چند روز پس از انتشار سند اختصاصی ایراناینترنشنال درباره کاهش ذخایر استراتژیک بنزین در ایران به میزان مصرف برای پنج روز، علیاکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی، از افزایش ۱۱ درصدی مصرف بنزین در روز اول فروردین خبر داد و از مردم خواست «در مدیریت مصرف» همکاری کنند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همچنین از شکسته شدن رکورد مصرف بنزین برای چندمین بار در روزهای اخیر خبر داد.
به گفته نژادعلی، در روز پایانی سال گذشته، ۱۴۴ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر بنزین در ایران به مصرف رسید.
این عدد در مقایسه با ۲۹ اسفند ماه سال ۱۴۰۰، حدود ۲۸ درصد افزایش داشته است.
در همین حال خبرگزاری ایسنا نیز خبر داد در ۱۰ روزه پایانی سال ۱۴۰۱، مصرف بنزین به طور میانگین ۱۲۱/۸ میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳/۹ درصد رشد یافته است.
مصطفی میرسلیم، نماینده تهران نیز در توییتی نوشت: «یکی از راهکارهای موثر بر کاهش تلفات جادهای به ویژه در نوروز میتوانست سهمیهبندی بنزین باشد.»
پیش از این ایراناینترنشنال بر اساس سندی محرمانه از جلسه ستاد اطلاعرسانی و تبلیغات کشور، گزارش داده بود که در آن جلسه نسبت به ناترازی انرژی به ویژه بنزین هشدار داده شده است.
در جلسه ستاد اطلاعرسانی و تبلیغات کشور که سوم اسفند ماه ۱۴۰۱ تشکیل شده بود، مقامهای وزارت نفت از کاهش شدید ذخایر استراتژیک بنزین و کاهش تابآوری به پنج روز خبر داده بودند.
در این جلسه همچنین تصمیم گرفته شده است که وزارت نفت «پیوست رسانهای» اجرای طرح «مدیریت مصرف بنزین» را پس از تایید طرح در هیات دولت، «در اسرع وقت» تهیه و ارائه کند.
بر اساس این مصوبات، همچنین وزارت نفت باید ضمن تشریح «آثار نامناسب رشد شدید مصرف بنزین» در رادیو و تلویزیون و دیگر رسانهها، به مردم اطمینان دهد اجرای این طرح «مشکلی برای مصارف متعارف مردم ایجاد نخواهد کرد».
در این مصوبات از مقامات خواسته شده از «هر گونه اظهار نظر، پیشنهاد یا اقدامی که برداشت زمینهسازی برای افزایش قیمت شود جدا خودداری کنند».
در این گزارش اعلام شده در سال ۱۴۰۱ جلسات متعددی بین وزارت نفت و شورای امنیت کشور و شورای عالی امنیت ملی درباره «ناترازی» انرژی برگزار و این موضوع مدیریت شده است.
در دورههای مختلف تصمیم دولت به سهمیهبندی سوخت و افزایش قیمت بنزین، اعتراضاتی را به دنبال داشته است.
بزرگترین این اعتراضات در آبان ماه ۹۸ رخ داد که به گزارش خبرگزاری رویترز، نیروهای امنیتی هزار و ۵۰۰ نفر از معترضان را کشتند.