سایت جماران گزارش داد در پی شلیک مستقیم و بدون هشدار قبلی نیروهای انتظامی به یک خودروی وانتپراید، کودکی ۹ ساله به نام «مرتضی» در آن جان باخت. پدر و عموی این کودک گفتند ماشین پلیس فرمان ایست نداده بود اما فرمانده انتظامی شوشتر در اظهاراتی متفاوت، کار ماموران را قانونی خواند.
بر اساس گزارشها، حدود ساعت پنج عصر روز جمعه ۱۹ خرداد، نیروی انتظامی در جاده اهواز به شوشتر، نرسیده به سهراهی دیلم، خودروی وانتپراید را به رگبار میبندد که در این تیراندازی، مرتضای ۹ ساله در دم کشته میشود.
جعفر دلفزرگانی، پدر این کودک، به سایت جماران گفت ماشین پلیس «بدون هیچ هشدار یا اعلام ایست یا آژیر»، ماشین را به رگبار بست.
عموی مرتضی هم درباره این تیراندازی و اقدام برادرش در توقف خودرو گفت: «زمانی که ماشین کلانتری را پشت سر خود دید قصد توقف داشت اما بدون هیچ هشداری و بدون حکم، یکباره ماشین به رگبار بسته شد. مرتضی تنها به پدر خود نگاهی کرد، لبخند زد و در جا فوت کرد.»
روحالله بیگدلی، فرمانده نیروی انتظامی شهرستان شوشتر اما در گفتوگو با جماران، راننده این خودرو را که پدر این کودک بوده بر مبنای یک گزارش تلفنی به پلیس ۱۱۰ «سارق» خواند و مدعی شد گشت نیروی انتظامی به آنها «دستور ایست، توقف و هشدار» داده و ماموران تیر هوایی هم شلیک کردهاند اما «راننده متوقف نشده و فرار کرده است».
فرمانده انتظامی شوشتر در ادامه ادعا کرد «ماموران پس از تمام اقدامات قانونی، با تیراندازی خودرو را متوقف میکنند» اما کودکی که «همراه سارق بود» جان خود را از دست میدهد.
از سوی دیگر درحالیکه به گفته پدر کودک کشته شده، به آنها اطلاع داده شده که «قاتل بازداشت شده است»، بیگدلی ادعا کرد: «برای چه ماموران باید بازداشت شوند؟ اقدامات ماموران نیروی انتظامی قانونی بوده است و هیچ ماموری بازداشت نشده است.»
روایت سرقت اما از سوی کمال دلفزرگانی، عموی کودک قربانی متفاوت است. به گفته او، برادرش ماشین وانتپراید یکی از بستگان را تعمیر و روز جمعه همراه پسرش برای حساب و کتاب و دریافت بدهی به صاحب خودرو مراجعه کرده بود که صاحب ماشین ادعا میکند ماشین هنوز تعمیر نشده و برای همین سوییچ را به پدر کودک میدهد.
بر اساس گفتههای عموی مرتضی، در مسیر برگشت، صاحب ماشین «گزارش نادرستی» به کلانتری ارائه میکند و وقتی برادرش متوجه موضوع میشود دور میزند تا به منزل بستگان و ریشسفید صاحب ماشین برگردد اما خودرو بدون هشدار قبلی از سوی نیروی انتظامی به رگبار بسته میشود.
شلیک نیروهای نظامی و امنیتی به خودروهای عادی و قتل کودکان و شهروندان سرنشین آن پیش از این هم بارها اتفاق افتاده است.
روز ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ کودکی دو ساله به نام امیرعلی موسوی کاظمی، در حالی که در آغوش پدرش و در خواب بود، با شلیک ماموران انتظامی مستقر در یک کامیون به قتل رسید.
کیان پیرفلک ۹ ساله، سها اعتباری ۱۲ ساله، آصف ممبینی ۱۵ساله و سپهر اسماعیلی ۲۱ ساله و ...، تعداد دیگری از کسانی هستند که قربانی شلیک ماموران پلیس به خودروهای عادی شدهاند.