در پی حمله روز دوشنبه حوثیهای تحت حمایت ایران به ابوظبی، سخنگوی ارشد دولت بریتانیا اعلام کرد که این کشور در حال بررسی قرار دادن شبهنظامیان حوثی و سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی است.
اندرو شارپ، سخنگوی ارشد دولت بریتانیا، در جلسه روز چهارشنبه مجلس اعیان این کشور که بخشی از آن به حملات اخیر حوثیهای یمن به ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی، اختصاص داشت، گفت که مقامهای بریتانیا موضوع تروریستی شناختن سپاه پاسداران را «تحت بررسی» نگه میدارند.
سخنگوی ارشد دولت بریتانیا در پاسخ به سوالات اعضای مجلس اعیان بریتانیا گفت: «ما درباره نگرانیهای خود نسبت به ادامه فعالیتهای بیثباتکننده سپاه پاسداران در سراسر خاورمیانه کاملا صریح بودهایم و بریتانیا به همین دلیل سپاه پاسداران را تحریم کرده است.»
شارپ افزود بر اساس گزارشهای مطبوعاتی، ایران در حال آموزش هدایت پهپادها به شبهنظامیان حوثی و حزبالله لبنان در یک پایگاه هوایی تخصصی در کاشان برای انجام حملات به امارات متحده عربی و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس بوده است.
سخنگوی ارشد دولت بریتانیا در حالی این سخنان را بیان کرد که استوارت پولاک، رییس گروه پارلمانی «دوستان محافظهکار اسرائیل»، در این جلسه از مقامهای دولت بریتانیا خواست که سپاه پاسداران را نیز همچون حزبالله لبنان و حماس، به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کنند.
استوارت پولاک با اشاره به مواردی از حملات سپاه پاسداران از جمله شلیک موشک و سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی، خطاب به ادرو شارپ، سخنگوی ارشد دولت بریتانیا، گفت: «دولت بریتانیا به درستی حزبالله لبنان را که ابداع سپاه پاسداران است، تحریم کرد، آیا میتوانم از وزیر بخواهم که همکارانش را در وزارت کشور تحت فشار قرار دهد تا سپاه پاسداران را بهطور کامل ممنوع کند.»
سخنگوی ارشد دولت بریتانیا در پاسخ به پولاک گفت که دولت این کشور «فهرست سازمانهای تروریستی بهطور دائم تحت بازبینی قرار دارد» اما در مورد اینکه کدام سازمانها را قرار است به فهرست گروههای تروریستی اضافه یا حذف کند اظهار نظر نمیکند.
شارپ افزود که دولت بریتانیا بهطور منظم تاثیر «فعالیتهای بیثباتکننده» سپاه پاسداران در سراسر منطقه از جمله حمایتهای سیاسی، مالی و نظامی آن از گروههای شبهنظامی در لبنان، سوریه، عراق و یمن را ارزیابی میکند.
سخنگوی ارشد دولت بریتانیا در ادامه سخنان خود فعالیتهای سپاه پاسداران را خطری برای امنیت منطقه و عامل افزایش تنشها خواند و گفت که به همین دلیل است که بریتانیا بیش از ۲۰۰ مورد تحریم علیه ایران و از جمله تحریم کامل سپاه پاسداران را وضع کرده است.
بریتانیا پس از آنکه آمریکا در سال ۲۰۱۹ سپاه پاسداران را در فهرست سازمان تروریستی قرار داد، برای انجام اقدامی مشابه تحت فشار قرار داشته است.
با ادامه حمایت سپاه پاسداران از گروههای شبهنظامی در منطقه، بهویژه پس از حمله روز دوشنبه شبهنظامیان حوثی به امارات متحده عربی، درخواستها از دولت بریتانیا برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی به اوج خود رسیده است.