آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، جمهوری اسلامی را بزرگترین تهدید برای اسرائیل خواند و تاکید کرد اگر جمهوری اسلامی از مسیر دیپلماسی سر باز زند، واشینگتن برای جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هستهای همه گزینهها را روی میز دارد.
بلینکن در نشست کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل، ایپک، گفت: «رژیم ایران مدام تهدید میکند که میخواهد اسرائیل را از روی نقشه حذف کند، به تروریستها و نیروهای نیابتی خود سلاح میدهد و پهپاد در اختیار روسیه میگذارد تا با آن غیرنظامیان و زیرساختهای اوکراین را هدف قرار دهد. روسیه نیز در مقابل سلاحهای پیشرفته به ایران میدهد.»
بلینکن با اشاره به اینکه آمریکا دیپلماسی را بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای میداند، هشدار داد درصورتی که جمهوری اسلامی از مسیر دیپلماسی سر باز زند، واشینگتن همه گزینهها را روی میز دارد.
وزیر خارجه آمریکا دیپلماسی، فشار اقتصادی و بازدارندگی را سه رویکرد اصلی آمریکا در برابر ایران خواند و خاطرنشان کرد تقویت توانایی نظامی اسرائیل در راستای سیاست بازدارندگی در برابر جمهوری اسلامی است.
او خاطرنشان کرد که این سه رویکرد از حمایت هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات برخوردار است.
در همین حال، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در نشست خبری خود از اظهارنظر درباره گزارشها درباره دیدارهای رابرت مالی با سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل خودداری کرد، اما گفت واشینگتن برای پیگیری منافعش و رساندن پیام به تهران، راههای ارتباطی خود را دارد.
چند ماه پس از آنکه ایراناینترنشنال از دیدارهای رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، با سعید ایروانی، سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل، خبر داده بود، فایننشال تایمز نیز به نقل از دیپلماتها و تحلیلگران آگاه گزارش داد رابرت مالی و ایروانی چندین بار با هم دیدار کردهاند.
یک منبع نزدیک به دولت آمریکا به فایننشال تایمز گفت این گفتوگوها عمدتا درباره احتمال تبادل زندانیان بوده است.
از سوی دیگر، نگرانیهای بینالمللی درباره کمک پهپادی ایران به روسیه در جنگ اوکراین نیز ادامه دارد. جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا، دوشنبه در واکنش به گزارش اسکاینیوز درباره قرارداد یک میلیون دلاری روسیه با ایران برای خرید سلاح، اعلام کرد که این کشور این موضوع را با دقت دنبال و به آن واکنش نشان خواهد داد.
وزیر خارجه بریتانیا در عین حال گفت که این کشور پیش از این نیز شرکتها و افرادی که در فروش پهپادهای ایرانی به روسیه نقش داشتهاند را تحریم کرده است.
در همین حال، وزارت دفاع بریتانیا دوشنبه اعلام کرد که روسیه در ماه گذشته میلادی بیش از ۳۰۰ حمله با پهپادهای ایرانی علیه اوکراین انجام داده که بیشترین میزان استفاده از این پهپادها تاکنون بوده است. بر اساس این گزارش، ۹۰ درصد این حملات خنثی شده است.