکیل پرونده و برادرم به این لوکیشن رفتیم و قابل توضیح نیست وقتی وکیل، آدرس را برایم فرستاد چه حالی شدم. لوکیشن در کوچه پشتی خانه‌ام بود و گرچه هیچ‌وقت از آن کوچه رد نشده بودم اما از سر کوچه زیاد رد شده بودم.»

به گفته آتش شاکرمی، او و برادرش همان روز به داخل ساختمان و پشت‌بام رفته و شب بعد هم دستگیر شده‌اند اما «هیچ‌گاه هیچ تصویری از آن لوکیشن در هیچ‌کجا منتشر نشد».

پیش از این مقام‌های قضایی و صداوسیمای جمهوری اسلامی بارها کوشیده بودند تا علت مرگ نیکا شاکرمی را خودکشی اعلام کنند.

مراجع قضایی و رسانه‌های وابسته به حکومت نیز مدعی شده بودند نیکا بر اثر سقوط از ارتفاع کشته و پیکرش در «ساختمانی نیمه کاره» پیدا شده است.

نسرین شاکرمی پیش از این هم تایید کرده بود دخترش در اعتراضات سراسری روز ۲۹ شهریور کشته شده است.

به گفته او، خانواده‌اش زیر تهدید و فشار امنیتی قرار داشته و دارد تا روایت حکومت را درباره کشته‌ شدن دخترش تکرار کند و خواهرش (آتش شاکرمی) نیز مجبور به اعتراف تلویزیونی شده است.

نیکا نوجوان ۱۶ ساله‌ای بود که در جریان خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی، از سوی نیروهای امنیتی در بلوار کشاورز تهران ربوده شد و به قتل رسید.

دو ماه پس از قتل او، شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی با تجزیه و تحلیل ۵۰ ویدیو و انتشار ویدیوهای جدیدی از حضور نیکا شاکرمی در خیابان و مصاحبه با شاهدان عینی، اعلام کرد او بازداشت شده بوده و ادعای مقام‌های جمهوری اسلامی درباره خودکشی‌اش صحت ندارد.

بر اساس این گزارش، نیروهای سرکوب در شب ۳۰ شهریور ماه به دنبال نیکا بودند و به گفته شاهدان، در نهایت چند لباس‌شخصی درشت‌اندام او را دستگیر کردند و در ماشینی انداختند.

پیکر این نوجوان اما پس از ۱۰ شب بی‌خبری خانواده، هفتم مهر ماه پیدا شد.

بر اساس گزارش‌های سازمان‌های حقوق بشری در جریان خیزش انقلابی شهروندان علیه جمهوری اسلامی، ده‌ها کودک و نوجوان با شلیک یا بر اثر ضرب و جرح نیروهای حکومتی کشته شدند که تاکنون هویت ۷۰ تن از آن‌ها شناسایی شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبرها
روس‌ها و ایرانی‌ها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها