وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، فعالان ایرانی در خارج از کشور را تهدید به «مجازات» کرد

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۲۳

مدتی پس از تهدید سپاه پاسداران علیه خبرنگاران ایران‌اینترنشنال، اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، فعالان ایرانی در خارج از کشور را تهدید به «مجازات» کرد.

خطیب در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت: «کسانی که به مردم و کشور آسیب‌ زده‌اند، هر کجای دنیا که باشند، مجازات می‌شوند.»

او ادعا کرد: «هر کس در آشوب نقش داشته، مجازات خواهد شد.»

این سخنان پس از مراسم سومین سالگرد روح‌الله زم بیان شده است. زم که در فرانسه اقامت داشت، مهر ماه سال ۹۸ به دنبال سفر به عراق مفقود شد و در پی آن، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز ۲۲ مهر ۹۸ در بیانیه‌ای از دستگیر کردن و انتقال او به ایران خبر داد.

خطیب اما روز ۱۷ آبان و پس بازتاب گسترده افشای عملیات نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی علیه ایران‌اینترنشنال، زبان به تهدید گشوده بود و گفته بود: «بریتانیا هزینه اقدامات خود را برای ناامن‌ ساختن کشور بزرگ ایران خواهد پرداخت.»

روز ۱۶ آبان شبکه تلویزیونی ایران‌اینترنشنال از تهدیدهای معتبری که خبرنگارانش از طرف سپاه پاسداران دریافت کرده‌اند، خبر داد.

ایران‌اینترنشنال، شبکه خبری مستقل فارسی‌زبان مستقر در بریتانیا، در بیانیه‌ای اعلام کرد کارکنانش از سوی پلیس متروپولیتن از تهدید‌ها علیه خود مطلع شده‌اند.

افشای این تهدید جمهوری اسلامی بازتاب گسترده‌ای داشت و سازمان‌های بین‌المللی حمایت از روزنامه‌نگاران، عملیات افشا شده نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی علیه خبرنگاران ایران‌اینترنشنال در خاک بریتانیا را محکوم کردند.

در همین حال دیوید راتلی، معاون پارلمانی وزیر امور خارجه بریتانیا نیز در پاسخ به پرسش برخی نمایندگان پارلمان این کشور، تهدید خبرنگاران ایرانی در بریتانیا از سوی سپاه پاسداران را محکوم کرد.

روز ۲۰ آبان نیز وزارت امور خارجه بریتانیا اعلام کرد مهدی حسینی متین، کاردار ایران در لندن را به دلیل تهدیدات جمهوری اسلامی علیه روزنامه‌نگاران ایرانی مقیم لندن، احضار کرده است.

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا، درباره احضار کاردار سفارت جمهوری اسلامی گفت: «بریتانیا همیشه در مقابل تهدیدهای کشورهای خارجی خواهد ایستاد.»

جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر تعداد دیگری از فعالان مخالف حکومت از جمله جمشید شارمهد و فرج‌الله چعب، ملقب به حبیب اسیود را ربوده است.

شارمهد، ۶۶ ساله و مدیر گروه تندر در مرداد ماه سال ۹۹ در سفری که از آلمان به هند داشت پس از یک توقف سه‌ روزه در دوبی از سوی ماموران جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.

پس از ربایش حبیب اسیود نیز گزارش‌هایی درباره نحوه این ربایش منتشر شد و مقام‌های ترکیه از بازداشت افرادی در ارتباط با این عملیات خبر دادند.

روزنامه «صباح» چاپ ترکیه ۲۴ آذر ماه سال ۹۹ گزارش داد سازمان اطلاعات ترکیه (میت) ۱۱ نفر را که عضو شبکه قاچاق مواد مخدر ناجی شریفی زیندشتی بوده‌ و در ربودن اسیود نقش داشتند، به ظن جاسوسی برای حکومت ایران بازداشت کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
نگاهی به رویدادهای مهم ورزشی ۲۰۲۴
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها