وزارت ارتباطات عراق از عقد قرارداد با شرکتهای بینالمللی برای عرضه اینترنت ماهوارهای به شهروندان این کشور خبر داد. در گزارش منتشر شده به نام شرکتهای «اسپیس اکس»، «آمازون» و «وان وب» برای عقد قرارداد اشاره شده است.
مقامات وزارت ارتباطات عراق تایید کردهاند مذاکرات خود را با این مجموعهها برای عرضه هر چه سریعتر اینترنت ماهوارهای به شهروندان این کشور آغاز کردهاند.
این وزارتخانه در بیانیه خود «زمانبر بودن فرایند توسعه زیرساخت فیبر نوری، چالشهای مربوط به حفاری و هزینههای بالای کابلکشی در مناطق مختلف» را دلیل این تصمیمگیری عنوان کرده است.
بر اساس این بیانیه، ایجاد تنوع منابع ارتباطی، افزایش رقابت در میان شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنت و کاهش نهایی هزینه اتصال به شبکه از دیگر دلایل اجرای این طرح عنوان شده است.
به گزارش خبرگزاری عراق، وزارت ارتباطات این کشور به دنبال آن است تا با فراهمسازی اتصال ماهوارهای، بهترین خدمات اینترنت را به شهروندان و سازمانها ارائه کند.
عراق همچنین میکوشد تا از این طریق در زمره کشورهای استفاده کننده از فنآوری ماهوارههای مدار پایین برای اتصال به اینترنت قرار بگیرد.
اکنون ضریب نفوذ کاربران تلفن همراه در عراق با داشتن ۳۶ میلیون مشترک حدود ۹۰ درصد است.
این کشور همچنین ۳۳/۷۲ میلیون کاربر اینترنت دارد که ضریب نفوذ ۷۴/۹ درصدی را نشان میدهد.
سرعت دسترسی به اینترنت ثابت در این کشور در مقایسه با ایران در جایگاه بالاتری قرار دارد.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی شرکت «اسپید تست»، سرعت دانلود و آپلود اینترنت در عراق در ماه می سال ۲۰۲۳ به ترتیب ۲۸/۲۵ و ۲۶/۹۴ مگابیت بر ثانیه بوده در حالی که این اعداد برای ایران ۱۲/۶ مگابیت و ۲/۶۱ مگابیت است.
بهمن ماه سال گذشته عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات جمهوری اسلامی از ابلاغ قواعد سرزمینی ایران به اپراتورهای اینترنت ماهوارهای مانند استارلینک خبر داده و گفته بود ارائهدهندگان این نوع اینترنت برای فعالیت قانونی در کشور ملزم به رعایت این قوانیناند.
با این حال دسترسی به خدمات اینترنت استارلینک در ایران بدون توجه به قواعد اعلام شده از سوی حکومت امکانپذیر است اما دشواریهای تهیه سختافزار، پرداخت بینالمللی حق اشتراک، هزینههای بالا و موانع قانونی، آن را به ابزاری پرچالش برای استفاده شهروندان بدل کرده است.