سایت نورنیوز، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی، خبر توافق احتمالی میان ایران و آمریکا را «کذب» و «تلهگذاری مرسوم غرب برای بر هم زدن آرامش بازارهای داخلی» خواند و گفت طی روزهای آینده با انتشار خبرهایی «متفاوت» تلاش خواهند کرد تا بازار «شرطیشده داخل» را مجددا دچار «آشفتگی» کنند.
به تازگی آکسیوس به نقل از سه منبع آگاه گزارش داد مقامهای واشینگتن و تهران ماه گذشته در عمان گفتوگوهایی غیرمستقیم برگزار کردند اما نورنیوز در گزارشی که روز شنبه ۲۰ خرداد منتشر کرد، آن را «روایتسازی رسانههای غربی» درباره روند مذاکرات میان ایران و غرب خواند.
این رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی مدعی شد انتشار اخبار «کذب و متواتر» در مورد توافق موقت میان ایران و آمریکا در قالب یک «بازی رسانهای» میان اسرائیل و آمریکا در حال پیگیری است.
نورنیوز همچنین از این اخبار با عنوان «تلهگذاریهای مرسوم غرب برای بر هم زدن آرامش بازارهای داخلی طی هفتههای اخیر» یاد کرد و نوشت: «جهتگیری اصلی فضاسازیهای انجام شده از سوی این رسانهها، تلاش مجدد برای شرطیسازی بازارهای داخلی ایران است.»
این گزارش همچنین خبر هفته گذشته روزنامه اسرائیلی هاآرتص را درباره «گفتوگوی محرمانه ایران و آمریکا و نزدیک شدن طرفین به توافق»، «جعلی» توصیف و تاکید کرد انتشار اخبار «غیررسمی» درباره تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی و آزادسازی منابع مسدود شده ایران در کره جنوبی، عراق و ... باعث شده بازارهای ارز، طلا، سکه و خودرو دچار «نوسان نزولی» شوند.
نورنیوز مدعی شد رسانههای غربی مورد اشاره طی روزهای آینده با انتشار خبرهایی «متفاوت» تلاش خواهند کرد تا «بازار شرطیشده داخل» را مجددا دچار «آشفتگی» کنند.
به گزارش آکسیوس اما مقامهای آمریکا و جمهوری اسلامی ماه گذشته در عمان گفتوگوهایی غیرمستقیم برگزار کردهاند که در آن مقامهای عمانی پیامهای دو طرف را میان اتاقهای جداگانه بین مقامات دو کشور جابهجا میکردهاند.
طبق این گزارش، یک هیات دیپلماتیک جمهوری اسلامی که علی باقری کنی هم عضو آن بوده، همزمان با هماهنگکننده خاورمیانه کاخ سفید (ماه گذشته) به عمان رفته بود.
به گفته منابع اکسیوس، یکی از پیامهای اصلی آمریکا به ایران در عمان بر بازدارندگی متمرکز بوده است.
این منابع گفتند آمریکا به جمهوری اسلامی به صراحت اعلام کرده اگر به سمت غنیسازی ۹۰ درصدی اورانیوم پیش برود، باید بهای سنگینی بپردازد.
هدف این مذاکرات غیرمستقیم رسیدن به تفاهمی درباره راههای کاهش تنشها در ارتباط با برنامه هستهای تهران، رفتارهای منطقهای جمهوری اسلامی و حمایت تسلیحاتی از روسیه در جریان جنگ اوکراین بوده است.
به گفته این منابع، مشخص نیست دو طرف به چنین تفاهی رسیدهاند یا نه.
علاوه بر این گفتوگوهای غیرمستقیم، در دی ماه گذشته ایراناینترنشنال از دیدارهای رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با سعید ایروانی، سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل پرده برداشت و رسانههای بینالمللی مختلف نیز در هفتههای اخیر از دیدار این دو مقام ایرانی و آمریکایی گفتند.
با وجود تلاشهای دولت آمریکا برای حلوفصل مساله هستهای ایران از طریق دیپلماسی، ۳۵ عضو کنگره آمریکا روز جمعه در نامهای با اشاره به پایبند نبودن جمهوری اسلامی به برجام از سران بریتانیا، فرانسه و آلمان خواستند مکانیسم ماشه را برای بازگرداندن خودکار تحریمهای شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی فعال کنند.
آنها تاکید کردند «زمان برای متوقف کردن بلندپروازیهای هستهای» جمهوری اسلامی رو به پایان است.